ОКТОМВРИйските деца, те са нашите слънца ! - Тема 10

• 46 861
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Мерси Малдини.Значи моят е горе долу добре.
Етт, и аз гледам да се притеснявам за кг на бебчо,но като гледам другите деца колко тежат,все сравнявам.Моят ми изглежда един такъв тънък и дълъг.Но като не яде,какво да го правя.Манекен ще става.
И моят много обича малки деца.Не плаче от непознати,стига да не са лекари.Види ли лекар,изпада в истерия.

# 661
моят също харесва големи деца и хора. трябва да го водя повече с бебета...може би не раэбира, че бебетата са хора и эаради това да го е страх.

Аз на диети не го подлагам, но съм сложила ограничение в количеството, което му давам на едно ядене. над 300 грама просто не му давам, ако ще да се съдира да реве, предлагам второ ядене по-късни, ако не си е доял нещо. Просто 300 грама вече почва да ме притеснява да не си разшири коремчето...не знам дали правя правилно или не, толкова теории има. Баща му яде огромни порции и заради това понякога се караме. Той не може да прецени, че над 300 грама не е нормална порция за едно бебе.

Иначе ограничения не поставям, но гледам да е активен, да се движи, да играе с мен или татко си.  Преди много го возих в количката, с часове, защото самата аз много обичам да се разхождам, а сега повече правим бебепикници, за да може и той да си играе на въздух.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 13:34 от ett2812

# 662
Да, Стефи. Добре е момчето ти. Просто нашите двама са в долната четвъртина, а някои бебчета са в горната. 10,500 също е нормално. Тези бебета не са дебели, че да се поставят на диети (и такива глупости съм чувала).
Аз почнах да гледам таблицата, защото бебчо първия месец беше спаднал до 6-ия персентил (жълтеницата го успиваше много). От към 4-ия месец доста навакса.

# 663
  • София
На мен и 300гр ми се струва много. От кухнята яде по 220гр, от домашни максимума е 250гр, а иначе и с 190гр бурканчета си наяжда. Евентуално давам малко плод, ако мрънка.

# 664
Моят вчера и днес не яде нищо от кухнята.Освен мляко,само каша иска. Rolling Eyes

# 665
Моята кифла е с вирус и зъби. Суче като новородено и не ще човешка храна. Иначе е в добро общо състояние и жизнена, на 8++ 71см/8.150кг. писна ми вече с тия зъби, честно!

Не си сяда на дупето, прави опити да ходи, съответно пада по 845331 пъти на ден, още е кашкавалена, но много инатлива.

За социализирането - други деца обожава, но пък не дава да я пипат възрастни. Намирам го за нормално, стават към година и половина по-социални, освен ако не растат с други деца в семейството. Въобще, много нацупен и кисел период, днес ухапа педиатърката. Абсолютно нарочно при това, беше точно като малко коте, дето хапе и рита със задните крака Joy Та, говорете ми за социализация, хахахах.

# 666
Анди ме е хапал по носа и хич не беше лекичко. Сълзи ми потекоха. С "какичката" на 1г, с която си играят понякога, се бутат и пипат по лицето. Родителите и все се притесняват тя да не му направи нещо, а на мен не ми пука. Той ще си покаже, ако му е неприятно.

Сега сме при баба ми и на обяд яде като разпран от нейната пилешка супа. Хич не са глупави децата.

# 667
Моят е малко вагабонтин ,понеже общува с по големи деца ,кака му,племеника едни братовчеди,и те все го мачкат,той се отбранява,и напоследък забелязвам,че и на връстниците змахва,едва ли осъзнато но е много сладък

# 668
Много е общителен, с малки и големи все иска да си играе. Водя го и аз от малък по площадките и той така се радва на децата, смее се, лази след тях. Ако се намери някоя какичка или батко да се занимават с него пък съвсем радост настава. От количката все подвиква и ръкомаха на хората, пуска се да го вземат и непознати (😡), това ще трябва да се промени!

Снощи беше такъв рев, изобщо не сме спали. Заспа в 4:30 до 6:30! Събуди се с егати усмивката, да ми е жив и здрав. Само дето ние се изпокарваме вече от умора и изтощение :/

# 669
Тони, успех с десоциализацията с непознати. Моята голямата е такава. Остави, че ми обсебва приятелите при среща, но е способна веднага да завърже контакт с всеки непознат. Няма вече толкова години да се боря с тази ѝ черта. Имам някакъв успех де, но е трудна работа.

Малкото е противоположно. Да казвам ли, че още не дава на майка ми да я гушне...Вчера бяхме на заведение с приятелки. Усмихва им се, даже отиваше при едната сама да се гушка, но само докато се усети, после надаваше рев. А и се е усмихнал непознат на улицата, а е ревнала с цяло гърло.

# 670
момичета, смея се с глас, особено на хапещото педиатри създание Simple Smile)) моето постоянно ме хапе, но то просто си мисли, че така се целува. тръгна ли да го целувам и почва да ме яде.

Аз си мисля за детските площадки, че може би е добра идея. Не съм ходила там много, и не знам как се процедира с неходещо бебе на детска площадка.  Аз ги отбягвах тях заради вируси, много ме беше страх от малки деца-вирусоносители, но сега вече сме големи и ваксинирани. Иначе сме общували с разни какички и батковци на близки приятели (проверено здрави хахах).
Уайлд попи, много правилно прави малката ти щерка! има инстинкт за самосъхранение!

# 671
Аз я водя по площадки - да я полюлея или да я пусна по пързалката. Второто ѝ е голям кеф. Но не мога да се пречупя да я пусна да лази на земята. Имунитет, ала-бала, но като знам, че сме начело в класацията по заболеваемост от тения и просто не мога. Иначе, успявам да контролирам желанието си да забърсвам люлките с антибактериална кърпичка преди да я кача. Joy

# 672
хахаха Simple Smile)) попи, аз от хора с OCD съм чувала някакви подобни работи Stuck Out Tongue
аз съм виждала дете да лази по земята на летището. Пак на западняци. Деца на природата ми се виждат тези хора.  Не знам как именно при нас има тения, а там няма.

Аз в София никога не бих седнала на земя, но на полянка, ако няма кърлежи, може би, евентуално, бих, на одеалце.

Но май пък разните паразити уж предпазват от автоимунни заболявания Wink Това като маларията, която предпазвала била от рак. Simple Smile) Такива са сега теориите.

Но то пък тук, като седна на някоя полянка, откъде да знам кой е пикал -- кучета, студенти, пияници...но това и за пейките важи. Сложна история. А пясъчниците, те съвсем ми се виждат рискови.

Пързалката май е по-безопасна, не знам кой би пикал върху пързалка.

# 673
Водя го по площадки и градинки,но не го пускам да пълзи навън.И ние сме заредени с мокри кърпички като излизаме.
Поздрав от един вече 10-месечен плезльо. Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 20:28 от *Steffie*

# 674
Стефи , страхотен е Simple Smile честити 10 месеца...малееее направо ми се струва ,че времето летиии

Нашият още не пълзи,на площадките е или в количката или в нас,но много обича на наблюава децата.... иии гълъбите Simple Smile Иначе за възрастните е избирателно..незнам защо Simple Smile

Момичета, да ми кажете някоя рецепта за солени кюфтенца?

Общи условия

Активация на акаунт