ОКТОМВРИйските деца, те са нашите слънца ! - Тема 10

• 46 877
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Аз нямам време да готвя и да хвърлям и така до безкрай.Детето ми е свръх претенция и незнам в момента какво ще му хрумне,че му се яде и какво не му се яде.Заредени сме вкъщи с много от готовите пюрета и понякога отварям едно след друго докато уцелим в десятката какво иска човекът.
И аз не вярвам в био продуктите и това колко са био.Нямам домашно производство,че да съм сигурна какво давам.За мен е важно детето да не седи гладно,защото един път имаше 17 часа,в които не беше хапнал грам нищо.В такъв момент като отвори уста и пожелае да се храни,не чета етикети.

# 616
Отначало и моето се гевезеше и хвърлях и много ме беше яд. За сега ми яде буламачите Simple Smile

# 617
Пийкок, баш тъй:)
Моя бебок хапва всичко вече, но като цяло първите хапки са ок и после почва да се върти, аз почвам да пея. Яде всичко,готови,от мен приготвени,всякакви:)
Сега мисля да мина да питам за кухнята дали ще ни вземат.

# 618
Бяхме на консултация, моят шоши е цели 10кг и 71 см. Педиатърката е доволна от него.
За съжаление не е доволна от нас - не сме се справили изобщо със забелването и може да се наложи хирург на есен. Препоръча да го оставяме по-често гол, за да си го дърпа сам.
Също ми каза, че е добре да се пробваме сега във Варна да махнем нощното кърмене. Това е заради зъбите, ама вика нали не ти се чакат 20 зъба да излязат. Та ще се мъчим с майка ми пък да видим.

# 619
Ехе,Тони.Голям мъж си имаш ти,браво на детето!
И ние не сме много ок със забелването.Преди повече се отдръпваше кожичката,а сега съвсем малко.ММ при всяко къпане,го човърка по сто часа а аз му се карам да не вземе да увреди детето.Като съблека дечко гол почва да си го оглежда и да го дърпа,много му е интересно.Обаче не си знае силата и веднъж като го задърпа, много лошо се беше одрал.
Ние все още имаме нощно хранене.Лошото е,че като се събуди за хранене,след това не иска да спи.Снощи яде в 04ч. и до 05:30 скача в кошарата.

# 620
Отначало и моето се гевезеше и хвърлях и много ме беше яд. За сега ми яде буламачите Simple Smile

ние ядем бебешките буламачи, също така и замразяваме. Със замразяването се родих.

Иначе нашата педиатърка е против това да готвим ние, защото много време се губи, бебето трябва да се адаптира и тн. Но истината е, че нашето бебе не е много кърмено, и реших поне да му готвим.
 Не моето дете е огромно и всеядно, нямаме проблеми с капризи. Всичко яде, а ако е гадно реве и яде.

Момичета, днес голям пробив! Пак бяхме с красивата госпожица на разходка, и покрай майка й му дадох пак коричка хляб, непюриран банан, а после и кисело мляко. Дефакто едно млечно хранене заместих с такава елементарна комбинация на човешка храна. Така хубаво си ядеше банана, коричките и киселото мляко, без да се задави, като възрастен!

Според мен, ще минем на две млечни хранения, като закуската му вместо млечна ще бъде кисело мляко сиренце и хлебче, както и плод за смучене. Но си мисля, да не би пък две млечни хранения да са прекалено малко за неговата възраст?

Майката на момиченцето има съвсем различни тревоги от мен, че момиченцето е много слабичко и не се хранило. Според мен, просто е красиво стройно дете, има много здрав вид. Ние пък се притесняваме да не би синът ни да не е дебеличък. Та така, явно е, че каквото и да е, майката все ще си измисля.

За забелването, ние изобщо не забелваме, така решихме по съвременните идеологии, въпреки, че педиатърката ни юркаше да забелваме. Надявам се всичко с пениса му да си е ок. Забелязвам, че и нашият много си играе с него и то от много малък, и аз също имах страхове да не се увреди нещо, но общо взето засега  си е на мястото неоткъснат.

