СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 883
  • 919
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Злоупотреба е начинът, по който се прави това "освобождаване" - с фалшива медицинска бележка в 99% от случаите, което си е документна измама. А децата се учат на следното - "щом сега мама/тати го прави, за да ми осигури кефа, някой ден, като почна работа, ако много ме мързи и преценя, че от мен няма нужда точно в този ден, ще си пусна един болничен"...

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 16:54 от chockolina

# 406
  • София
Марулета, питам за възраст, защото аз още не знам, не мога да се ориентирам, в коя фаза е моето. Ето, Белинда примерно, казва за нейното, че за една година е израснало много. Други споделят, че децата си имат сериозно окосмяване, тряскане, каране... Всякакви признаци.
Моето до скоро беше около 150 см Joy, без особен напън за растеж. От два месеца ме гони усилено, обаче. За окосмяване, все още си е дете. Тряскане и викане няма. Но има ги сръдните, недоволството, ината, мързела...все Убавини. Та се чудех, ако това все още е предпубертет, предвид физическото развитие, кога ще дойде същината и какво ли ме чака?

# 407
  • София
Мисля, че преувеличаваш, Чоко Grinning

# 408
  • Резерват "Северозапад"
Последните 10 дена от срока дъщеря ми ходеше с огромно удоволствие на училише Joy...цял ден е играла белот и покер, от време на време и волейбол.
Щерката вече от година си е дълбоко в пубертета, с всичките му екстри Mr. Green.

# 409
А нашите ги спукаха от контролни, презентации и изпитвания точно в седмицата преди и след матурите.
При малката (5 клас) беше върха - на 12 юни (деня, в който уж всички трябваше да са оформени) последните 2 контролни.

# 410
  • Варна
Мисля, че преувеличаваш, Чоко Grinning

Вярвай ми, работодателите вече се виждат в чудо, а тенденцията се усилва от година на година. Не само с фалшиви болнични... масово просто им скимва, че вече няма да ходят на работа и просто не се появяват на следващия ден.

Между другото, при дъщеря ми също изпитваха и оформяха до последно, което пък на мен хич не ми се стори нормално... Три от оценките за годината ги разбрахме чак на 18-ти.

# 411
  • София
Злоупотреба е начинът, по който се прави това "освобождаване" - с фалшива медицинска бележка в 99% от случаите, които си е документна измама. А децата се учат на следното - "щом сега мама/тати го прави, за да ми осигури кефа, някой ден, като почна работа, ако много ме мързи и преценя, че от мен няма нужда точно в този ден, ще си пусна един болничен"...
Подкрепям ! Имам и лични примери за галени дечица, настоящи или безработни, или бачкащи само за трудов стаж и прелитащи от фирма на фирма, щото не ги искат никъде в  по-читавите фирми, щот така са научени, а мама и тате на по 100 години още бачкат да издържат детето и викат "леле и жена трябва да му търсим по телевизията".

# 412
  • София
Ох, леле. Дъщеря ми е толкова "галена", че доктора половин час не можа да я намери в компа, защото не бяхме взимали бележка от миналата уч. година.

# 413
   Облачна,според мен пулертетът не е свързан само с физ.израстване.Даже напротив,по-скоро се променят хормоните.Аз не спирам да сравнявам  двете си деца-синът ми е по-кротък,по-уважителен,знае кога да си замълчи,по-обран,но физически се променя бързо.Щерката беше хормонална бомба,сменяше цветовете на косата си всеки понеделник,ревеше за най-малкото нещо,карахме се яко,беше вечно на бунт срещу мен,срещу баща си,срещу учителите.Божее,чудя се как оцелях?!То затова второто ми е като бонус.
    Ама се научих да не спя и да нося на алкохол с каката.

# 414
  • София
Ох, дано и моят син да е кротък!

# 415
  • София

Щерката вече от година си е дълбоко в пубертета, с всичките му екстри Mr. Green.

Варира, но личните ми наблюдения /двете щерки, че и аз/ са, че при момичетата в периода 13-14г. е най-страшно. Побелях! Weary И все пак, като се сетя за моя пубертет, направо се чувствам пощадена от съдбата. Joy

# 416
  • София
Отсъства от у-ще с медицинска бележка само когато е болен. За другите дни - седмицата преди НВО писах по домашни причини, но той пак си ходи в определени часове - БЕЛ и химия. Деня преди състезанието на НПМГ , помолихме (аз също говорих с учителите и знаеха за какво) да го пуснат от 3 часа (забравих да му пусна бележка по домашни) - мат и физическо в резултат по математика му писаха 2 неизвинение.

# 417
  • София
Ох, леле. Дъщеря ми е толкова "галена", че доктора половин час не можа да я намери в компа, защото не бяхме взимали бележка от миналата уч. година.
е бързината на търсенето, пък няма нищо общо с честотата на посещенията.Stuck Out Tongue Winking Eye
Всъщност всеки си решава какви дивотии да прави - животът си е негов, децата също, ама като ги споделиш публично, трябва да си готов да чуеш и различно мнение. Ама да обрисуваме 2 стр.как посл. 2 седмици били безполезни - няма нужда!
Иначе, нищо лично ! Flowers Rose

# 418
  • София
Ааа, аз нищо не съм казвала за последните седмици. Много екшън беше даже с дооформянето на оценките. Всеки ден - нагоооре, надооолу. Пу, още ме е яд за биологията! Ама тая си била такава гад и преди! А аз я мислех за свястна!

# 419
  • София
Санака, и аз така с моя пубертет. За това така се интересувам от този при момчетата. JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт