Магията на изтока - тема 54

• 43 335
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Великолепни извънземни  Crazy лисугери са написали сценаристите Heart Eyes само да бяха избрали друга за ГГ Tired
Да видя и да си кажа тюонската дума Heart

Малко клюки от японското императорско семейство.
Принцеса Аяко ще е третата,която ще се откаже от благородническата титла и ще се омъжи за за човек без благородническо потекло - Кей Мория.Преди няколко дни беше обявен годежа им,а официалната годежна церемония ще бъде на 12 август.
Миналата година принцеса Мако (първата внучка на японския император Акихито се сгоди  за свойъстудент Кей Комуро,а сватбата им ще е този ноември.
През 2014 г. принцеса Норико също напусна императорското семейство след сватбата си с държавен служител. След сватбата на Аяко и Кей японското императорско семейство ще наброява едва 17 членове.

# 76
Реших да гледам епизодите на Your House Helper. Не успях... Ха Сок Джин ме дърпа.
Ще видим, докъде ще я докарам, но Drinking Solo ми е толкова любим, че няма как да подмина и новият му сериал.

Тя е средностатическа корейска кифла - мърлява, разхвърляна, задлъжняла с пари, а къщата й е кошмар (нищо ново под слънцето и 38-мия паралел). Той - корейският мъж мечта за всяка жена (естествено), с перфектен външен вид, образован, възпитан, изтъкан от какви ли не идеали + готви, чисти, пере (жива да не бях).
Тя бедна и опитваща се да пробие, а Той - с доста добри доходи от чистенето (припадам, само като го пиша).

Всички останали корейски клишета от корейските сериали са налице, засега липсва само досадното родителско тяло. Главната кифла е останала без баща, за майка нищо не се спомена, поне за сега. Но не е изключено да се появи скоро и да поиска пари от дъщеря си, ако е някоя корейска бръмчалка.
На финал в първи епизод, се загатна веднага за драмата. Той е правил опит за самоубийство. От това сега ще направят/ разтеглят големия мелодраматичен корейски локум.

Единствено удоволствие от гледането на Ха Сок Джин ми държи интереса. Прекрасен мъж.

Нещо, което много ме подразни - в една от ролите е Ко Уон Хи. Презирам я. Призля ми, само като я видях. Завършена корейска кифла - лигава, досадна, влудяваща. В Strongest Deliveryman не я издържах.

# 77
Гостче, точно това е промяната, че вече няма да могат да отлагат. Извикат ли ги, трябва да се явят веднага. Навършилите 25 години, които все още не са изпълнили дъга си, не могат да напускат страната без разрешение на военното им министерство и има някакви рестрикции колко време могат да са навън, ако получат все пак позволение. Това значи, че концерти, фен-срещи, снимки и подобни ангажименти трудно могат да бъдат планирани от агенциите.

Мистър  newsm28 и аз го погледнах, но съм доста резервирана. За сега ще си затрая с коментарите и ще погледна поне още 1-2 серии преди да реша дали да продължа. Ако не друго поне ще оплакна окото Wink.

Patrick Joseph - AGNES (Life on Mars OST)

# 78
  • София
Наш Мишо участва в секретаря Ким.

# 79
Your House Helper - епизод 2
Гледа се с много превъртане, защото освен главните герои има още няколко герои (с техни истории), които явно ще размиват сюжета и ще запълват само времето. Голяма досада.
Ха Сок Джин и главната кифла ги дават има няма 20 минути в епизод от 1 час.
Корейско клише до корейско клише, а само един Ха Сок Джин като едно красиво цвете сред всички тези корейски плевели.

Едно красиво петъчно Ел-че.
И както написа една Inspirit-девойка вчера: "Най-добре и останалите пет да влязат в казарма веднага след Сонг Гю, за да имат някакви участия."
Написа го по повод на това, че Гю има повече участия в казармата (участва в мюзикъл на корейската армия, пее златното славейче заедно с Чи Чанг Ук и Канг Ханъл), а за останалите не се чува нищо, като група, въпреки че все могат да измислят нещо. Пет са, а и имат У Хьон. Какво повече искат? Перфектният главен вокал, а Дино ще му помага и без това е много силен вокалист, дори и не главен. Останалите трима пък ще красят пейзажа зад тях. Както го правят вече 8 години.

Любима Infinite-класика

# 80
  • BG
Гостче, точно това е промяната, че вече няма да могат да отлагат.
Ужас, а аз се чудя защо ми се струва, че бая народ от познати групи се е запътил към казармата. Мернах Jun K от 2PM, също и У ще влиза, басиста на Сините, това са тези, които се сещам на момента, не че на някои не им време вече, но си мислех-голямо бързане, а то си имало причина. Като споменах за басиста на Сините, тази година имаше един абитуриент от благоевградска гимназия, който много ми напомняше на него от периода му, когато е бил с дълга коса, ето го момчето

и един бургазлия, на който страшно се радвах заради смелостта му да бъде шантав и му се е получило много добре според мен
Скрит текст:

Moonshine and Valentine ми е скучен, а първите четири еп. ги изгледах с голям интерес, ще го оставя за след време и ще търся друго.

# 81
  • BG
Забравих да ви разкажа нещо. Вчера си говорехме с брат ми и той ми разправя, че докато бил в Германия гледал някакво предаване по някоя ТВ там за корейските ученици, как протичал денят им. Сутрин отивали на у-ще, където стояли до 14:00ч, после отивали на уроци и като се приберат  вечер, предполагам след кратка почивка за вечеря учели отново от десет докъм един-два през нощта. Долу в блоковете имали специални помещения с чинове, където учели, без да бъдат обезпокоявани. Всеки ученик, независимо добър или не толкова, започвал с 45 точки. Имало нещо като вярване в Корея, че на човек му стигали 4-5 часа за сън, затова спели приблизително по толкова. А в учебните стаи, в в дъното им имало плотове, на които стояли учениците, на които много им се е спяло прави, за да останат будни. Ако хванели ученик, който спи в час, взимали му по 2 точки от онези 45, които им се полагат.

# 82
  • DE
Много е уморително да гледаш интригите в двора на владетеля в азиатски имперски двор  Grinning конкретно в - http://www.easternspirit.org/forum/index.php?/topic/14197-rule-the-world-2017/ Искрено съчувствам на всички жени използвани като разменна монета в играта на кой ще управлява племето, държавата, клана, империята, дома..... Tired Прилича на  "Startling by Each Step", но тук са по-добре навързани нещата при разказа на историята, просто съвременна писателка пише книга като разказва историята на една от големите красавици на древния китайски свят. Персонажите са действително съществували, като е романтизирана исторята за любовта, естествено  Grinning между ГГ и ГГ добутах го до 35 еп и се уморих, предстоят най-големите драми, а ми се гледа нещо по лятно, романтично, лигаво, усмихващо  Crazy Heart Eyes

Петъчно едни китайци по калъп на европейска момчешка група с не лошо произношение на английски, естествено аз ги предпочитам да пеят на китайски, но и така става. Слушаше ми се Бии, който е страхотен в песента, събудих се с друга негова в главата и така стигнах до тази  Crazy

# 83
Япония е във воден ад вече втори ден. Много силни и продължителни дъждове. Над 1,5 милион души са евакуирани, 44 души мъртви, а повече от 50 се водят изчезнали. Гледам и NHK - страшно е. Хората се спасяват върху покривите на къщите си. Свлачища, спрени влакове....
Но ще се справят. Не се предават. Ганбаре!

Шо, ако имаш желание за таби-сериала - Rikouh, можеш да го откриеш вече и по твоите ресурси. Най-после го качиха и като за теб.

# 84
Япония е във воден ад вече втори ден. Много силни и продължителни дъждове. Над 1,5 милион души са евакуирани, 44 души мъртви, а повече от 50 се водят изчезнали. Гледам и NHK - страшно е. Хората се спасяват върху покривите на къщите си. Свлачища, спрени влакове....
Но ще се справят. Не се предават. Ганбаре!

Ще се справят без съмнение, но много неприятно ми стана, като разбрах. Откакто съм част от тази тема, започнах да чувствам японците някак близки.

# 85
Трагедията в Япония продължава. Префектура Окаяма е най-зле, особено в столицата й град Окаяма, защото се намира между три реки - Сасагасе, Асахи и Йошии, които са прелели. NHK изписват в момента, че има официално потвърдени 66 загинали и 61, които са обявени за безследно изчезнали.
В Тайланд пък започнаха днес да вадят децата. В много от участъците са изпомпали голяма част от водата, така че човек да може да върви през нея, а и условията позволяват.
След смъртта вчера на един от водолазите, много се притеснявам за децата. Дано успеят да ги извадят без големи трудности и с цената на друг живот.

Сладки японски кокеши-кукли в котешки образи. Много са кавай.
Тези дървени фигурки, които познаваме като матрьошки, всъщност изобщо не са руско творение, като много други неща, които руснаците са взели като идея от китайската култура.
Именно китайците са ги измислили, японците пък ги приемат от тях (кое ли не са приели и те от китайците), а руснаците са ги префасонирали в техен си вариант.

Свещеното животно за японците - котката, отново е увековечено.

Наскоро отново гледах нещо по японската - филм за котките и тяхното значение за културата им. Голяма любов. Не е чудно, че обичам японците толкова много и заради това, освен още 6947835 други неща.

bell, нещо за теб. Този профил ми е много любим и го следвам. Кому-чан е голяма сладурана.

Чудя се какво да гледам. Световно приключва, останаха само 4 мача, така че вече имам повече време. Май ще започна Gakeppuchi Hotel. Имам нужда от голяма доза Таканори Ивата на екран.

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 10:59 от rossonera

# 86
# 87
Загледах първи епизод на Mr. Sunshine, само защото Ю Йон Сок участва в него.
Корейско фентъзи, смях се с глас на безумният сценарий, действието в Чосон (не го обичам този период, само Корьо) и анимациите, които показаха. Това само кореец може да го измисли. Този сериал е като брат-близнак на онзи Одисея-та ли как се казваше? Не помня вече.
ИБХ не мога да го гледам. Мега противен ми е, особено след скандала преди години, от който се измъкна като ни лук ял, ни лук мирисал. Явно жена му го търпи само заради парите.
Превъртах много, но и не видях никъде Ю Йон Сок. Тепърва сигурно ще се появи в епизодите.
Е, жалко, но аз се нагледах на този нов корейски сериал. Ю Йон Сок ще го гледам отново, когато снима нещо корейско, което мога да понеса. Тук няма да стане.
Май трябва да си припомня отново кадри от Mood of the Day с него и Мун Че Уон-ката. Много сладка двойка ми бяха двамата + Чо Че Юн.

# 88
Моите любими японски котараци са Сузуме и Унаги: https://www.instagram.com/suzume0513/?hl=en
Ако не бяха те, щях да забравя, че имам истаграм акаунт Laughing Animal Paw Prints

Вече съм към средата на Богат мъж - корейската версия определено е по-излъскана от японската и някак по-пикантна... Не знам коя ми харесва повече - искам да видя как ще се развият по-проблемните ситуации. Не харесах японската актриса - не ми допада на външен вид (особено устните, за които прочетох, че са много харесвани); корейката е по-хубава.

# 89
Аз съм сигурно последният човек на този свят, който ще похвали актрисата Сатоми Ишихара, но като жена - разбирам японците, много е красива и при това естествено. Има си кавай-кепаку изражението, а там се котира точно това. Е, прекалява с лиготии, казвала съм го неведнъж, но за мен е голяма красавица.
Ямапи беше подвластен на чара й в продължение на две години (бяха заедно след сериала, който направиха), но тя се взе с един японски бизнесмен и очевидно вече го е забравила.

И в продължение за котките... Да отбележим и шинкансена с Хелоу Кити, който от края на юни вече пътува из Япония. Всички фенове на популярното японско котенце, могат да му се насладят.
Уникалната японска нация отново е в друго измерение. Дай им котки. Някой ден, ако имам повече време, мога да споделя какво видях в документалния филм. Беше ми много интересно за всичките Cat Cafe-та, които имат, за историите векове назад как висшата японска класа е живеела с котки в домовете си и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт