СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 877
  • 919
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!
Следя темите и мненията Ви с голям интерес и преживявам с всяка от Вас емоциите около седмокласниците Ви/ни. Възхищавам се на децата Ви, които независимо от (според мен) "критичната" си възраст, са успели да се справят забележително добре както със седмия клас, така и с НВО.
Моята тийнейджърка тази учебна година отбеляза регрес и тотална посредственост както в усилията и постиженията си в училище и на НВО, така и в балета, на който се отдаваше с радост и удоволствие цели шест години, а за отношенията вкъщи - не ми се споменава - до скоро постоянна и ежедневна война от сутрин до вечер, когато си е вкъщи, а от месец - два и абсолютно пренебрегване и на установени домашни правила, и на родителски авторитет, и уважение, и на обич и привързаност.
За мое съжаление, бЕлото отдавна не ми действа, както и уважаванета от мен комбинация мента с глог и валериан. Вече се "оглеждам" за нещо по-сериозно...
Моля за извинение за дългия пост, но реших, че е честно да споделя нещичко и аз с Вас, а не само да Ви "шпионирам" тайно!
Благодаря Ви!

# 466
  • Sofia
Това е един много сериозен проблем при нас. Няма доказана мигрена, но от ежедневието в училище-шум, прах, викове, блъскане е с перманентно главоболие. Като казвам перманентно, това значи от 2 час нататък следва да търпи и да изкара учебния ден със усилващо се главоболие. Стига се понякога до позиви за повръщане от главоболие. Отминава на около четвъртия час след приключване на учебния ден. Задължително е включен спорт след учебни занятия, за да може да отпусне, това помага много. Най-много за това главоболие допринася високото ниво на шум в училище. Ако процесът минава в сравнителна тишина и спокойствие-този проблем напълно отсъства. Само че, класовете са големи, шумни често (дори в час), става надвикване, в коридорите е ала джунгла, блъскане и викане, кънти. И ей ти проблем. Но си е наш проблема, масата не са така, не им пречи това. За този дискомфорт също не са правени отсъствия, докато има учебен процес детето стиска зъби. При липса на учебен процес нищо не може да ме убеди, че трябва да си го причинява.
Toва е толкова ужасно, съчувствам напълно! Аз съм така, когато ходя на работа - макар да не е шумно, но от светлината и може би недобра циркулация на въздуха се започва една мигрена до вечерта.
Честно казано, ако знам, че детето ми се чувства така, както аз, сигурно бих потърсила и друг начин на обучение. Нетърпимо е всеки ден с такова главоболие.

# 467
Благодаря, минали сме през тези възможни причини и са отхвърлени. Зрението е коригирано, синузит няма. Това са първите неща, които се проверяват при наличие на главоболие.
szervusz, това е също част от дразнителя-липса на въздух, не винаги може да стоят отворени постоянно прозорците, а са над 30 деца в клас, включи и изкуствено осветление през голяма част от учебния ден-дали сутрин рано, дали вечер (втора смяна зимата),  или просто мрачно време (като днес), което изисква лампи.
Интересувала съм се, за малките става, опция е да минат на индивидуално домашно. За по-големите става сложно, нямаме традиция и много възможности.
Но за успокоение-все пак това са инцидентни случаи, масата деца са си шумни принципно сами за себе си дори, та не им е проблем и друг като говори/вика/бута в коридорите. Това е проблем за тихи деца като цяло.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 11:09 от smetanapalata

# 468
  • София, "Младост 3"
То затова има преценка и от училището дали е проблем.

Ето това ме плаши мен щот в нашата жалка бюрократична система това е твърде много за ограничените ни бюрократи. За мен е немислимо тук да няма и други механизми за контрол.
Но ще видим. Дано съм лош пророк за това, че тук ненормалната ни система може да изтрещи

# 469
  • София
Люси, при нас този период продължи до идването на цикъла. След това за няколко месеца се върна предишното дете. Е, сега има ПМС, но все пак друго си е само няколко дни в месеца. Така че, има надежда 😂