# 621
Аз имам продукти от градините на бабите и дядовците,тиквички,картофи,тикви имаше... краставички,чакам домати Simple Smile ,но честно казано малкия не иска да яде... Много е труден,някой път с кеф си хапва... Друг път е ужас... Та колкото и да искам да му правя,все пак важното е да яде... Та каквото му е вкусно това,давам и купени пюрета и правя...честно казано понякога имам чувството ,че ако няма тиква в пюрето му,той не яде...Та ще се опитвам всякакви комбинации,да видя какво харесва и затова съм се насила и на кухня..дано пък да папка

Нашия бебо също голяма игра прави с пишлето и голямо дърпане,направо понякога се чудя не го ли боли...

# 622
Аз като му правя храна на парчета просто готвя повечко и гледам да има поне едно-две неща, които обича и яде винаги (тиква или тиквичка). Така, ако не хареса новото, може да се наяде с останалото.

# 623
  • София
Тони, заведете го на уролог. Педиатърката на малкия също имаше съмнения и ни изпрати. Много съм доволна. Ако се бяхме забавили, щеше да се наложи обрязване, аз и преди съм го казвала.

# 624
Аз за сега съм давала на парчета - банан,краставица,диня и нектарина... И картоф пробвах на парченца и тиквичката,ако не му хареса главно си играе ,но му давам и пюрета(главно пюрета,друго е между другото. Гледах една майка беше постнала във фейса картофи и сладък картоф на фурна ,намазани с гхи и мисля да пробвам,но нещо напоследък в Лидл няма сладък картоф Sad

А момичета да ви питам вие давате ли междинни закуски и някакви други хранения,защото малкия има 4 хранения повечето дни...опитвам се да вкарам 5то,но той като хапне по малко количество и то..същото си става

# 625
Тони, заведете го на уролог. Педиатърката на малкия също имаше съмнения и ни изпрати. Много съм доволна. Ако се бяхме забавили, щеше да се наложи обрязване, аз и преди съм го казвала.

А при кой доктор го заведохте? Тя предложи да изчакаме жегите и септември да го заведем. Благодаря ти!

# 626
Kris_02  ние имаме или 4 или 5 яденета, в зависимост от апетита на малкия. доколкото разбирам, те сами си преценяват колко да ядат, не трябва ние да ги тъпчем или ограничаваме. аз малко се тревожа, че много яде, но ...не смея да го ограничавам.

# 627
  • София

А при кой доктор го заведохте? Тя предложи да изчакаме жегите и септември да го заведем. Благодаря ти!

Д-р Минова, Детска урология Пирогов. Много съм доволна - има прекрасно отношение и подход. Обясни ни, че има затегнат пръстен и кожата му е стеснена. Дръпна го 1/3 тя, мазахме 2 седмици с Елоком и на контролния преглед му махна някаква ципа (която също не е била много ок). Към момента сме малко повече от половината, обаче процеса е тръгнал и няма да се налага обрязване.
Ако се решите, мога да ти дам тел.номер на лични Simple Smile.

# 628
  • София
И ние не забелваме, педиатъра каза да изчакаме още пък ще видим.
Иначе яде само купешки пюрета, правих 2-3 пъти в началото, когато още лежеше, сега лази навсякъде, изправя се, лиже на кучето играчките и за 5 мин не мога да го оставя сам камо ли да му правя пюрета, сорЕ. Яде сутрин, обяд, следобяд, вечер и нощеска 1-2 пъти и всичко това през 4 ч, найс, а Simple Smile

# 629
ett2812, ако не ти е проблем,може ли горе долу примерно за един ден да кажеш как се храните,какво даваш?

Някой да знае да има сухари без глутен,чудя се първо глутен или сиренце и извара да предложа? Първо глутена трябва,нали момичета?

Хм...ние днес смятаме да го водим за забелване...,но това с жегите не го бях помислила,сигурно ще му е много кофти на малкия... Sad А лекарката я няма и сестрата ни предложи тя да свърши тази работа... Може ли да стане проблем ако не се забели добре и примерно на прегледа лекарката го види и дозабели или не става така лесно както си мисля?

Общи условия

Активация на акаунт