НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 68 301
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
10 км ходене, не е спорт , а движение. Ако ги тичаш и пулса е над 130-140 и го поддържаш над 40 мин. вече е друго.
И не да ходиш само уикенда, тогава и аз няма да съм гладна. Ако тичаш 5-6 пъти седмично, ще се променят нуждите на организма.
Кетото е подходящо за хора със средно натоварване, за тренировки с големи тежести си иска повече В, няма как.
Аз тези дни в които се “лекувам” от мерака за В, с влизане в кетоза, спрях да тичам, само йога и тренировки със собствена тежест.
Последният месец тичам 6 дни седмично по 8-10 км и определено усещам повишаване на апетита.

# 421
А, не, тичането не е моето "нещо".    Smile  Пробвах се миналата година, не става.
Аз съм Везни и правя всичко за удоволствие."Диетата" ми трябва да е удоволствие, движението трябва да е удоволствие, почивката трябва да е удоволствие, работата трябва да е удоволствие....Всичко, което ме натоварва, ограничава, затормозява, няма място в живота ми.
Та, залагам на ходене (обичам да обикалям града рано сутрин), карам колело 2-3 пъти седмично, имам гири-като ми е кеф, правя разни "гимнастики", обичам танците-тук залагам на зумба.
Спорта не е за мен.

# 422
Супер, най-важно е да се чувства ок човек в кожата си. Различни сме, та затова винаги казвам, че всеки трябва да си нагоди режима според активност, болести, възраст, цели и Т.н.
Той поне дава голям диапазон.

# 423
  • Някъде там
Здравейте момичета,искам да попитам нещичко ,към кафето може ли да си добавям вместо прясно мляко една две лъжички био кокосово мляко 17 %?

# 424
  • Бургас
Може, разбира се. Даже е по-добре от прясното.

# 425
  • София
Ох, и аз минавам към групата на фасто- кетозните от утре. Преди седмица минах от кубински пурети (доста силни) на бездимни цигари и апетитът ми се утрои Sad
Дано няма трайни последствия...

# 426
А, не, тичането не е моето "нещо".    Smile  Пробвах се миналата година, не става.
Аз съм Везни и правя всичко за удоволствие."Диетата" ми трябва да е удоволствие, движението трябва да е удоволствие, почивката трябва да е удоволствие, работата трябва да е удоволствие....Всичко, което ме натоварва, ограничава, затормозява, няма място в живота ми.
Та, залагам на ходене (обичам да обикалям града рано сутрин), карам колело 2-3 пъти седмично, имам гири-като ми е кеф, правя разни "гимнастики", обичам танците-тук залагам на зумба.
Спорта не е за мен.

+1 аз също съм Везни , в момента съм на почивка и не е проблем да спазвам режима .Нооооо ........окото ми е гладно за ВЪГЛЕХИДРАТИ Cold Sweat , искам да легна във витрините със срадко и да ги нахапя всички !!!!!!

# 427
Ами то на човек ако не му идва отвътре да спортува, ако не му доставя удоволствие, ако го прави със зор и свръхусилия, няма ли да му се повишат хормоните на стреса? В същото време забелязвам, че хората доста се пристрастяват към спорта веднъж, след като започнат, така че с времето сигурно става приятно изживяване. Даже съм убедена, че е така, но ми е голям зор точно началото. И аз съм все още предимно на "движение" и домашни упражнения.

# 428
  • София
И аз съм везни и съм пристрастена към спорта, особено последните 5 години. работя на бюро вече 11 години и ако не спотувам ще се инвалидизирам. А преди това не беше така - имах движение в работата и спорта ми беше много разходка и колело. Сега колело няма, наблягам на фитнеса - мога да живея там - и малко  йога.

# 429
  • София
Аз за съжаление не спортувам и не е от липса на мотивация или глезотия, просто нямам сили и енергия. Това ми е проблем от 2-3 години някъде и все още търся причината. Абсурд да вървя  дори бърз ход повече от 5-10 минути, започвам да се задъхвам, често имам усещания за прескачане на сърцето, не ми стига въздух. Цяло чудо е, че свалих излишните кг без грам движение.

# 430
Добро утро, много ми помогнахте да си разбера нещата за мен. Благодаря!
Herzen, благодаря за споделеното (: Упражненията съм ги спряла за сега (правя вкъщи на Руми), преди поне правех между 10 и 20К крачки, сега са по-малко.
Лурдес, ще опитам, благодаря! Все още изследвам режима и себе си (: И когато имам работа, не ям и не съм гладна. Понеже не закусвам, гледам да ям обяд и вечеря, но доста дни правех към 900 и малко калории,като въглехидратите в повечето случаи са ми до 30гр. И наистна се наяждам.
Amour*, много полезно и позитивно (: помогна ми да осъзная нещата за себе си и да открия част от причината, благодаря!
Barbabeau, въглехидратите бяха 4гр според MFP, НО само за вчера. Калориите бяха 1300+ Аз съм в някаква лека кетоза от поне месец и половина(поне според някакви лентички, които намерих, не се меря всеки ден), но няколко пъти ми се е случвало да излизам за няколко дни (повече диня и съответно до към 50гр. В). Явно точно това е, благодаря!
Аз този т.нар. "фаст" просто го използвах, за да не мисля какво да ям. Имах енергия и се чувствах добре. Още един плюс  - разгледах различните сирена заради него (хич ме няма в тях) и мога да си добавям от тях за качване на калориите. И да си правя омлет по него към другото ядене (:
tzvetihc, аз ти препоръчвам app за телефона - MyFitnessPal - има храни на български, интуитивен е, ако пък нещо не разбираш - мога да помагам (:
nkv_sz, представих си те така :

На мен ми излезе непланувана почивка, на бунгала. Не знам какво да правя с яденето - яйца май няма къде да си правя, ще взема да замразя малко пържоли, салата ще ям и май това. Доколкото разбрах, има някакви заведения наблизо, та и на тях ще разчитам. За контрол, освен метърчето, ще си взема и един любим панталон, който сега ми е добре Grinning Пък и като съм влюбена - отслабвам, а морето е първата ми любов Grinning
Усмихнат ден ви желая!

# 431
  • София
Аз за съжаление не спортувам и не е от липса на мотивация или глезотия, просто нямам сили и енергия. Това ми е проблем от 2-3 години някъде и все още търся причината. Абсурд да вървя  дори бърз ход повече от 5-10 минути, започвам да се задъхвам, често имам усещания за прескачане на сърцето, не ми стига въздух. Цяло чудо е, че свалих излишните кг без грам движение.
Щитовидни хормони изследвала ли си?

# 432
Всъщност, не е никакво чудо.А най-закономерно явление, ако човек се придържа към естествена и нормална храна.Аз също свалих кг без спорт.Дори и не ходех в началото, започнах чак когато свалих няколко кг.И грам не съм се насилвала, просто с отслабването си идва и желанието да се движиш.
Заблуда е, че без спорт няма отслабване.Това е валидно, само ако храната не е оптимална.Тогава и по 24 часа човек да "блъска" във фитнеса, едва ли ще има кой знае какъв резултат.
А когато храната е о.к., тялото си отслабва и поддържа кг и без особено движение.
Доста хора си живеят със заблудата, че могат да си хапват пици/бонбони/др. любима храна, и ограничавайки калории +спорт по няколко часа, ще ги изгорят.Може и да може, но на каква цена?
Предвид пословичния ми мързел, 100 пъти предпочитам да забравя за пицата, да се наям със сочна пържола и да си спестя часове тичане/скачане/тежести или както там се опитват да горят калориите от вредната храна.

# 433
  • София
Това не е нормално  Peace
Може и да отслабваш, но какво става с мускулите? Ще ги стопиш...
Изследвай си всички щитовидни и антителата +вит Б12 и Д

# 434
  • София
Щитовидните хормони са първите, които пуснах. Писала съм в темата и момичетата ме насочиха, антителата Тат и Мат са в норма, тсх последно беше 2,1. Другите две не ги помня, ще си проверя в старите публикации, но не беше нещо фрапиращо. Ходих на лекар, откриха ми желязодефицитна анемия, хемоглобинът ми не е чак толкова зле - 116. Правих и гастроскопия заради усещане за парене в стомаха и прескачанията на сърцето, изключиха диафрагмална херния и проблеми със стомаха. Имам установен метаболитен синдром, последно кръвна захар 4,8 ,на 120 мин. 7,8 ,инсулин 16 ,на 120 мин. 213. Свалени кг с Метформин от 67,5 на 52 без диета и спорт. Но оплакванията си продължават. Явно проблемите ми са от високия инсулин, надявам се с храненето да успея да подобря нещата.

Общи условия

Активация на акаунт