НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

  • 67 416
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 43 671
По- добре късно, от колкото никога. Та, аз ръководена от тези думи вчера си направих черен режимен "течен" шоколад, а днес го повторих. Лично на мен ми е на вкус точно като шоколада Линд 99%.
Смесих масло, кокосово масло и какао на прах. Бърках, докато всичко стана хомогенно и после с лъжичката си го хапнах. Утре ще потретя, обещавам.

# 631
  • Мнения: 8 375
Спряла съм на свеки доматите заради теб, ти сега шоколадчета бъркаш Laughing

# 632
  • Мнения: 43 671
Аз без бой си признавам, че ако ядях домати щях да не се лишавам от тях, обаче шоколадчето е ......храна за другото ми АЗ.

# 633
  • Мнения: 35 645
Тъй като не консумирам зехтин, каква друга мазнина може да се ползва за салата?? Не обичам маслини и вкусът на зехтина не ми харесва

# 634
  • Мнения: X
Аз напоследък все по- често посякам към авокадово "олио", или както там се казва.  Peace

# 635
  • София
  • Мнения: 717
Здравейте момичета , от днес и аз се присъединявам към вас .
Юни месец бях на този режим и за 20 дена свалих 5 кг . Чувствам се прекрасно ,но имам още около 10тина кг за сваляне . Надявам се с този начин на хранене да успея .
Закуската ще е омлет ,за обяд и вечеря още не съм решила , ще следя вашите менюта .
Успех Heart Eyes

# 636
  • на Мелмак
  • Мнения: 12 132
Здравейте отново!
Чета си ви редовно, но не бях редовна с режима. Изпуснах му края . Сега се стегнах отново и пак ще съм последователна.
Успех на всички!

# 637
  • Мнения: 5 757
Ох момичета, как да си засиля мазнините в храненето Sad

# 638
  • София
  • Мнения: 584
Ох момичета, как да си засиля мазнините в храненето Sad
Мазни бомби Simple Smile Аз си правя от кокосово масло, кокосови стърготини и рожков (не ям какао в момента). Може да се охлади, да се оформят нещо като бонбони или да се гребе директно... Ако ядеш ядки може да се добавят натрошени, може тахан да се сложи - вариации да искаш.

# 639
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
И аз си правя редовно мазни бомбички,  слагам и крема сирене и фъстъчено масло  в тях и ги замразявам в малки силиконови формички за мъфини  във фризера. Стават страхотни,  но като им сметнах калориите ми излизат 114 за една бройка и за това си позволявам само по 1 на ден ☺️

# 640
  • Мнения: 434
Ох момичета, как да си засиля мазнините в храненето Sad
Мазни бомби Simple Smile Аз си правя от кокосово масло, кокосови стърготини и рожков (не ям какао в момента). Може да се охлади, да се оформят нещо като бонбони или да се гребе директно... Ако ядеш ядки може да се добавят натрошени, може тахан да се сложи - вариации да искаш.

Като каза "кокосови стърготини" и се сетих, че при нас в Лидл изчезнаха, а бяха най-хубавите от всички, които съм купувала откъде ли не. Питах служителка на магазина и тя каза, че нямат, няма да зареждат скоро и не знае защо. Та, въпросът ми е - някой има ли по-актуална информация или по-добър източник на кокосови стърготини.

Впрочем, купих си кокосово брашно (био) от ДМ, но то си има друго предназначение. Кокосовите стърготини ми трябват за "бонбони" или както вие им викате - "мазни" бомбички.

# 641
  • Бургас
  • Мнения: 4 669
От Метро взимах аз кокосови стърготини, на Биосет, опаковката е 500 грама, пълномаслени. По-хубави от Лидълските бяха.
Тъй като не консумирам зехтин, каква друга мазнина може да се ползва за салата?? Не обичам маслини и вкусът на зехтина не ми харесва
Освен авокадовото олио, можеш да опиташ и с обезмирисено кокосово масло.

Ох момичета, как да си засиля мазнините в храненето Sad
Авокадо, маслини, масло, дамашна майонеза. На първо четене за това се сещам. Зависи какво ядеш, винаги може да се добави нещо хем вкусно,хем мазничко.

# 642
  • Мнения: 5 757
Благодаря за отговорите. Аз домашна майонеза направих със зехтин и се наложи да я изхвърля, защото не се кусваше. Не искам със слънчогледово олио да я правя, но в крайна сметка ...

# 643
  • Мнения: 15 401
Злодейда, заквасената сметана 20% е доста мазна. На мен не ми влияе в плюс на килограми, а ми помага да напарвя процентите.
По 50-60 гр ям. Вчера си я направих на чеснов сос с копър за тиквичките, много добре стана. 1:1 с кисело мляко 4,5% я смесих.

# 644
  • Мнения: 79
За да наваксам с мазнините аз си правя пастет от дроб на треска - 1 консерва пасирам с 2 бр. сварени яйца и добавям малко крема сирене, хималайска сол, лимонов сок и черен пипер на вкус. Държа в бурканче в хладилника и количеството го изяждам за седмица някъде. Калорично е спор няма, но поне веднъж в месеца си го позволявам за да наваксам мазнините. Иначе и аз си добавям авокаво и сметана. Но вие ми дадохте добра идея с тези мазни бомбички, ще ги пробвам задължително.

Общи условия

Активация на акаунт