# 470
  • София, "Младост 3"
Люси, при нас този период продължи до идването на цикъла. След това за няколко месеца се върна предишното дете. Е, сега има ПМС, но все пак друго си е само няколко дни в месеца. Така че, има надежда 😂

При малката, на 11г започват да се виждат подобни проблеми. Ако стане "с гъза" ногоре, май всички се скатаваме, щот таз проклета дева е не само умна ма и устата и комбинацията е ужасна дори за моя водолейски позив за спорове и комуникация.
Женските са мноу проклети, поне според скромния ми опит. Младежа е на моменти - избухне и след малко е по-добре и по-адекватен готов за разговори или просто да се съгласи, само мир да има!
Ма женското помни злопаметно с години и таи обида още по-дълго!

# 471
  • София
Точно на 11 беше, когато започна драмата при нас. То не беше тръшкане, ревове, тряскане на врати...абе, драма голяма. Брат и даже отказа да се вижда с момиченца приятелки, каза : "Писнало ми е от женски глупости" 🤣 А е по-малък доста. После започна цикъла и всичко приключи полека-лека. Е, и сега има драматизации, но рядко и бързо минават. Стискайте зъби, преживява се. Важното е вие да не го преживявате толкова. Хич не си ги слагайте на сърце тези театри.

# 472
Здравейте!

За мое съжаление, бЕлото отдавна не ми действа, както и уважаванета от мен комбинация мента с глог и валериан.

Защото си сбъркала комбинацията. Правилната е "Мента, спрайт и лед" hahaha Hug

Моето дете е доста своенравно  и няма никаква амбиция в него, не зная как ще се справи догодина. Но иначе е добричко, какво като няма да се сравнява с най-добрите, всяко дете носи някакви ценности в себе си.

Освен това, за мен има в града ни училища , които в представите ми бяха символ на Провал . Е, преди месец на градското изложение на училищата се срещнах с такива невероятни деца, така разпалено и с любов обясняваха за своите, иначе по-семпли училища, че ми стана дори леко срамно от "Етикета", който мислено им бях прикачила.

# 473
Ние сме с цикъл от точно една година, но не свързвам поведението ѝ по никакъв начин с него - перманентното и отношение е такова от началото на тази учебна година със спорадични (мнооого редки) "проблясъци".

# 474
  • София
Ще мине. Хормоните понякога по-трудно се наместват.
Другият вариант е нещо в приятелската среда да я подтиква. Или проблем в училище, за който не знаете. Като последен вариант - обстановката у вас (това е само предположение, не го приемайте лично). Но според мен си е чист пубертет.

# 475
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Това е един много сериозен проблем при нас. Няма доказана мигрена, но от ежедневието в училище-шум, прах, викове, блъскане е с перманентно главоболие. Като казвам перманентно, това значи от 2 час нататък следва да търпи и да изкара учебния ден със усилващо се главоболие. Стига се понякога до позиви за повръщане от главоболие. Отминава на около четвъртия час след приключване на учебния ден. Задължително е включен спорт след учебни занятия, за да може да отпусне, това помага много. Най-много за това главоболие допринася високото ниво на шум в училище. Ако процесът минава в сравнителна тишина и спокойствие-този проблем напълно отсъства. Само че, класовете са големи, шумни често (дори в час), става надвикване, в коридорите е ала джунгла, блъскане и викане, кънти. И ей ти проблем. Но си е наш проблема, масата не са така, не им пречи това. За този дискомфорт също не са правени отсъствия, докато има учебен процес детето стиска зъби. При липса на учебен процес нищо не може да ме убеди, че трябва да си го причинява.

Това звучи ужасно и не бих го причинила на детето си. При моя син главоболието не е всеки ден, на мигренозни пристъпи си е, като рядко минава без прилошаване, но не винаги се стига до повръщане. Ако е леко главоболието си изкарва в училище, но ако беше редовно, всеки ден, засилващо се, просто щях да мисля вариант за самостоятелна форма на обучение или нещо такова. То това си е мъчение за детето, нали го виждам моето на какво прилича като го заболи главата, ми то става неадекватно, пребледнява, прежълтява, устните му придобиват белезникав цвят, просто няма учител, който да го държи в това състояние в час. Последно на един курс го удари мигрената, та ми се обаждаха уплашени да питат какво да го правят. Дано се оправят нещата при вас и да намерите причината за главоболието! Иначе мигрената не се доказва конкретно, изключват се всякакви други причини за главоболие и така се стига до предположението, че е това.

Иначе и моят синковец е тотално незаинтересован и неамбициозен, но поне все още, с малки изключения, се държи прилично.

# 476
  • Бургас
Здравейте момичета,
На някой друг в прием МОН да му изчезна класиране от менюто или при мен нещо се случва?

По темата с отсъствия, големият ми син е футболист и има големи проблеми с липсата му от училище. Учи в Търговската гимназия в Бургас  и редовно чувам, че  трябвало да е в спортното, ама се правя че не чувам и се надяваме да избутаме още 3 год.
Наборката пък и се отключиха много алергии последните години, включително от влагата и тя често боледува, дано да не решат, че са рискови, само това ми липсва Simple Smile
Малките са редовни, те са пушки Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 12:02 от Mira 1919

# 477
Възможно е да са получили твърде много запитвания защо пише Некласиран кандидат и просто да са скрили секцията. А и може би така е по-добре. Да се появи, когато обявят класирането. Ще спести доста цъкане на много хора.

# 478
Ще мине. Хормоните понякога по-трудно се наместват.
Другият вариант е нещо в приятелската среда да я подтиква. Или проблем в училище, за който не знаете. Като последен вариант - обстановката у вас (това е само предположение, не го приемайте лично). Но според мен си е чист пубертет.

И моите предположения са такива, но тя промени (с едно изключение) приятелската си среда, но резултатът е "от трън - та на глог". Абсолютно безсилна се чувствам за намирането на способ да я отделя от споменатото изключение и от т.нар. "приятелски кръг" - те са по- и най-важни от всичко.
Надявам се да я приемат още на първо класиране в желаната от нея гимназия, но "тая" известна доза съмнение, а и дори да я приемат, не знам как тя ще приеме и се справи с новото предизвикателство. А, и не ми се мисли какво би могло да ни се случи до началото на новата учебна година...

# 479
  • София
Oххх хорааа, след последните прочетени страници, установих, че май караме приличен пубертет.
При нас едната е с цикъл от 1 г, другата още няма. Не свързвам поведението им с него, но и аз нямам ПМС, освен за сладко.
Бият се, карат се, обичат се, не могат една без друга, не се понасят, врещят, скубят се за косите, викат, смеят се, пак се обичат.... съюзяват се срещу сестра си, дразнят я, подиграват й се - тя реве, после я гушкат, играят си с нея. Май една друга си обират повечето негативи на възрастта и растежа. Те по принцип са като слънцето и луната. Едната е мис Емоция - шумна, привличаща внимание, калпазанка, латерна (споделя всичко)манипулаторка, боец за права и свободи, увлича хората след себе се, абе роден лидер, но и мацка - клепе козметики, изправя / къдри / чат-пат и боядисва коси, пийва винце, ако я поканим, безалкохолна биричка, абе социален тип. Другата е мис Перфекционизъм - интроверт, с класическа красота и обрани емоции, надарена доста от дядо Боже и с физически, и с интелектуални дарби, всичко й иде отръки, спокойна е много, емоционално по-зряла, мълчалива (споделя само насаме и рядко), нооо върховен заплес и с малко поомачкано самочувствие. По мое мнение спортът много им помага, ама много ! Уравновесява едната и дава самочувствие на другата.
Ние с баща им много умуваме колко да е дълъг повода и много говорим с тях (основно аз говоря, а той кима с глАва).
И аз съм нервак, но установих, че от викане полза няма. Опитвам се да съм им приятел и да ме чувстват близка, като истерясат, отивам да ги гушкам - работи !

Общи условия

Активация на акаунт