СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 820
  • 919
  •   1
Отговори
# 675
Ох, Alexova, много миличко го написа "големки". Като знам на колко години съм била на 10 ноември 1989 г...динозавър съм същински. Е, от по-малките.
"Ле-ле, мамо, ама ти си родена през втората половина на миналия век.."
Аз съм набор 78, а малкят син скоро ме пита дали е имало телевизия, като съм била малка Confounded

# 676
Форумът просто плаче за специален бутон. Joy

# 677
 Колко е голяма голямата?
   Има ли други големи да пушат?
   Аз знаех за щерката още в началото на 12т клас ,че пуши.Даже като съм ходила да я вземам от у-ще съм я виждала.Един път я изчаках най-възпитано да си изпафка цигарата.Една от приятелките й вика,Лелееее колко си печена,мама ще ми обърше такъв шамар пред всички.
    Не че не ми е идвало,ама това няма да я спре да не пуши.Пред баща си пропуши скоро.Аз се възмущавам ,че не й се кара.Той ме пита на какво отгоре да й се кара,като работи,изкарва си парите,плаща си таксите в унито,наем,събра си пари за кола,от къде на къде да й държи сметка.И сега си пафкаме всички дружно,без малкия,ама той спортист го раздава.Всичко това,за ужас на сестра ми-тя е голям моралист.Възпитаник на МГ ПЛевен,а според нея в езиковите сме били по-разхайтени.

# 678
  • София

Белинда,култова е тая прическа "Ден и нощ".Баща ми й викаше Плюй ми в ухото.А после Ню уейв вълната,сещате ли се обувките кларкове-убивах за такива!
Е, не, тази форумска версия просто няма подходящ емитикон, който да опише как цвиля в момента Joy
Естествено, че помним ню уейв-а. Депеш, ех....

Хора, древни сме. Дайте да спрем да се излагаме, че форумът помни Joy

Да, и моят син ме е питал дали телевизията е била черно-бяла по мое време. Ама, какво да кажа, като наистина беше! Да съм била в малките класове, когато нашите купиха цветен телевизор. Размерите му бяла горе-долу колкото на днешните перални Rolling Eyes А тежеше като танк...Е, това е телевизор! А не като тая джаджа нам си колко инча, а тънка като салфетка, дето бебето я бамна в земята миналата седмица и сега сме един тв назад...А помести го онзи де - ще го поменстиш, ама с кран Smile

# 679
  • София
А някой от вас левичар има ли? На мен другарката Христова ми връзваше лявата ръка на гърба, че да се науча да пиша "като хората" 😁 А какви шамари биешеее...една седмица ти седи лапата и на бузата 🤣

# 680
  • София
Не, аз съм с дясната. Но мъжа ми помни неговата другарка, с пръстен с камък - минава между чиновете и а си окепазил нещо в тетрадката - бам! един пръстен по главата, да ти дойде акълът Laughing

# 681
  • софия
Колко е голяма голямата?
   Има ли други големи да пушат?

Боже, чета, чета и не разбирам. Викам си това "Какво е голяма голямата?" пък какво значи. а то КОЛКО.... нищо, ще се намерим... на 18 е. Е сега вече и аз цвиля като магаре! от смях, от смях!

# 682
  • София
Амели! Моля, моля - кончето цвили! Магаренцето прави ииии-ааааа, иии-аааа! Питай мене, по цял ден това обяснявам...

# 683
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
А някой от вас левичар има ли? На мен другарката Христова ми връзваше лявата ръка на гърба, че да се науча да пиша "като хората" 😁 А какви шамари биешеее...една седмица ти седи лапата и на бузата 🤣

Аз. Не са ме връзвали, но другарката в първи клас не даваше да пиша с лявата ръка, а аз не можех, заради което вкъщи ме караха да пиша страница, след страница букви. Така и не можах да се науча да пиша като хората с дясната ръка и във втори клас като се преместихме и сменихме училището, се научих да пиша. Обаче нямам спомен да ме е удряла учителката, дори и да се е случвало, явно не е било сериозно и съм го приемала за нормално, за да не си спомням.

# 684
  • София
Оооо, добре си си била ти Simple Smile Аз и до днес пиша с дясната, 'дето се вика, човек станах 😆, като хората правя.

# 685
  • София
"Ле-ле, мамо, ама ти си родена през втората половина на миналия век.."
Е, ти пак си млада, моята щерка (3 клас, за първи път се сблъска с история, старите БГ-столици учи) и ме чува как обяснявам на Мишо къде се намира спирката "на Плиска" и му казвам - ех, аз там съм учила, та малката ме поглежда с обожание и казва "Мамо, ти си учила в Плиска!!!" Викам "да, мамо, помня покръстването!" Ей това е динозавър Joy
Аз съм набор 76 и наистина учих "на Плиска" в 119. Бях в 7 клас, когато падна бай Тошо, та с престилка не съм ходила, само с пионерска връзка. Ние (пионерчетата) ходихме да пазим бюста на ГЕргето ДимИтров да не избяга, беше пред кино Изток. Имаше една отговорничка по тези работи (консомолски председател или нещо подобно), като я видехме да влиза в клас и затаявахме дъх, гледаше и си избираше кого да "командирова" пред паметника и беше супер - изпускаш я химия, я нещо друго гадно Joy
Химичката, пък, се хвалеше, че е била бивша ватманка - това бившите ватмани много държат да го изтъкват, и за други "бивши" се сещам, дето голяма гордост им е този факт. Joy
Имам ужасн спомен, обаче, от другарката Георгиева, в първи клас. Искаше да обясня пред класа кой ме е научил да чета преди 1 клас и защо (ми никой, някак сама се научих). Изобщо не знаех какво да отговоря и как да се защитя...

# 686
Малкият син е левичар, баща ми само го съжалява, че се мъчело детето. Ние сме били виновни, че не сме го научили с дясната да пише Smirk

# 687
Ееех, бригадите. Изкарвахме пари колкото родителите.
Помня на една - бяхме с германци, Falco, Jeanny Simple Smile)) И тия по бански - в напоителния канал. Мъмри ги кмета.
А на нас не ни даваха да берем домати по бански Sad - аморално било  Twisted Evil
Представяте ли сега колко родител ще надигне глас - да бе, ще ми ходи на бригада.

# 688
мандаринка, чакаме да издадеш мемоари. Само че! с аудио (как пееш, крещейки Simple Smile)), що не и с видео!
Уникално  Hug

# 689
  • софия
Налата другарка Георгиева не даваше да пишем с химикал. Трябваше да си го заслужим с краснопис.... бях от последните. И ако случайно тв не ни довършеше, мъжа и -другаря Георгиев успяваше по физика в горните класове. Ау, много сърдит и лош беше!

Общи условия

Активация на акаунт