Магията на изтока - тема 54

• 43 214
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Изгледах една красива японска приказка Color Me True/ Konya, Romansu Gekijo de с участието на Харука Аясе и мъжът на Кахоко в реалността - актьорът Кентаро Сакагучи.
Вълшебен филм, нежен и красив. Доволна.
Лентата излезе по кината в Япония през февруари, а вече и на DVD/Blu-ray.
Шо, линк и за теб, ако проявиш желание, а и сега си тъкмо на вълна Акико-сан/ Анемия.

Перфектни в танците и отлични главни вокалисти, такива каквито SM Ent. умее да ги създава.
Тази сцена ми е любима, с движенията им изпипани до съвършенство.

# 631
  • MJF
Мне, отворих го Color Me True/ Konya, Romansu Gekijo de , но не е за мен. Не харасвам "кино за кино" творби. Мерси за линка  Hug.

Но изгледах In This Corner of the World 1 . Зрител. Преводача да не се впряга, да си кара със своята скорост, само да го довърши до края се иска от него.
Скрит текст:
Ама какъв готин образ е Сузу. И как се ядосах/  ooooh! на този левент дето един път я видя, пък след години се сети за нея и я нахендри в такъв "махленски кошер на оси". Язък за човека Сузу в случая. Ама и какви бракове- никой никой не знае  ooooh!. О времена , о нрави , както се казва. Проверих го този японски град Куре. В префектура Хирошима си е . Само това че се отдалечи от Еба или както там се казва нейното място отчитам като плюс на местенето- по-голям шанс на оцеляването 1945. Сузу си запечата като дете на рисунка оцелялата сграда в Хирошима след бомбардировките.
Този левент като черпи сила от Сузу да го видя таз сила ще му стигне ли да въдвори ред в дома си, по -точно този на родителите му. .... ooooh!

# 632
Изгледах една красива японска приказка Color Me True/ Konya, Romansu Gekijo de с участието на Харука Аясе и мъжът на Кахоко в реалността - актьорът Кентаро Сакагучи.
Вълшебен филм, нежен и красив. Доволна.

Изглежда точно като за мен. Надявам се да имам време тази седмица да го гледам, след това ще коментирам.

# 633
Дам Scream
Веднъж ще се наканя да гледам нещо текущо китайско и чакам заветната дата и какво мислите,че стана,а?А?
Променена дата на излъчване. 3 септември.Не,че голяма разлика,ама все пак.

Искам да го гледам с бяла коса и правещ магии Heart Eyes
Скрит текст:

Май е сива?

# 634
Привършвам Атина,паралелно почнах и Tunnel.Криминалните мистерии определено ми допадат,както и шпионските истории. След Ирис и Атина,си подбрах още две подобни,Two weeks и Three days,в който трябва да намерят изчезналия президент на южна корея за три дни,макар че Two weeks не е точно шпионски,но пак има криминални елементи и надпревара с времето.
По принцип харесвам повече по-сериозните и мрачни сериали,но съм добавила в списъка и една комедийка,Imaginary cat,защото съм котешки фен,а има герой котка.8 по 35 минутки,за един ден може да се мине.Но е рядко изключение.Предпочитам сериозна тематика,съчетана с епизодични комични ситуации.
Евентуално пак бих гледала нещо японско.И там,повече харесвам мистериите със свръхестествени елементи,драма,тн.Можете да ми препоръчате разни неща,и анимета включително.Като стана дума, набелязала съм си две анимета,Vatican Kiseki Chousakan и Kujira no Kora wa Sajou ni Utau,чието българско заглавие е Децата на пясъка. Хубавото е,че повечето анимета в последните години са предимно между 12 и 20 и няколко серии и също могат да се изгълтат за ден.

# 635
В Сеул е вече малко след полунощ на 28 август, a моята голяма любимка Ким Се Джонг има рожден ден. Навършва 22 години (корейски 23). Жива и здрава. Страшно ми е симпатична още от предаванията за сформирането на I.O.I.
Най-талантливата айдълка, която се е появявала на сцена в последните години. Страхотна и като актриса. Много ми е свидна и заради историята й, как е израснала и през какво е преминала.
Отбелязвам празника й с любимият ми неин саундтрак към сериал, който при никакви обстоятелства не бих гледала, заради алергията ми към двамата главни герои.
Парчето на Седжонг е много силно, а с нейният приказен глас... Истинска наслада за ушите ми.

И тийзър на предстоящият втори мини-албум на У Хьон.
Първият, преди години, не беше нищо особено. Дано сега си е взел поука. Загуба е, с неговият чуден глас, да се похабява в посредствени парчета. Гю намери правилният път, но У Хьон... Ще видим.

# 636
some_one_zero,IImaginary cat е далеч от комедия.По-скоро е с наклон лека меланхолия.
На мен лично не ми хареса.Леко досаден.
Наистина ли го водят комедия?
Дори за един смешен момент не се сещам.

# 637
  • MJF
Rikuou изгледан. Гоооолeме емоции. Уморих се направо а и това тичане.... макар че го превъртах де  Blush. Само не разбрах кой е агент на Моги. Г-н Морано бе приятна изнанеда за мен , че се намира тъкъв човек като специалист около атлетите. Но функциите му и тези на треньора нещо не ми бяха много ясни до края, кой за какво и докъде отговаря. Направо ми липсваше агент на атлета , който за създаде малко ред или може би хаос  Thinking Mr. Green.
Миазава сан голяяям герой. Доволна.

# 638
Let's Eat 3 - епизод 13 и преди финала довечера

Хмм, забавен епизод, а и от това, което показаха, явно ще го завършат добре и логично на всичко, което видях в епизодите.
Ан У Йон ми хареса много, в този сериал го открих и се надявам следващата му роля да е съвсем скоро, а той в главна мъжка роля. Има харизма това момче, допада ми.
Видях, че тази пролет също е бил в една от трите главни роли в Nice Witch редом до И Да Хе и Рю Су Йонг. Ако в главна роля не беше този кифлозавър (а и тук ролята й е на две близначки?!?), бих погледнала сериала заради него и Рю Су Йонг, но ще пропусна.

Свършва Let's Eat 3 и от 10-ти септември се започва...

# 639
  • BG
Завърших I love You Just a Little Bit и съм доволна от финала. Кажи-речи всеки получи заслуженото.И двата  героини все твърдяха, че не искат да приличат на майките си, а всъщност постъпваха точно като тях, това е което не харесах най-много, а Мицу беше пълна егоистка, несъобразяваща се с чувствата на останалите. Но така се случва всъщност в живота, понякога оценяващ това, което си имал когато го загубиш.
Продължавам пак с японско- и ще пробвам I'm Your Destiny
Песента  на BTS не ми хареса въобще.

# 640
  • BG
И още няколко неща да добавя, понеже наскоро писахте за Япония като цяло, пък и напоследък гледам повече техни драми. Прави ми впечатление, че са прекалено сдържани, което не знам дали е добре или зле, като че ли прекалена стерилност и изчистеност от емоции  виждам, дори и между хора, които са близки по между си, от една страна си казвам, че  е добре,  всеки уважава чувствата на другия, дори и да са съперници в любовта или работата. От друга страна ми изглежда като прикритост някаква, трудност да разбереш другия какво мисли и чувства. Работния колектив обаче работи наистина като едно цяло, рядко се наблюдава някой да чака друг да му свърши работата, всеотдайност и стремеж за постигане на най-добрите резултати са водещи.
Друго, което ми прави впечатление, за разлика от кор драми е, че младите не живеят с родителите си и думата свекърва не е толкова страшна, нито се търси нейното одобрение като решаващо за една връзка, т.е. младото семейство има една независимост, която в началото на всеки брак е важна за изграждането на взаимоотношенията в семейството.
Третото, което ми прави впечатление е, че приятелите са истински приятели, такива, които порицават грешките ти и заявяват неодобрението си към тях, не завиждат, не злорадстват, опитват се винаги да помогнат.
Децата не се възпитават в спартански режим с наказания и забрани, а по-скоро с убеждения кое е правилно и кое не ( това между другото винаги съм се стремяла да прилагам и аз като родител).
И в крайна сметка всичко изглежда толкова изящно, дори и най-малките и незначителни неща, дори и едната ябълка от магазина е толкова красива, че чак не ти се иска да я изядеш, а само да я гледаш.
И все пак, това което виждам в драмите  ме кара да си мисля истина ли е, или само  прикритост, не съм ходила в Япония, нито познавам японци, но предполагам, че това, което виждаме на екран съдържа поне част от истината за тяхното общество и начин на живот.

# 641
Малко музика от текущи корейски сериали.

Your Honor

Time

Let Me Introduce Her

30 But 17

Mr.Sunshine

# 642
Преди точно две години, на 29 август, стартира Scarlet Heart Ryeo.
Най-красивата корейска приказка за мен, с невероятен саундтрак. Силни парчета, паметни, които рядко се създават и то само в един албум.
Цял свят полудя по този сериал, китайците най-много, но корейците така и не го оцениха. И до ден днешен не мога да си го обясня. Що беше тая омраза и подценяване, която се лееше из корейското нет-пространство.
И Джун Ки беше неотразим.

Скрит текст:

# 643
  • BG
2в1, всичко, което с пуснала е страхотно, но най-много ми хареса втората- от ОСТ-а на Time. Не съм го чувала този Gaho, нито него, нито пък лейбъла му, но има страхотен глас.

Сериалът с Каме, който започнах вчера I'm Your Destiny, изгледах еп. и половина, но нещо не ме грабна особено, с тази история за Бога и спасяването на планетата, оставих го за по-нататък, когато нямам съвсем какво да гледам. А Ямапи  въобще не го познах с  такава прическа, добре, че предварително знаех кого играе, защото така и щях да си остана в неведение за неговото участие. Laughing
Загледах друга японска драма, която засега ми харесва Take The Day Off Work Today, да видим как ще протече тази  love story между срамежливата офисна служителка и младия и колега, който е голям симаптяга.

# 644
Сряда Heart Eyes
Барон Heart Eyes Heart Eyes
Скрит текст:

Killer Toon
Типичен психо трилър с хорър елементи,но какъв каст.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт