НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 68 301
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, не знам дали тук ми е мястото (: Попрочетох из темата, когато имам повече време ще чета още, ама ми звучи уютно (: Ще опитам накратко да се представя:...
Скрит текст:
Ох, не знам колко отдалеч да започна, май само за режима, който правя, иначе ще стане...роман, в най-добрия случай колкото "Властелинът...". Та, от миналата есен до април лека-полека станах 91кг. (2016-та бях към 78-80,после си стоях на 80. Висока съм 175 см). НЕ-случайно попаднах на статии и клипове за IF(това Intermittent Fasting на БГ е...какво? гладуване в определени часове?) и кетогенна диета. Започнах на 22 май с гладуване към 3 дни, просто така го почувствах. После не правих стриктно кето, гледах въглехидратите процентно да са до 10-20% ,като в началото ядях малко сладкочи. Имам и 2 седмици, в които се бях отпуснала с боклуци и боклукчави оправдания. До момента съм свалила 12,4 кг. (започнах от 90.3кг) Първо мислех да не си поставям цел, т.к. не знам колко, просто искам да разкарам излишните мазнини от тялото си. Но за сега съм си задала в MFP 69(найс,а?), тегля се всеки ден, просто за контрол, но не се вторачвам в килограмите толкова (може би защото до сега само свалям или задържам, с изключение след 2те седмици безразборно ядене и един път кренвирши за вечеря) Мисля, че храненето ми е като вашето(затова реших да се включа при вас), но не закусвам. На мен ми звучеше много логично това, което четох за периодичното гладуване(а, това е май) и затова реших да го пробвам, а и в по-голямата част от съзнателния си живот не съм закусвала. 
Здравословни проблеми нямам, защото не съм ходила на доктор Grinning Шегата настрана, личният преди ме беше пращал на изследвания за КЗ, при ендокринолог също - всичко ми било "нормално". Ендокринологът ми предписа 90-дневната диета...
Мисля да препрочета методът на Гейбриъл, основно за душевен комфорт и баланс (е, ще си отсея нещата както аз ги чувствам).

Въпреки че чета(когато имам време), съм сигурна, че ще имам много въпроси. И хич не обичам, че всички диети започват с "това е начин на живот", но с това хранене се чувствам добре. Казала съм си, че когато искам, мога да пия бира примерно, яла съм и диня и кайсии и съм ОК да ям, ако искам. Ама някой път като въведа нещо в MFP и ми се отяжда Grinning
Усмихнат ден ви желая!

# 391
Казали са момичетата- яйца, месо, риба, зеленчук, полезни мазнини и ще стане.
Никакви глезотии- режимни десерти, млечни, сметани, плод многооо ограничено.

Тъй като имам силен глад за В по някаква причина, ще се вкарам в кетоза и ще вдигна М, че да овладея положението. Давах си време да мине, ма не. Плодовете ме съсипват, много ми се ядат:(

# 392
Скрит текст:
Казали са момичетата- яйца, месо, риба, зеленчук, полезни мазнини и ще стане.
Никакви глезотии- режимни десерти, млечни, сметани, плод многооо ограничено.

Тъй като имам силен глад за В по някаква причина, ще се вкарам в кетоза и ще вдигна М, че да овладея положението. Давах си време да мине, ма не.
Плодовете ме съсипват, много ми се ядат:(
И мен.   Smile
А като си спомня как като млада хич не ги долюбвах и "2 ябълки за година"  ми бяха огромно количество...направо си мечтая да се върне това време.

# 393
Някой да има отзиви от Каймака от Лидъл, който се продава от миналия понеделник.

# 394
Амур, страннито е че преди режима, не съм била кой знае колко по плодовете, какво е това чудо сега?! Мозъкът ми иска- тва диня, пъпеш, сливи, смокини, нектарини! Всичко ми се яде!
Много ми е трудно:( С едно не мога.
Затова ще ги махна изцяло за 3-5 дни. Ще вдигна М много и В под 20гр, дано се озаптя.
Че положението излиза извън контрол.
За пореден път се убеждавам, че започна ли да криввам уж малко, уж с нещо не страшно ми с отваря зверски глад за В.
Имам домашни яйца ще ги подпукам:) Дано се вкарам бързо в релси. И да минава тва лято, да си дойде сезона на мръвките, че да ми е по леко🤪😂

Маре, не ми хареса Каймака на мен.

# 395
Мерси, Жаки. Значи няма да го взема.

# 396
  • София
tzvetihc според мен пък режима си е подходящ за 8те кг, които искаш да свалиш. Много влогове съм гледала на фитнес треньори и боди билдъри, които използват кето режима за да чистят мазнини. Даже в началото като стартирах гледах именно такива видеа, защото много точно обясняват как действа режима. 8кг за 4 месеца са си повече от постижими, но... ако си много стриктна. Без режимни хлебчета, плодове, сладки неща и т.н. Както са казали и преди мен - чисти храни + съвет от мен следи грамажи и калории. Това го казвам, защото искаш да отслабнеш и то в някакъв срок. При други обстоятелства може и по-олекотената версия на режима.

Аз да се похваля с -4кг за този месец, като имах една мнооооого грешна седмица. Повече от доволна съм. Понеже следя и обиколки - там също съм много доволна, продължаваме напред!

И за мен липсата на плодове е може би наааай-голямата мъка! Grinning Много ги обичам, всякакви! И аз нямам търпение да свърши лятото, че само диня и нектарини са ми в главата. А отпусна ли малко - край, нямам спирка! Laughing

# 397
Аз трета седмица не отслабвам. Поне не чувствам вече вълчия си глад, който е бил през целия ми съзнателен живот.

# 398
Ама някой път като въведа нещо в MFP и ми се отяжда Grinning
Joy Самата истина!

# 399
Никакви дини, пъпеши, череши, ягоди и сладоледи не ме изкушават, но за парче торта бих дала всичко.   Twisted Evil Започнах да пия хром и като че ли работи, но не така както би ми се искало.  Thinking Чудя се кога и дали изобщо някога ще преборя глада за сладко?  Rolling Eyes

# 400
Здравейте, отдавна не бях писала в темата, но е време да се разпиша. Hug
Като цяло - опитвам да съм режимна, но не винаги се получава. Например, проблемна ми е закуската на мен. Не мога да свикна да ям само яйца, а месо пък не мога да ям сутрин... Затова от време на време включвам овесени ядки, аз ги завирам с мляко и масло, орехи и ябълки.Не съвсем режимна закуска, но имам нужда да разнообразя.
За обяд и вечеря, като цяло изборът ми е месо/риба и някакъв зеленчук, или салати.

Имам едно въпросче - надникнах при Инес Субашка, преди четях рецепти, статии, тренировки, но май тя се е отказала от мазнинното хранене и препоръчва някакво интуитивно хранене, така мисля че се казваше?

# 401
  • Благоевград
Момичета, пробвайте за закуска пълнена чушка с нещо - сирена, бекон, настъргани варено яйце - много свежа е лека закуска, в същото време засища. Поне 4 пъти седмично предпочитам това. Тази седмица съм на сандвичи от кето хлебчета с бекон, бри и чушка. Закуска един път 😁

# 402
Аз закусвам кафе с масло.

# 403
Аз си пия нескафе 2 в 1 със 100 мл кокосово мляко и до обяд не огладнявам, а и ми е много вкусно.

# 404
Прочетох малко за интуитивното хранене - ами не е за хора с проблемен апетит. Ако слушам интуицията си и глада си, може и 300 кила да стана...

Общи условия

Активация на акаунт