Магията на изтока - тема 54

• 43 340
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • MJF
Ок, значи го преведоха този сериал за чорапите - Rikuoh, ще го потърся. Hug

Стискам палци и аз на цялата акция в Тайланд с този казус. Ама и как пишат, повтарят и завтарят медиите новините. Чак сега разбрах че тези са намерини преди дни къде баш са а ги няма от над 2 седмици вече. Така че те са били и с недостиг не само на кислород, светлина, ...  ами и на храна. Затова видях и кадър на дете в прострация вътре, хем се вижда че ги ободряват а и се стараят децата да се усмихват поне заради близките им. За сега знам че остават още 7 човека да бъдат спасени. Дано природата се смили и изчака с поройното валене още малко.

Нещо в целия регион ги изненада "мокрия" сезон- Китай, Япония. А аз съм си свикнала ежегодно с Бангладеш и сие. То от там ако не дадат гледка на библейски потоп все едно нещо не е наред. Туй напълно в рамките на черния хумор го пиша  Peace

Брей аз като един кучкар съм неутрален любител на котките- до момента в който не ми се озъбят и рекат да дращят  Wink. В динамични отношения съм с тях т.е. и неутралитета ми е относителен  Mr. Green. Та нещо не съм във възторг ако отвсякъде че и в транспорта вземат да ме тормозят било то и с рисувани котки  Wink Laughing Wink
Но се сетих за филма Neko nanka yondemo konai (2016) който гледах наскоро с две котета който точно илюстрираше тази близост на котките и хората там. Ей на,  сетих се как му донесоха на 2 пъти по един гекон на стопанина и се  Joy сега.

# 91
Той таби-сериала е от месеци преведен на английски. Просто не беше качен като за теб. Затова ти сложих и линк директно към него, за онлайн-гледане.

Тайландчетата ще ги извадят. Преди малко дойде съобщение от CNN, че са извадили вече и пето дете. Едно по едно, по-бавно, но ще ги спасят.
Дори президентът на ФИФА ги покани на финала на Световното в неделя, ако всичко се нареди и успеят още днес/утре да ги изведат от пещерата. Целият футболен свят (и не само) е с тях. Съобщения, обръщения от известни футболисти, треньори.

За японците ми се къса сърцето. Сутринта NHK изписваха, че жертвите са вече над 100, но сега спряха, явно нещата стават още по-зле и не изписват нищо. Плачат за изгубените си роднини/ цели семейства, ужас е.
Но никой не се оплаква и казва "Дано държавата да ни помогне". Никой от тези, които видях и чух да интервюират, които са успели да се спасят по някакъв начин. Деца, възрастни - всички чистят калта там където водата вече е се е отдръпнала. А е ад, къщи, дворове, почти нищо не е останало... Целият им живот.
В много градове дават и празните щандове в магазините. Хората се запасяват.
Ще се справят. Преживели са 1945 г., че това ли няма.

# 92
  • MJF
Като щети водата си е най-голямата природна стихия. Научен факт.
Ще прегледам назад пак, че линк не срещнах преди  Blush. Но пък пропуснатото прегледах анблок и нейде съм го прескочила вероятно.
Аз се обърках. Аз вчера още  в нашия ранен следобед гледах новини с 6 извадени деца. Както и да е. Важно е на края всички да са където трябва.

# 93
CNN преди 44 минути.
Вече са 8. Четири вчера и четири днес.

44 min ago
8th boy rescued from cave, eyewitness says
From CNN’s Jo Shelley and Kocha Olran

An eighth boy has left the cave Monday and been sent to a medical facility on site according to an eyewitness who is part of the rescue operations stationed at the entrance of the cave.

The total number of boys pulled from the cave Monday is four, following the four that were pulled Sunday.

Four boys and their coach remain in the cave.

# 94
  • BG
дане, препоръчвай някое фентъзи вече, време е, моля. Ако може да е нещо, в което има доза романтика(поне)и да се мяркат  красиви дългокоси актьори.

# 95
Гост,не съм Дането,но ще ти предложа Legend of Green Hill Fox ,аз съм го докарала до 16 еп,но го гледам когато ми писне от всичко останало,вече 3 месеца. Scream
С цели 32 епизода е.

