Отслабването е измамен бизнес

• 448
  • 27
  •   2
Отговори
Имам една позната.Не съм я добавяла във фейсбук,обаче започна да ми я предлага и като се загледах акво да видя.Прави бизнес тя с някакви режими,спорт.Много жени и плащат и и вярват ,лошо няма.Обаче тя винаги е била слаба ,такъв и е генът.
Спортува,пази режим но от това да е плюс минус две кила.Редно ли е да промотира такъв начин на живот при положение че при нея това не е основно от диети и спорт?

# 1
Ако има резултати при клиентите ѝ, то значи никого не мами.

# 2
  • София
Е, разбира се, че е измамен бизнес. То не бяха хранителни добавки, хапчета, чайчета, специални съдове-шейкъри, бутилчици, протеини във всичко, че  и в хапчето за кръвно, диетични барчета, извари, режими и прочее простотии. Ще кажеш как е било възможно отслабването преди 15-20 години, че сега ти трябва набор от инструменти струващи хиляди, за да го постигнеш.
И кога най-накрая хората ще разберат, че плащат луди пари на треньори, за да им въведе данните в ИИ и така да им генерира тренировъчен + хранителен режим с абсурдни рецепти изискващи сълзата на девствена жаба, настърган клюн от щъркел, бодли от таралеж набрани и отлежали на лунна светлина

# 3
Е не са с вднакъв старт може ли цял живот да си слаб и да лекуваш хора,които наистина имат проблеми,да бе говоеим че има някои които искат да свалят по 20,30 кг.
 Нито е диетолог,нито треньор.
Може би наистина дава някакви рецепти от чат gpt,но няма как да постигнат нейната визия със сигурност.

# 4
Ако има резултат и се отслабва, няма измама.

# 5
  • София
Не ви ли идва на ум, че спрямо режима на хранене и спорта не е дебела?
И с пътя, който е извървяла е научила много неща и иска да ги предаде на другите?

Нали е слаба, по твоята логика трябва да е успяла?

# 6
Куцо и сакато е диетолог и психолог и прибира парите на неумните...

# 7
Има си някакво основни принципи и постулати за отслабване и поддържане на някакво здравословно тегло, и те работят при големи групи хора с едни и същи проблеми. Нали не очаквате лекарят задължително да е страдал от заболяването, от което страдате вие, за да има компетентността да ви лекува?

В тази връзка индивидуалните хранителни режими ме дразнят. Те наистина са за събиране на пари, галейки егото на шараните Колко пък да е индивидуален, да не си с някаква уникална биохимия, каквато няма никой друг на планетата Земя, че да ядеш нещо коренно различно, индивидуално и в разрез с основните принципи?

# 8
Не ,когато цялата ти фамилия е слаба и си слаба цял живот не е от това.
Не е яла чия и киноа а мекици,кебапчета и мазни банички.Това е истината.Накрая идва фейсбука ,оформяш си тялото без особени усилия и будалите плащат.
Затова ми стана странно.

# 9
  • София
Има си някакво основни принципи и постулати за отслабване и поддържане на някакво здравословно тегло, и те работят при големи групи хора с едни и същи проблеми. Нали не очаквате лекарят задължително да е страдал от заболяването, от което страдате вие, за да има компетентността да ви лекува?

В тази връзка индивидуалните хранителни режими ме дразнят. Те наистина са за събиране на пари, галейки егото на шараните Колко пък да е индивидуален, да не си с някаква уникална биохимия, каквато няма никой друг на планетата Земя, че да ядеш нещо коренно различно, индивидуално и в разрез с основните принципи?
Има хора с лактозна непоносимост, глутенова, вегетарианци.
Има хора с предпочитания към една група храни, други прескачат цели групи. Може да не ям броколи, домати, спанак, телешко, риба.

В диететиката няма едно универсално решение.

Не е яла чия и киноа а мекици,кебапчета и мазни банички.Това е истината.Накрая идва фейсбука ,оформяш си тялото без особени усилия и будалите плащат.
Затова ми стана странно.
Мисленето ти е много….. семпло. Моя приятелка е инструктор, сертифицира инструктори, има международни признания.
От момиче се храни здравословно и семпло, никога не прекалява с нищо.
Родителите и никога не са били слаби хора.

# 10
Не всичко е до ген. Това с генетиката е основното оправдание на пълните хора. Вярно е, че някои хапват повече, но не трупат, а други от едно парче торта и кантарът е нагоре.
Но въобще не е само до ген - до движение, до режим на сън и почивка, до качество на живот.
Преди няколко години ставах сутрин в 5 часа и ходех по 2 часа на спортната площадка, освен това тичах по 4 км дневно. И естествено бях свалила доста , че и под нормата .
Тогава приятелка ми каза, какво да те гледам теб, генът ти е такъв. Ами не, не е от гена, а от това, че докато ти спиш до 9 и после ставаш да закусваш кроасани и кафе с пълномаслено мляко, друг вече е направил 2 часа физическа активност.
През последната година работата ми е пред компютър по 10 часа минимум дневно и чак ме е яд на мен си - естествено, че и една вафла да изям, ще е щета.

Относно добавките съм напълно съгласна - прекалява се с рекламите на всичко и се обещават чудеса. А хората са си мързеливи и искат да изпият едно хапче и да свалят без да променят режима си.

# 11
Така е, има си хора с непоносимости, с ИР, които не ядат домати, млечни продукти или свинско, но това са достатъчно големи групи от хора, при които има работещи протоколи.

# 12
Затова ми стана странно.

Тоест ти си живяла с тази слаба жена и знаеш как тя се храни всеки ден?

# 13
Повечето слаби жени около мен просто не се хранят, когато и с каквото им попадне (да не говоря, че някои даже и изобщо не се хранят). Това е истината.

И сред колежки на работа го наблюдавам – твърда дисциплина; шоколадово бонбонче отказват, кретат на салати и месо основно, 3 хранения дневно, много вода. Постоянно в режими и във фитнес залата (за някои даже имам сериозни съмнения, че са откровено „обсесивни”, та си мисля, че може да става дума и за хранителни разстройства от по-модерен порядък). Седнем на заведение, тя вече иска да става, защото няма кето меню, всичко е със захар и т.н. И това ми се е случвало, което според моите разбирания преминава сериозно границите на нормата и по-скоро загатва за развиваща се патология.

# 14
Това, което съм забелязала - в повечето случаи съветите в канали на лекари (ендокринолози, например), сравнени с канали на хора, които нямат медицинско образование са коренно различни.
Важно е и да се направят определени изследвания и да се следят промените. Ако покажат някакъв проблем, храненето и двигателният режим да е съобразен с индивидуалните особености.
Следване на самообявили се за гуру често води до дефицити, травми и йо-йо. Това от личен опит.

Ако има резултат и се отслабва, няма измама.
Но може да не е безопасно.

Общи условия

Активация на акаунт