ОКТОМВРИйските деца, те са нашите слънца ! - Тема 10

• 46 869
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Стефи, честита десетинка на младежа.

Аз също не бих се притеснявала за килограмите. Въобще не бих давала зор да е 9 кила, ако трябва да бъда честна.

Моя преди 15 дни беше 9120гр/73см. Режимът му е:
9.30 попара/кус кус/овесени/ръжени ядки със сирене и масло
13.00 зеленчуково пюре с месо или жълтък, риба
16.00 плод, каша с плод, ядки с плод, с киноа, със сухари или подобно
19.30 от 10 дена пие по 150мл
22.30 180мл

От 10тина дни намали млякото с по 30мл, обаче не му се притеснявам. Зъбите предполагам, не вярвам да се отбива.

# 646
Стефи, честита месечинка на патерица, изключих вчера, извинявам се. Да ти е здраво и усмихнато момчето !

Аз няма да ви казвам какво става при нас. Няма насищане на това АМ, няма, хора!!! Къра хващам вече! Ей го, вчера е изял 180 г от основното на кухнята (свинско със зеленчуци) и като се започна едно мрънкане...след половин час чак се усещам, че иска АМ. Ами 160 мл изпи! Егати ламтурника.

В крайна сметка ще ходим на море, тук. Представям си какъв катун ще бъдем, че и на плажа пък съвсем.
Как водите бебетата до плажа ? Не ми се ще с количката, че ще ми се напълнят с пясък колелата. С раница дали е окей или на ръце ?

# 647
Моят на 29.07. става на девет месеца а е 7500,70 см,к'во да кажа?Вчера на консултацията се засекохмр с дебело бебенце,лелеее като му видях бутчетата на онова,нашият нямаше на половината.Та така.Иначе яде всичко,и от кухнята и от мойте произведения,и АМ,вечер и през ноща.

# 648
Относно Швейцарците, мога да потвърдя тъй като брат ми живее там, когато се роди племенника те го къпаха веднъж на седмица, бях скандализирана:) Ходят си с обувките от вънка в апартамента и тн и тн. Но това с лапането на мръсотии си се нарича естествен имунитет защото когато бебетата са малки си изграждат организмите с които после свикват било то лоши или добри. Затова е важно от малки да не ги държиш стерилно, това правя сега с второто, с първото беше мега стерилитет.
Като цяло с София си е бая мръсно и да се чудиш естествен имунитет ли им изграждаш или лоша услуга им правш:) Но бебока си лапа нон стоп ръцете а какво ли не пипа,пък да видим какъв ще е резултата като попорасне.
Като цяло то това си е и малко до усещане и родители, брат ми от доста години живее по различни места по света и ходи къде ли не и ми е казал сестра ми ако искаш да обикаляш света не може човек да е като теб ,нон стоп с мокрите кърпички и хигиената,паниката ау ужас това или онова е мръсно. Аз съм много вманиечена  хигиената и големия и до ден днешен където и да отиде първо отива към тоалетната да си измие ръцете в което не че има лошо но забелязвам като се изцапа и почва да плаче и иска бързо да го избърша или измия което за дете не е много ок да е така. Това естествено е когато е с мен в детската се валя из пясъчниците и за мой ужас си бършел устата в тениските, срам...Simple Smile

# 649
Мале,Жанче, бедна ти е фантазията как се ходи на почивка, Душо!!! Ние сме за две вечери, Еми... Изнесох къщата...
Аз ще го нося с количката на плажа.

# 650
  • София
Ние го водихме на плаж с количката, малко седеше в нея и като му писне на един голям чаршаф на земята, по-добре с количка може и да дремне в нея. Вземи си по-големи бели тениски и го обличай с тях като го водиш до морето или от хотела до плажа да не го пече. Абе на море с бебе си е мъка и не е почивка, а живо мъчение ама поне видяхме как е.

# 651
До плажа с количката и там на две огромни хавлии, но и по пясъка лази, не го удържах. Купила съм му бански -тениска с дълъг ръкав.

Неизвестна, откого и как даваш риба и харесва ли я? И аз ще давам скоро Simple Smile

# 652
  • София
От две седмици, два пъти съм му давала. Сьомга беше и я яде, ама той е добро прасенце

# 653
Моята миналата седмица на консултацията на 9 м. 10 дни тежеше 8 кг., ама върху пелена 170 гр. И тя не е минала 8-те, какво остава за 9 кг. Висока е 70 см. Хич не се притеснявам. Все пак се роди 2620. Отдавна удвои, че и вече утрои теглото си.

В момента любимо ѝ е да отваря кофата за боклук и ако не я хвана навреме, ще си закусва от него като стой, та гледай. Днес нахапа от кофата една прегоряла филийка от закуската. Усъвършенствала е пинсетния захват, който използва предимно да вдига минатюрни боклучета от земята и да ги пъха в устата си.

Стефи, честита месечинка!

# 654
Моя преди две седмици беше 8.400,69 см обаче той просто е такова шило, той прави неща които не са за неговата възраст, прилича на бебе Бу, бебето беглец,същия е като почне да лази е като стрела и нон стп е лазете ,изправяне,и така по хиляда пъти докато е буден та нищо чудно че не е минал 9-тте килограма

# 655
Стефи, аз гледам едно приложение "Growth" от App Store. Ето ги и самите таблици с килограми по месец за основните персентили:

http://www.who.int/childgrowth/standards/WFA_boys_0_5_percentiles.pdf?ua=1

Имайте предвид, че всичко между 3-ти и 97-ми персентил (около две стандартни отклонения от средното) е съвсем нормално като тегло.

# 656
ойМОИЧкият на 8м беше 78 см и 10.3 кг. има тумбак.

момичета, как социалиэирате децата?
днес го налаэи дъщеричката на моята приятелка, на същата вуэраст е. тя му се радваше и го пляскашее, а той ревеше уплашено. тя е с 2 кг по- малка и не е била груба.  май не обича бебета...

# 657
по принцип сега эатлъстяването е бича. и  аэ бих се притеснявала да е дебело детето, а не стройно. виждала съм дебели деца и според мен е кофти.

# 658
  • Варна
Моят много плачеше от деца. Започнах да го водя площадките и малко по малко свиква с присъствието им

# 659
  • София
Обожава бебета и деца. Може би факта, че по цял ден сме с едно наборче (8 дни е по-малко от моя) помага много. На големи деца също много се смее.

Общи условия

Активация на акаунт