НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 66 979
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Браво на Амур и съпруг. Все така да върви:)

Неолита, със салати и един кренвирш няма да стане. Това е по-скоро нискокалорийна диета.

# 226
Разучавам рецепти, за да знам какво да си напазаря. По колко яйца според вас е ок да се консумират на ден?

# 227
О, Амур, чудесен повод за празнуване!

# 228
  • Бургас
Аз ям по 4 яйца на ден. Има дни и с повече. Ако нямаш непоносимости, не се притеснявай от яйцата.
Амур, поздравления за резултатите. И на двамата.

# 229
Ами за яйцата бях чела един шеговит отговор на един от хората, популяризиращи режима - "не повече от 32 на ден"Stuck Out Tongue Winking Eye Няма ограничение за яйца. Аз съм имала дни с по 5-6, но не върви да се изгради режим само върху яйца.

# 230
Благодаря!    Gift Heart

Разучавам рецепти, за да знам какво да си напазаря. По колко яйца според вас е ок да се консумират на ден?
За пазар не ти трябват рецепти....    Simple Smile
Ако имаш постоянно в хладилника месо, яйца, масло, зеленчуци, няма да останеш гладна и ще си "режимна"....ама как я мразя тая дума.   Laughing
Основната храна е НЕ огромна салата с 2 хапки месо, а основно месо с малко салата "за цвят".Тогава хем няма място за грешки, хем сте по режима, хем сте сити и няма залитане по боклуци.

# 231
Гледах във фейсбук групата как Дени от Healthy with Deni беше на някакъв яйчен фаст.. Всеки ден в продължение на 4 или 5 дни само на яйца под всякаква форма. Та се зачудих дали може да се консумират толкова много яйца за такъв период. Ама явно може. То си зависи от човека.. на ММ му става лошо ако изяде повече от 2 яйца за деня.

# 232
# 233
И нея я следвам, но не знам защо последно време не на всеки ми излизат публикациите.. Благодаря! Ще го прочета, че ми е интересно Simple Smile

# 234

Той е на ВМ НВХ без да знае, но по-либерално....веднъж седмично яде едно от следните :ориз/картофи/боб.Паста не е ял от миналата година май.....Основно е на зеленчуци, месо рядко (той си мисли, че е вегетарианец  Smiley  ) ама яде всеки ден яйца, 1-2 пъти седмично риба, 1-2 пъти седмично дроб/дреболии, готвя основно с масло/мас.Та, от 180см/100кг, сега е вече 78-80 кг.И:

Браво, Амур! И моят младеж е на същия тип хранене, като май все още не е забелязал промяната. Обаче, панталоните му взеха да падат и си намери колана, дето не го е слагал отдавна Simple Smile

Искам само да те питам - при този начин на хранене как успявате да задържите пикочната киселина на толкова ниско ниво? При мен преди ВМНВХ беше 291, а през май (на 3-ия месец от режима) достигна 454. Продължавам с този тип хранене, но и с известен страх накъде ще отидат нещата. Имали ли сте този проблем и ако да - как го решихте?

# 235
яйченият фаст е с мазнини, не само яйца

Цитат
Как се провежда яйчен фаст?
Всекидневно се консумират яйца (желателно от свободни кокошки). На всяко яйце, което консумирате, приемате и съответната супена лъжица мазнина – 10 грама. Мазнината може да бъде под формата на краве масло, биволско масло, краве, козе, гхи (ги), кокосово масло или качествен зехтин екстра върджин.
На всяко яйце, което консумирате е позволено 28-29 грама (да закръглим на 30 грама) качествено пълномаслено сирене. Не повече! ВНИМАНИЕ – НЕ бяло саламурено сирене, НЕ прясна моцарела, НЕ обикновен кашкавал, НЕ прясно сирене, НЕ извара, НЕ рикота. Подходящи сирена – ементал, пекорино, Бри, Грана Падано, маскарпоне, чедър, ЗРЯЛА моцарела без нишесте.

# 236
Скрит текст:

Той е на ВМ НВХ без да знае, но по-либерално....веднъж седмично яде едно от следните :ориз/картофи/боб.Паста не е ял от миналата година май.....Основно е на зеленчуци, месо рядко (той си мисли, че е вегетарианец  Smiley  ) ама яде всеки ден яйца, 1-2 пъти седмично риба, 1-2 пъти седмично дроб/дреболии, готвя основно с масло/мас.Та, от 180см/100кг, сега е вече 78-80 кг.И:

Браво, Амур! И моят младеж е на същия тип хранене, като май все още не е забелязал промяната. Обаче, панталоните му взеха да падат и си намери колана, дето не го е слагал отдавна Simple Smile
Искам само да те питам - при този начин на хранене как успявате да задържите пикочната киселина на толкова ниско ниво? При мен преди ВМНВХ беше 291, а през май (на 3-ия месец от режима) достигна 454. Продължавам с този тип хранене, но и с известен страх накъде ще отидат нещата. Имали ли сте този проблем и ако да - как го решихте?
Два пъти съм я изследвала:
септември 2016-266
сега-251
Така се храня от март 2016.
Явно съм нямала проблем.Идея нямам какво да се направи.Но аз твърдо вярвам, че ако не 100%, то поне 99% от проблемите идват от въглехидратите, гадните.Предвид, че има и нови изследвания, че подаграта се причинява не от червеното месо, а именно от захарта, не мисля, че ограничаването на месото е решение на проблема в случая.
Но не съм лекар все пак, това са само мои ....разсъждения.

# 237
Благодаря ти, Amour. Всъщност четох, че докато трае процес на сериозно сваляне на килограми, нивото на пикочна киселина е твърде високо и не е разумно да се мери. При мен този процес на сваляне не е завършил, имам още доста до заветната цел (не козметична, а чисто здравна) и затова реших, че ще изтърпя без да меря повече. Което не ми пречи да се безпокоя, де...

# 238
Добреее, довечера съм в Лидъл. Ще вляза в ритъм до седмица. Благодаря ви много за насоките Simple Smile

# 239
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз не знам какво да правя с хапчетата ... Пия Конкор за кръвно (горна винаги е била около 130-135, а долна над 90) и Росукорд (преди месец измерен 9,34) за холестерола ... Кардиоложката от днес е две седмици в отпуск, а ЛЛ само ми се кара за начина на хранене заради яйцата, мазнините и холестерола ... Кръвното ми е вече 107/120 на 73/83 ... Намалих на своя глава на половин хапче Конкор на ден ... Ще си пия хапчетата за холестерол, но медицинските лица вече сериозно ме карат да се плаша заради него и храненето ... Има ли друг с наследствен висок холестерол тук? Какво ще ме посъватвате и за двете хапчета?

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 16:44 от Почти безобидн@

Общи условия

Активация на акаунт