СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 767
  • 919
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Белинда, студено е от 10 дни. Възражението ти отдавна е преклудирано! Joy /Облачна, Stuck Out Tongue Winking Eye /

# 796
  • София
Викаш - да си ям 😂

# 797
  • Sofia
О, аз се чудя защо от сутринта досега вече омесих:
1. Чудни СИРЕНКИ Two Hearts
2. Чуден КЕКС с плодове Flowers Hibiscus
То било от СТУДА навън бе!
Златни сте всички!!! Kiss

# 798
Да, гимназията в Ловеч е абсолютна класика. В 1АЕГ, София, имахме учителка по БЕЛ, Хица Владимирова, за която се знаеше, че е преподавала в Ловеч. Уникална беше...
Хица наистина е уникална!!! Жената успя да ме извади от състоянието на тотална ненавист към всякаква изящна словестност. Часовете по литература приличаха повече на клуб, в който си говорехме за всякакви житейски неща. А често като се срещнехме с нея в градинката пред Народния тя току кажеше "Дали да не идем на театър" и тайфата, кой с джапанки, кой с шорти се цопвахме в червените кадифени седалки. Беше невероятно!

# 799
  • В светлината на слънцето
lulumba-кой набор си?И аз учих италиански в 105то.
Аз съм набор 75

67-и съм. Завърших 8-о. Тогава само там имаше италиански. После се появи и в 105-о. Но аз прескочих подготвителния клапс, кандидатствах директно с език, защото го знаех. Другата ми опция беше испански, който тогава беше във фег. Но не ме влечеше и се отказах, та друг извади късмет с моето място там.
Ти си много гърди пред мен...щом си го знаела и преди това!Аз не можах да го науча,защото в началото на 8ми клас случайно се запознахме с ММ.

В моя клас бяхме 3 знаещи езика предварително по различни причини. Завършихме си пак трима знаещи. Абсолютна загуба на време. Аз имам особено мнение за италианския. Безкрайно ненужен език.

# 800
  • тук-там
Аз пък съм голяма фенка на италианския Simple Smile. Иначе съм с испански.

# 801
  • София
И аз съм с испанска, ама вече ме е срам да си кажа. Joy Английската я завърших като частна (това беше цената да уча испански). Ние хвърлихме малката при свекърите, големите пък днес се прибират от море. В сайта не съм вллизала да клопам по бутонЬете. Чакам кротко и набожно трети. Довечера сме с мъж ми на театро - Жена ми се казва Борис или както той каза "само гледай да са някакви педерасии". Изобщо, опитвам се да си вкарам живота в ритъм, извън седмокласния.

# 802
  • София
Моята история с гимназиалния етап е тъжна и оплетена като опашката ми /както казва Йори/. От 1 до 6 клас учих в 125то, после в 7 в 39то, в 8 сформираха паралелка с английски. Учителят ни беше страхотен, учихме по зеления и оранжевия учебник за АГ. Обаче после в 10 пак стана нещо издънка и майка ми ме заточи в Сливен. Ужасно беше! В 11 се записах в нещо като спту в Икономическия...
Абе, "прекрасен" тийн с " прекрасни" родители.

# 803
  • София
Дайте идеи за литература за бъдещите осмокласници.Чудя се какво да чете моя хубостник

# 804
  • София
Как какво? Библията Grinning

# 805
Ако са прочели Декамерон, може и кама сутра.

# 806
  • тук-там
Дайте идеи за литература за бъдещите осмокласници.Чудя се какво да чете моя хубостник
Моята чете Антигона, след като Дидева ме светна, че “Крадецът на праскови” е по старата програма (прочете и нея, ама няма да върши работа в момента).

# 807
За тези, които са пропуснали санитарния минимум. Simple Smile

Старогръцка митология. Митове за Прометей, за Едип ; Троянски митологичен цикъл
Омир. „Илиада“ – I, VI, XX II, XXIV песен
Сафо. „Любов“
Софокъл. „Антигона“
Бибилия. Библейски сюжети за грехопадението, Каин и Авел, Мойсей; за Исус, за Богородица;
откъси от Евангелие от Матей и Евангелие от Йоан
„Пространно житие на Константин – Кирил“
Константин Преславски. „Азбучна молитва“
Черноризец Храбър. „За буквите
Дж. Бокачо. Из „Декамерон“ – Ден първи, Новела трета – „Притча за трите пръстена“
Мигел де Сервантес. Из „Дон Кихот“ – I и VIII глава
У. Шекспир. „Хамлет“. Сонет 91. Сонет 130

Може би е добре да се включи в първото мнение по темата .Не че някой го чете, но поне ще е по-лесно да препращаме търсещите там. Simple Smile

# 808
  • София
Ако са прочели Декамерон, може и кама сутра.
JoyJoyJoy

А тоя който е решил да се чете Библията и Декамерон в един клас явно е имал чувство за хумор...
.. Joy да бяга сложили и Корана...

# 809
  • София
Нещо не помня от Декамерон аз. Не ни е била сякаш в програмата, но за кандидатстудентските я четох, че имах една аналогия да правя...Нищо не помня, не ме е впечатлила явно. И Библията не съм чела въобще. Абе, да взема направо да го карам пак тоя осми клас, добре ще ми дойде Joy

Общи условия

Активация на акаунт