НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 68 300
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Добро прекрасно утро!
Лъчестлъч, чудесна промяна и при двамата!
Аз бях решила да вдигам въглехидратите постепенно (е, под 100), защото не знам какво ще ям другата седмица(може да е повече салати със сирене). Мислите ли, че е добра идея?
Много полезно ми беше за изследванията, не съм си правила точно преди да започна режима, защото започнах импулсивно(и дори интуитивно!). Но последните години бях в дупка и само мислех и обмислях неща, без действие, та се радвам, че се завръщам към истинското ми аз (: и не съжалявам! Та кога мога да си пусна разни изследвания? И трябва ли изобщо към момента(нямам оплаквания някакви).
Благодарение на вас си открих защо нямам енергия и причината не е в режима (освен дето си играх с въглехидратите, ама тогава не беше толкова сериозно). Заради депресията, мързела и липсата на цели. Абе, всичко е в главата!
nkv_sz, жеУезна си! Миналата година бях спряла за известно време брашно и захар, отидох в командировка и закусвайки яйца и салата и сирене ми беше много добре. Имах енергия, на обяд почти не ядях (ама пиех бира и пак ми беше добре) и една сутрин си взех нещо сладко - цял ден ми беше гадно. Когато започнах режима, си казах, че ако много ми се яде нещо - ще ям. Ами нищо не ми се от купешките, а нямам време(а и желание) да си правя каквото и да е все още. Та не се измъчвай, много са гадни купешките сладкочи!
Оф, много дрънкам, шЪ мЪ извиняватИ! Ако трябва оправдание - от доста време не съм била в нормално човешко общество Grinning само казвате и млъквам. Усмихнат ден желая!

# 466
Ей, такива снимки са 100 пъти по- добри от мотивиращи постове!

# 467
  • Бургас
Skarlet, мрънкай бе, нали за това сме тука. Като ти олекне и килата ще олекнат Wink
Зетче, пиши конкретно меню за деня, за да ти търсим кусури Simple Smile. От моя опит ще кажа, че редовното хранене е най-важно. Иначе се прегладнява и изяждаш големи количества храна, пък било то и режимна и отслабване няма. Пробвах и с две хранения на ден и само с мазно кафе сутрин, нъцки. Сега ям по малко на всеки 3-4 часа (е, вечер повечко), но свалям.
Лъч, моите поздравления! Постигнали сте много и двамата! Много ти завидях на корема, да знаеш. На мен ми е слабо място, и кльощава пак съм  корем.
Самт, харесва ми чувството ти за хумор.
Бледолилава, при мен маслото от вечерна иглика прави чудеса с потенето и ПМС. Имах и аз такъв период с необичайно потене, ама преди режима. Тогава набедих хормоните, но не ги изследвах.

# 468
Таня, напълно споделям мнението ти за редовното хранене, защото и моят опит ме доведе до същия извод. МВИ поръчах преди 2 дни за коса и кожа, дано помогне и за потенето, така или иначе ще го пия. ПМС учудващо нямам откакто съм на режима. Преди озверявах за бира и/или шоколад няколко дни преди цикъл, вече нямам такива желания.

# 469
  • В полите на Пирин планина
Страхотна промяна, Лъчестър и при двамата. Браво!

Преди съм я показвала в темата, но за новите момичета,  моята снимка с един панталон / вече дори съм по-слаба - това е преди 1.5 години /:

Скрит текст:

# 470
Добро прекрасно утро!
Лъчестлъч, чудесна промяна и при двамата!
Аз бях решила да вдигам въглехидратите постепенно (е, под 100), защото не знам какво ще ям другата седмица(може да е повече салати със сирене). Мислите ли, че е добра идея?
Много полезно ми беше за изследванията, не съм си правила точно преди да започна режима, защото започнах импулсивно(и дори интуитивно!). Но последните години бях в дупка и само мислех и обмислях неща, без действие, та се радвам, че се завръщам към истинското ми аз (: и не съжалявам! Та кога мога да си пусна разни изследвания? И трябва ли изобщо към момента(нямам оплаквания някакви).
Благодарение на вас си открих защо нямам енергия и причината не е в режима (освен дето си играх с въглехидратите, ама тогава не беше толкова сериозно). Заради депресията, мързела и липсата на цели. Абе, всичко е в главата!
nkv_sz, жеУезна си! Миналата година бях спряла за известно време брашно и захар, отидох в командировка и закусвайки яйца и салата и сирене ми беше много добре. Имах енергия, на обяд почти не ядях (ама пиех бира и пак ми беше добре) и една сутрин си взех нещо сладко - цял ден ми беше гадно. Когато започнах режима, си казах, че ако много ми се яде нещо - ще ям. Ами нищо не ми се от купешките, а нямам време(а и желание) да си правя каквото и да е все още. Та не се измъчвай, много са гадни купешките сладкочи!
Оф, много дрънкам, шЪ мЪ извиняватИ! Ако трябва оправдание - от доста време не съм била в нормално човешко общество Grinning само казвате и млъквам. Усмихнат ден желая!

Cold SweatMask

Оооох не знам колко съм " железна" , но съм на много добър олинклузив .Всяка вечер един майстор следкар обеснява какви следкиши е приготвил.Искам да го застрелям Scream .Снощи беше приготвил торта от извара , яйца , различни сурови ядки и желатин - изядох едно парче .До тук добре , но не издържах и изядох и една топка дом.сладолед Scream  .И много добре се почуствах Grinning

# 471
Благодаря за насърчителните отзиви за снимката! Аз дори снимки с дрехи не качвам във фейса напоследък. Но тази снимка от преди две години нарочно не си я изтривах от телефона - знаех си, че ще се подобря..., обаче като се видях страшно много се изненадах и моят и той, и детето също...

Сега се сетих, че промяната е за година и половина, а не за две. Открих групата февруари 2017г.
Напоследък много хора ми искат съвети, как да отслабнат. Като им обяснявам, те ме гледат като паднала от Марс. На колегите разпечатах един лист с основи на НВ-ВМХ храненето и спряха да ми задават въпроси. Някой решават, че ще минат цяло лято на плодове---не им споря и не се занимавам вече... Всеки ден си поръчват дюнери, питки, пици на обед... Последно казах, че дрехите ми са се отпуснали... Simple Smile
Иначе на мен пък бедрата ми са били винаги пухкави и когато бях 55 кг. също. Корем натрупах последните 7 години.
Забелязах нещо което е банално и ще повторя за тези, които се тюхкат и ядосват(и аз така), че не отслабват бързо - аз като сваля 2 кг.-ма някъде и ми трябва известно време да свикна сякаш се тези кг-ми.
Също така почти всеки ден сутрин се тегля. Преди се бях докарала до 90 кг -ма, като избягвах да се меря и мислех, че някак чудодейно ще отслабна...
Хубав ден и успех!!!

# 472
  • София
Здравейте.Продължавам на режима вчера ми беше седми ден.
Леките прегрешения са ми два пъти по ред черен шоколад,веднъж няколко хапки диня и от време на време по малко алкохол.
Забелязах,че като пия прясно мляко съм подута и не се чувствам на другия ден ок и го спрях съвсем,не че преди много съм пила,но сега реших напълно да го спестя.
Не закусвам,но това не ми е проблем,напротив чувствам се по-добре.като хупна сутрин и ми се отваря един вълчи апетит за целия ден.Хапвам си на обяд и на вечеря,не се ограничавам,но не мисля,че прекалявам,защото не изпитвам някакъв сериозен глад.
Имам обаче едно питане.Да навсякъде казват как това трябва да е начин на живот,но аз не съм съгласна напълно.Дано успея да отслабна,но след време мисля да си включа постепенно плодове,картофи и ориз,че дори и някое парче пица макар и рядко.Просто не мога да си представя как цял живот ще се ограничавам.Въпросът ми е,дали ако отслабна и след време започна да ям въглехидрати,няма да се получи рязко напълняване,защото организма бидейки лишавам много дълго време от тях ще реши,че трябва да ги складира сега?

# 473
А на здравословното състояние как ще ти се отразят ориза, картофите....

# 474
След 3 дни в кетоза се чувствам великолепно!
Край с глада са В, не съм се сещала дори!
Енергия имам в излишък, все още спя добре, ще видим как ще е след няколко дни. Утре ще въведа зеленчук, но плавно. Кантара е минус 1,5 кг, знам че е вода, но се квфя:) Пресата на корема се появи:) Калориите ми са около 1400-1500 и свалям! В са под 20 гр. Първите два дни даже и по малко. Пия вода над 2,5 л.
Днес освен йогата и планковете имах сили и мерак и да потичам 5 км.
Менюто ми днес е:
Закуска 100 гр заквасена сметана и кафе с 30 гр сметана от Лидл (30%)
Обяд 4 варени домашни яйца, 30 гр масло,30 гр Бри, 30 гр Гауда.
Следобяд още едно кафе със сметана.
Вечеря лаврак печен във фолио, полят обилно със зехтин. Имам и печена тиквичка, може да хапна малко.

Още не съм гладна, ще обядвам към 13,30, в 16 кафето и към 18,30-19 вечеря.

За пореден път установявам, че при засилен глад за В, майката му е изчистване изведнъж и вдигнане на мазнините. Такива постепенно при мен не работи. Малко В също. Колкото изкарам така, като загубя съня, ще вдигна В, но не повече от 50 гр. И ще е от зеленчуци, плодовете ме разяждат много.

Асос, ти в кетоза ли си? Как върви?

# 475
  • София

Аз слава богу се чувствам добре и засега,дано така да продължава,нямам здравословни проблеми.
Не мисля,че веднъж в седмицата ако хапна ризото или картофена салата ще ме убие.
По-скоро се притеснявам,че след този въглехидратен глад,който явно ще продължи доста дълго,за да отслабна,организмът ми ще хване тия каларии от въглехидратите /било то картофи,ориз или повечко плодове/ и директно ще ги складира запас и ще пълнея и от въздуха,дето се вика.

# 476

Аз слава богу се чувствам добре и засега,дано така да продължава,нямам здравословни проблеми.
Не мисля,че веднъж в седмицата ако хапна ризото или картофена салата ще ме убие.
Естествено, че няма да те убие, само волята ще ти пречупи и .....

# 477
  • София

Естествено, че няма да те убие, само волята ще ти пречупи и .....

Имам предвид,да ги ям,когато вече съм отслабнала и спра диетата.
Защото аз наистина не мога да си представя,да съм на диета цял живот.Не и ако нещо не го налага,да не дава Господ.

# 478

По-скоро се притеснявам,че след този въглехидратен глад,който явно ще продължи доста дълго,за да отслабна,организмът ми ще хване тия каларии от въглехидратите /било то картофи,ориз или повечко плодове/ и директно ще ги складира запас и ще пълнея и от въздуха,дето се вика.
Ами, зависи колко често ще ядеш такива храни.
Ако е 2-3-4 пъти в месеца, или по рядко, едва ли ще се отразят.
Ако обаче почнеш днес-картофки, утре-ориз, после-пица и половин диня, на четвъртия ден-пъпеш за закуска+паста за вечеря (мисля, схващаш идеята), пособно хранене едва ли ще ти "прости".
Но, както и за основните храни, и тук пак е на принципа проба-грешка за всеки отделен човек.
Аз съм писала, че от ден първи, като започнах, плодове ям, не съм ги спирала.Само намалих количествата.
Картофи също ям, обикновено с риба, че и от най-вредните, пържени в заведение, но е 1 път в месеца.И не цяла порция, мъжът ми поръчва около 200 гр., аз си взимам да речем около 10-на резенчета.
Ориз не обичам и ям май само в класическите коледни/новогодишни сарми.
Черния шоколад за мен не е прегершение, той си е напълно режимен...   Smile   също си ям, да речем 3-4-5 пъти седмично по ред шоколад.
И кг са стабилни вече 2 месеца, ни нагоре, ни надолу.Предвид добрите показатели при изследванията, явно организма ми се чувства добре на тия кг и си ги поддържа без проблем.

# 479
Сега си въведох храната за днес- 8 гр В, мазнини 105гр, протеин 116гр. Като съотношение в проценти  -  2/66/32.
Калории- 1451. Повече са отколкото когато ям и В. Ще видим утре какво ще каже кантарЯ:)
Последните 4-5 кг са много трудни за махане, но все някога ще стане:)

Общи условия

Активация на акаунт