СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 873
  • 919
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Моето кара ужасен пубертет. Кака и беше от тръшкащите се, ревящите и бунтарите. Мислех си, че това е страшно и ужасно. Но не би, мечтая си за ракъв пубертет, малкото ме побърква. Толкова е незаинтересовано и инертно, че ще докара човек до инфаркт. Дори и учителите и се оплакваха, че и се карат, а нейна милост просто обръщал гръб и излизала от стаята. И удома е така, мога да се карам  да заплашван, да наказвам..., реакция нулева. Казва "хубаво" и толкова. Може с дни да лежи в леглото, когато си е удома, да гледа в тавана и да не прави нищо, ама нищо. Способна е да изкара извън нерви и най-уравновесени човек. Наказвам я без джобни, без телефон, без телевизия, да не излиза, все тая. С дни мълчи, не протестира за наказанието, но пак си прави нещата както иска.
Мислех, че само у нас е така. И да не те плаша, но в 10 клас нещата стоят по същия начин. И понеже изгубих доста нервни клетки в 7 клас, вече съм я оставила да се оправя сама.

# 436
Не е точно така. В ИСРМ се оповестява списък с имената на децата и учениците и натрупаните от началото на учебната година отсъствия от учебни часове по уважителни и по неуважителни причини. Той е интегриран на база подадената информация в Модул „Отсъствия“ от НЕИСПУО.В списъка се отбелязват децата и учениците в риск от отпадане, идентифицирани по някой от следните критерии: повече от 130 часа отсъствия по уважителни и неуважителни причини общо и повече от 40 часа отсъствия по неуважителни причини; за децата от предучилищните групи - повече от 24 дни по неуважителни причини. Има възможност в списъка да бъдат идентифицирани в риск от отпадане деца и ученици, които формално не отговарят на посочените критерии, както и да не бъдат идентифицирани като деца и ученици в риск, въпреки че критериите са налице. В тези случаи в определеното в ИСРМ място следва да се направят пояснения за взетото решение относно всяко дете или ученик.  В превод - децата се появяват в списъка, но от училището решават дали то е дете в риск или не е.

# 437
  • София
Ох, по този повод много го мисля малкив, защото имахме проблем с ходенето на училище миналата година. Добре че учителката в пг беше ок и не му пишеше отсъствия. В първи клас направо ще се изприщя как да действам, ако се запъне. Добре че сме в същото училище, със същата психоложка, надявам се.

# 438
  • София
130 отсъствия са си цял месец. Освен сериозно заболяване, нищо друго не оправдава толкова много отсъствия Rolling Eyes

# 439
130 отсъствия са си цял месец. Освен сериозно заболяване, нищо друго не оправдава толкова много отсъствия Rolling Eyes
Какви отсъствия те гонят среднощ. На малкия са му дали безалкохолен коктейл мента с мляко, уникално разхлаждащ е. Алкохолният е за мамите само.

# 440
  • На черешата
dundi73, съвсем ме отчая. Не знам как ще го издържа това. Решава, казва и приключва. Без викове, без крясъци, без сълзи, но непреклонно. Не вярвах, че дете е способно на такова нещо. И няма сила, наказание или заплаха, която да я накара да отстъпи. Пробвала съм да и спра всичко желано и харесвали, ама наистина всичко, без резултат. Две седмици става, отива на училище, прибира се и ляга. Не си е показвала носа навън, нямаше телефон, интернет и каквото се сетиш и пак нищо. Навива си аларма, става сама, няма добро утро, няма нищо. Прави си сама закуска, яде, излиза. След училище директно вкъщи и ляга, гледа тавана два часа, къпе се и ляга. Не говори с никого, не прави нищо и така ден след ден. Говоря и, лежи о не дава признак, че чува. Развикам се, продължава да лежи и да не дава признаци на живот. И сега е пак така, какво съм се впрегнала с това училище, ще я приемат някъде. Толкова е упорито и има близо, че...С балета беше така, посвети му толкова години, каза-край и приключи. Напусна училището и не иска и да чуе повече. Как се живее с такова дете?