# 96
  • BG
Мерси,Tuon, изгледах трейлъра, но като че ли не ме впечатли особено, ще го имам предвид обаче, да видим дането ще предложи ли нещо и може да му дам шанс и на този.

# 97
  • DE
Ох, тук ме затрудни. Поразгледах раздела китайско и установих, че няма какво да препоръчам Tired явно не гледам достатъчно Grinning ако не си гледала "Princess Agents"  може да опиташ, това бе последното в което имаше и любов и доволно красиви екземпляри за очоплакнене. Най-вълнуващите любовни "креватни" сцени бяха под формата на бой Crazy Обаче имаше и много брутализъм, ако преглътнеш "летенето" е доста вънуващо преживяване. Музиката също е разкошна. Зарибявка.
https://m.youtube.com/watch?v=tHUmrUlPyIc
Също така установих, почти всики на Уолас си заслужават гледане.

# 98
  • BG
ОК, мерси, ще погледна и двата, които ми препоръчахте с Tuon.

# 99
Случйно загледах Bromance . Първо видях,че е почти преведен,а на иврит има много малко преведени сериали от Китай/Тайван. Второ след 12 еп. Мими и Ариел взеха да ми писват.Вече не е така забавен и очарователен.
Обаче Bromance е такъв хилеж и така очарователно сладък Heart
Знам,че историята е като от комикс и подобен сюжет няма как да се случи в нашата действителност и точно това го прави толкова забавен.

# 100
  • DE
Нещо да кажеш за Барон  Heart Eyes Броманса ми е много любим въпреки абсурдните ситуации, такива искри хвърчаха по екрана, че на моменти ми ставаше неудобно да гледам, сякаш нахълтвах в чужда спалня  Blush но усещането на финала е на пълна радост и усмивка до уши.

# 101
Нищо не казвам.Думите са излишни Heart Eyes

# 102
Отличният японски пример заразява и други хора по света.
В България няма никаква "опасност" за населението, така че спокойно могат да си продължат в същия дух на мизерия.
Японците възпитават. Дали с филмите си, дали със сериалите си, дали след футболните двубои (и не само). Културни и възпитани във всичко, което правят. Дори огромната трагедия, която ги сполетя тези дни, не ги сломи. Стават и продължават.
七転び八起き (Седем пъти падни - осем пъти стани/ Винаги се изправяй след падане)

Гледам паралелно два японски сериала.
Това са Gakeppuchi Hotel и Mikaiketsu no Onna. Доволна съм и от двата, освен че са с участието на много японски любимци. Коренно различни един от друг, като жанр и сюжет, но определено интересни.
В единият Таканори Ивата, а в другия Асука Кудо, който (за разлика от Ивата-сан) е във второстепенна роля и няма толкова екранно време, колкото на мен ми се иска.

Една много кавай-реклама с Асука и Маю Мацуока.

# 103
Изгледах Secret Mother. Не беше лош. Добър каст с подходящи за ролите си актьори/актриси. Имаше една групичка "отчаяни съпруги", които внасяха колорит в иначе не особено забавната тематика на сериала.
Скрит текст:
Майка, която е загубила дъщеричката си при доста странни обстоятелства, в следствие на което става малко "overprotective" спрямо синът си, наема частна учителка, която да му помага с уроците. Учителката е леко загадъчна и не случайно избира това семейство. В последствие се оказва, че търси изчезналата си сестра, която е обвинена в отвличане и убийство при ПТП на малко момиченце. И двете по отделно, а после и заедно се опитват да открият какво се е случило. Някой обаче непрекъснато им пречи да стигнат до истината. Кой е той и какво се опитва да скрие.

Заради Световното по футбол на доста сериали съкратиха броя на епизодите в следствие на нарушения график на излъчване.

# 104
  • MJF
Eй свърши таз драма  в пещерата. Дано се възстановят изцяло тез клетници. Направо ги мислих 2-3 дни.

2в1 , в такъв случай си представям качеството на сценарийте  Mr. Green. Не стига че в движение ами и според СП по футбол.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт