СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 62 757
  • 919
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз пък не виждам проблем в излизането по области в различни дни - който когато е готов! Не разбирам защо се държи на едновременното публикуване. Но - излизането на класиране и изчезването му впоследствие  или излизането на грешно такова вече е проблем.

# 631
Аз пък не виждам проблем в излизането по области в различни дни - който когато е готов! Не разбирам защо се държи на едновременното публикуване. Но - излизането на класиране и изчезването му впоследствие  или излизането на грешно такова вече е проблем.
НВО, кандидатстване на национално ниво, единен график, деца участват в по няколко области.
Да, системните грешки са много неприятно нещо. Колкото и да са удобни технологичните улеснения, при тях все по-често се получават бъгове, недоглеждания. И не е като на хартията. Променят в движение всичко.

# 632
  • Пловдив

Такива са правилата. Сроковете са еднакви за всички.
И ако на едно място излезе днес, а на друго - не, представете си какво чудо ще настане по телефони и мейл с въпрос защо в област С. има класиране, а в област П. няма.

# 633
  • София
Ама НВО е само първи модул, а кандидатстването, респ. класирането става по области...Така че...Не виждам какво лошо може да произлезе от това, че примерно Сливен и Ловеч са готови преди Варна и Пловдив. Нито пък какво добро произлиза от това, че 20 области седят и чакат София...
Горното няма никакво отношение към сроковете.
Знам какви са правилата Grinning Това не ми пречи да критикувам тези от тях, в които няма особен смисъл.

# 634
И като ти излезе Сливен, а чакаш да се видиш още в София, Варна и Добрич.
Какво правим?
Чакаме.

# 635
  • София
Ами да. Чакаш си началото на срока за записване. Поне знаеш, че си класиран и къде. Нищо не се губи, а се спестяват малко нерви от чакане в неизвестност на хората.

# 636
  • Пловдив
belinda, и проверката на НВО без значение кой модул е по области. И тогава едни области са готови с резултатите преди други, но ги обявяват едновременно.
Не виждам каква е разликата. Има обявен срок и те не са длъжни да публикуват каквото и да е било, преди този срок да изтече.

# 637
  • София
Имам чувството, че говорим на различни езици 😂

# 638
  • Варна
Всъщност срока е до 03.07. така че спокойно могат да пуснат класирането ако е готово и по-рано. А записването да си мине по определения график.
И аз искам да видя в крайна сметка как се е класирало детето и да се успокоим всички у дома.

# 639
Здравейте,следя темите и чак сега се престраших да пиша.Имам момиче завърши 7 клас,и нареди своите желания за езикова гимназия.Тръшнала се е да учи английски и втори език руски,колко е добър този вариант незнам,но щом така иска да и е на късмет.Все още не е ясно къде ще се установим дали в Пловдив или в София затова сме подали желания и за двата града.Въпросът ми е ако е приемат и в София и в Пловдив,а все още не сме решили какво трябва да направим?Извинете ако се е обсъждало или не е за тук питането,но откакто се занимавам с кандидастването и само при вас откривам отговори на въпросите от които ще ми гръмне главата!!🤯

# 640
Един възможен сценарий. Ако и на двете места е приета по първо желание, трябва да избере едно от двете училища и да се запише. Не може да го направи и в двете, а ако не се запише - ще изгуби мястото. Ако на едното място е приета по първо желание, а на другото - не, записва се там където е приета по първо желание, а на другото място подава заявление за второ класиране. Ако на второ класиране я приемат на по-желано място и иска да се запише там, отписва се от първото училище и се записва във второто. При смяна на местожителството има начин за преместване в друго училище.

# 641
  • София
AniGaSt, а в кой град живеете в момента /къде ви е адресната регистрация/? Ако в момента живеете в един от двата града, по-логично е да я запишете там. Ако  след това решите да се преместите в другия, има възможност за прехвърляне в аналогична гимназия.

# 642
Един възможен сценарий. Ако и на двете места е приета по първо желание, трябва да избере едно от двете училища и да се запише. Не може да го направи и в двете, а ако не се запише - ще изгуби мястото. Ако на едното място е приета по първо желание, а на другото - не, записва се там където е приета по първо желание, а на другото място подава заявление за второ класиране. Ако на второ класиране я приемат на по-желано място и иска да се запише там, отписва се от първото училище и се записва във второто. При смяна на местожителството има начин за преместване в друго училище.
Благодаря за бързият и изчерпателен отговор,точно от това имах нужда.Успех на дечицата ни!

# 643
При нас всичко е много спокойно ( благодарение на него разбира се, като си изкара точките на НВО-то), та дали ще излязат резултатите днес или във вторник ни е все тая. То и за самото класиране при нас няма съспенс ( освен ако от МОН не объркат нещо пу-пу). Пък и все пак да не забравяме къде живеем, тук винаги всичко е в последният момент, така че даже и не се надявам да пуснат класирането по-рано.

# 644
AniGaSt, а в кой град живеете в момента /къде ви е адресната регистрация/? Ако в момента живеете в един от двата града, по-логично е да я запишете там. Ако  след това решите да се преместите в другия, има възможност за прехвърляне в аналогична гимназия.
В трети различен град сме,Пловдив ни е близо,но пък работата на ММ е в София и ги има двата варианта.Единият е да си останем тук с децата тъй като знаете наемите в София какви са,другият въпреки това да се преместим.Отделно на това,чакаме и семейството да ни се увеличи с още един брой.Ииии просто идея си нямам как да се случат нещата само знам,че най много иска да учи в "133 СУ "А.С.ПУШКИН"  София и това може да е рещаващо къде да се установим!!

Общи условия

Активация на акаунт