# 441
  • На черешата
dundi73, съвсем ме отчая. Не знам как ще го издържа това. Решава, казва и приключва. Без викове, без крясъци, без сълзи, но непреклонно. Не вярвах, че дете е способно на такова нещо. И няма сила, наказание или заплаха, която да я накара да отстъпи. Пробвала съм да и спра всичко желано и харесвали, ама наистина всичко, без резултат. Две седмици става, отива на училище, прибира се и ляга. Не си е показвала носа навън, нямаше телефон, интернет и каквото се сетиш и пак нищо. Навива си аларма, става сама, няма добро утро, няма нищо. Прави си сама закуска, яде, излиза. След училище директно вкъщи и ляга, гледа тавана два часа, къпе се и ляга. Не говори с никого, не прави нищо и така ден след ден. Говоря и, лежи о не дава признак, че чува. Развикам се, продължава да лежи и да не дава признаци на живот. И сега е пак така, какво съм се впрегнала с това училище, ще я приемат някъде. Толкова е упорито и инатливо, че...С балета беше така, посвети му толкова години, каза-край и приключи. Напусна училището и не иска и да чуе повече. Как се живее с такова дете?

# 442
  • София
Торнадо, това е перфектното дете за мен, дай ми го! Аз ще ти дам мойто лудото, дето като си отвори устата, не можеш да му я запушиш. В същото време трудно взима решения.

# 443
  • София
На малкия са му дали безалкохолен коктейл мента с мляко
Да, да, и един мармот завива шоколада в станиол...Нали веднага му го взех и го опитах!

Торнадо, не мога да ти помогна, но ужасно много ти съчувствам Sad Дръж се, има живот и след пубертета Hug

# 444
  • На черешата
Торнадо, това е перфектното дете за мен, дай ми го! Аз ще ти дам мойто лудото, дето като си отвори устата, не можеш да му я запушиш. В същото време трудно взима решения.

Заповядай! С онова ревящото и тръшкащото се преди него се оправяй по-добре. Това ще ти каже, че по химия, да речем няма да учи, защото този предмет не я вълнува и така ще бъде. За това беше единият голям проблем. Беше го заявила и на химичката. Предметът и бил безинтересен и не представлявал интерес за нея и да не я занимавала. 🤨

# 445
Не е нужно сериозно заболяване. Само 4 пъти х  5 дни ...

# 446
  • София
Малеее, Торнадо! Чувала съм и за други такива случаи и май наказанията имат обратен ефект. Може и да го израсте, но може и характер да е. Имам близка, която е същия чешит.  Сърди се по две седмици за нещо, докато ти си забравил, за какво е бил спора изобщо.
Моето не може да се сърди, поне за сега. И като реши да ми опонира и да ме надговаря, чак не му отива, като на мъж. Когато не е доволен, като стара свекърва нарежда. На едно място не може да седи. Бях го наказала и аз, без телефон, без тв, без лаптоп. Прибирам се от работа и още в асансьора, чувам страшно думкане. Слизам на площадката, звукът става подобен на пневматичен чук. Влизам в къщи и що да видя, извадил една спукана топка, напомпал я и си рита, вътре в апартамента, по стената. Започвам да крещя, а той ме гледа с надменен поглед и ми вика, нали всичко ми взе, какво да правя...остава в усмирителна риза да ме вържеш! И те така.

# 447
  • София
Не е нужно сериозно заболяване. Само 4 пъти х  5 дни ...
Е, малко ли са 4 пъти?! То да пази Господ, де...

Моето било болно Sad Вдигнал Т. Не се научи да не ходи гол по цял ден и това е!

# 448
  • На черешата
Ама тя не се сърди, просто смята, че е права и аз съм несправедлива. Не виждала смисъл да се караме, затова предпочитала да не говори с мен. И нали съм казала, че докато е под моя покрив ще е по моите правила, та нямало какво друго да направи.

# 449
Белинда, дано остане в миналото. Такава болна учебна година ... няма сили, глава ... нехранене.
При момчетата е друто Hands Point Up

Торнадо, рогато ли е?

Облачна, виж колко различно реагират Simple Smile
Мълчаливият протест и непукизъм са ужасни.

Общи условия

Активация на акаунт