ОКТОМВРИйските деца, те са нашите слънца ! - Тема 10

• 46 875
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Първо глутена,после млечните-така ни беше казала нашата лекарка.
Момичета,може ли да ми кажете докато къпете бебчовците,по колко време отделяте за забелвянето?Как точно го правите?Вкъщи това е задача на ММ,аз не смея да пипам а ми се струва че ММ прекалява.Развива ми теории,че така се правело,а аз не съм на това мнение.

# 631
  • София
Първо глутена, после млечните. Аз така въведох.

Имайте предвид, че трудно ще стане забелването от раз. Болезнено е първите 1-2 дни при пишкане. Аз го слагах в леген с топла вода и това го облечкаваше. Подозирам, че това имат предвид педиатрите, че не е хубаво лятото.

Според уролога не бива да се прави под вода, т.к. могат да навлезнат бактерии или пяна от шампоан/измивно средство. Непосредствено след като го подсуша след баня, ММ го дърпа леко. Ще се опитам да обясня, но не знам доколко ще ме разберете. Придържа се от едната страна на главичката и с палец леко се отдръпва от другата и така от всички страни по малко. Това го прави веднъж седмично, а през останалото време само оголвам на всяка смяна на памперса.

# 632
И ние не забелваме, педиатъра каза да изчакаме още пък ще видим.
Иначе яде само купешки пюрета, правих 2-3 пъти в началото, когато още лежеше, сега лази навсякъде, изправя се, лиже на кучето играчките и за 5 мин не мога да го оставя сам камо ли да му правя пюрета, сорЕ. Яде сутрин, обяд, следобяд, вечер и нощеска 1-2 пъти и всичко това през 4 ч, найс, а Simple Smile
Аз /татко му често го оставяме в кошарката му, там си му е сейф спейса и си играе с какво ли не.

Забелязвам, че в Германия/Швейцария родителите се отнасят по-лежерно към хигиената на децата и не са толкова гнусливи. В американските книги даже пише, че можело бебешките дрехи да се перат с тези на възрастните, което аз никога не бих правила. Но пък доста съм олабила каиша. Аз в началото много го пазих  всичко да е стерилно. Сега съм го оставила да се оправя . загриза ми джапанката преди известно време. Най-малкото лази по земята и после си лапа ръцете...обезопасили сме откъм физическо оцеляване, за другото общо взето сме вдигнали ръце...дано няма глисти Sad

Пред мен едни родители си преоблякоха бебето върху пейка на летището без да постелят нищо, а вчера една майка на бебе на същата възраст като моето му беше дала парче хляб докато пълзеше, таа бебето ту си го изпускаше ту си го ядеше (от земята). и това ми се вижда малко крайно, но пък от друга страна нали трябва да се изгражда имунитет. Гледам да съм по средата и на тази тематика.

крис_02, за храненето ние не сме еталон, защото наистина сме доста големички на ръст/тегло и винаги малко така си ни го намекват.

твоят хубавец си знае колко да яде.

иначе така сме засега:

5-6:30 АМ първа закуска 7 лъжички.

9-10  АМ втора закуска (днес я заместих с банан, хляб и кисело мляко)

2 ч. зеленчуково пюре с месо + масло/зеленчуково пюре +жълтък+ масло/зеленчуково пюре със сирене

6ч каша+АМ+плод

9 ч АМ 7 лъжички

комичета, това как ви се струва? много/малко. 

# 633
Неизвестна,благодаря ти за споделената информация.Преди малко изкъпахме дечко и пробвахме по твоя начин.На повивалника като е напълно легнал много по-лесно ставало.Ние досега все по време на баня докато е в коритото се мъчихме,а там седи леко свит и е неудобно.

# 634
Аз забелвам по време на баня. Слагам вода в коритото, буфкам детето и веднага забелвам, преди да сложа измиващото средство. Измивам хубаво и дърпам обратно кожичката нагоре и това е, за една минута. Simple Smile

# 635

Ето тази сладуранка вече казва “мама”! Simple Smile
Отдавна издава всевъзможни звуци и срички ката дада, тата и т.н.  но днес за първи път осъзнах, че мамам е съзнателно изречено. Това е винаги когато ме види и иска да ме гушне...

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 23:50 от Hitrushana

# 636
Хитрушана вече в мама Wink
Моя казва мама само сутрин, когато ме види, че излизам от спалнята. Така жално плаче , милият Sad вече сериозно трябва у се заемем с детската стая.
Моя багабонтин не млъква по цял ден. Негови си работи дърдори ама е като картечница.
Ако види гълъб веднага вдига ръка да го поздрави. Мисля , че няма пропуск, всички гълъби в града са поздравени.
Взе да хитрее яката. Реве , когато го оставя в кошарата. Виждам, ще му се спи, слагам го в кошарата и излизам. Преди минаваше номера. Сега обаче рев. Приспивам го на спалнята и после го местя. Ама преди това е борба свободен стил Wink катери се върху мен, бърка ми в устата, отърква се в мен..

# 637
  • Варна
Момичета, моят пак само 150 грама е качил.... днес цял ден си мисля къде бъркам с това захранване...Ще ви напиша как го храня, моля дайте съвет..
1. През нощта ( 4-5 или в 7) 180мл с 6 лъжици АМ
2. Към 10 часа - глутенова каша 150 мл вода и каша на око, сирене и ГХИ
3. Към 14 часа- 190 бурканче пюре, редувам месо, зеленчук, но не съм вкарала жълтък и на зеленчуковия ден след 40 мин след пюрето давам АМ, обикновено 60 мл
4. Към 17-18 часа давам плодово пюре и тъй като не иска много да го яде, често давам 120 мл с 4 лъжици АМ. Понякога като нямам плод, давам 150 мл вода с 5 лъжици АМ
5.  21 часа 180 мл с 6 лъжици мляко

Приемам всякакви предложения. Трети месец вече качва по 100- 150 грама и така и не можем да стигнем още 9 кг. Качваше много добре преди това. Не е много подвижен и не мисля, че хаби енергия.. А колко см са бебоците ви на 9 месеца?

# 638
Богомил не го знам колко тежи, но е скакалец. Не е дебел, но е тежък. Той много дръпна с растежа и килограмите откакто започнах да му давам каша. Давах му оризова за закуска.
Изборът обаче е твой дали да даваш каша. Много майки не искат. Аз съм давала оризова, елда, овес, царевична, 5 зърна.
Иначе на този етап храненията му са така:
Закуска- попара/ кус кус/ макарони/ овесени ядки със сирене ; плод
Обяд- плодово пюре / с жълтък/с месо + сухар/ ориз/ кус кус или макарони
СЗ: каша с плодово пюре+ АМ или чисто АМ
Преди сън: АМ

# 639
Ангела, според мен детето си е прекрасно. И от към килограми си е добре и като хранене също. Няма нужда да го тъпчеш излишно, освен това не е задължително да качва повече от това. Моята беба също няма 9 кг., а дори няма 9 месеца, но си изглежда добре, в смисъл не е слабичка, а е доста височка. Може би вече е време да вкараш жълтък, извара, и прочие, каквото не си успяла досега, а също и може би още едно заместено млечно хранене. При мен това е абсолютно невъзможно за момента. Имам две заместени, с каша и плод и зеленчук и жълтък/месо. През останалото време прекарва на гърда и е доста пристрастена, освен това спи по много и просто не виждам подходящ промеждутък.

# 640
Ангела,моят стана на 10м. и е 8600.Много е активен и почти не яде.АМ пие по 120-150мл.,относно храната е претенциозен.Има дни в които кара само на мляко и то и него пие насила.Кашите най-ги харвсва,но понякога и тях неиска да яде.

# 641
Синът ми е на 9 месеца и 3 седмици и миналия петък го измериха 8,490. Висок е  70см. Тежестта е около 30ия персентил по таблицата на СЗО, което е ок. Ние с ММ и двамата сме по 173.

Яде:
През нощта 2-3 пъти кърма
6-6.30 кърма
8.30 закуска: принцеса с яйце и сирене/овесени ядки/елда/просо/макарони със сирене (понякога) и плод (ако има сирене, плодът е за десерт, за да помогне вит С при усвояването на желязото от зърното).
12 обяд: манджа със зеленчуци и месо/яйце + хляб
14 кърма
17 плодове
21 кърма
+/- 1-2 пъти кърма ппез деня

От завчера давам и лека вечеря към 19-19.30. Мисля да продължа. Той е пристрастен към кърмата. Едва ли ще се отбие, заради вечерята.

# 642
  • София
Вече качват по по-малко, нормално е. Ако сте в нормата кое те притеснява ? Моят не е критерий, на 24ти става на 9 месеца, 10400, 76 см. Сутрин към 9 яде плодово пюре с пшеница или овес/овесени ядки с плод/кус кус ; 13ч пюре зеленчук или месо (не съм вкарала жълтък, няма и да го вкарвам) ; 17ч каша с плод / авокадо, банан, бисквитка ; 20.30ч АМ ; 1ч АМ ; към 5-6 доста често пак АМ.

# 643
Ангела, защо се притесняваш? Педиатърът казва ли нещо? И аз, като другите, не виждам проблем с теглото да има детенцето.

Аз скоро споделих, но все пак и за теб - точно 10 кг и 71 см на 9 м. 1 седмица.

Яде така:

През нощта е залепен за гърдата, не знам кога яде, кога ме има за биберон. Мисля, че му е мнооого топло и е жаден, ама както и да е.

Сутрин 6-6:30 кърмя
Закуска 9:30 -10 кисело мляко 1/2 кофичка или по-рядко царевичен грис с козе сирене и масло
Обяд 13:30 -14 пюре около 190-220, напоследък не го изяжда цялото и реве за кърма
СЗ 17:30-18 плодово пюре 190 и пак не го доизяжда и кърмя
20:30 се кърмим и лягаме. Давах Хип Лека нощ защото зашищал повече, ама и него ми отказва.

Хем яде през 4 часа, хем постоянно е в движение, но добре си качва. Последно бяхме края на май и беше точно 9 кг. Значи е качил 1 кг за близо 2 месеца.

Гледам бебешките ни снимки и свамата сме били доста пухкави като бебета. Сега сме абсолютно нормални като телосложение и вярвам, че като проходи и спрем нощното, ще е още по-добре, не че сега не е Simple Smile

# 644
Малдини,можеш ли да прикачиш линк към тази таблица?На мен моя дечко ми се вижда слаб 8600,73см.А е на 10м вече.Докторката ни не коментира нищо по въпроса,ок бил.

Общи условия

Активация на акаунт