не мога да избера име за момче

• 9 979
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
Росен /Рос/, Роберт /Роби/, Раян, Ричард /Груев Grinning/

# 46
Най-добре се откажете от буква Р и от Росен.

# 47
Росен /Рос/, Роберт /Роби/, Раян, Ричард /Груев Grinning/
И аз харесвам Раян,но се притеснявам от факта,че не е българско име Sad

# 48
И какво като не е?Много от имената не са български,пък и живеем в глобален свят. Не виждам кое толкова те притеснява. Хубаво име е.

# 49
  • Най-красивата страна
Раян не ми харесва.
Това име съм го срещала по различни начини изписано-Раян,Райан,Райън....все трябва да се обяснява как да се изпише.
Чувла съм и обръщението ,,Райъне ...,,ами не ми звучи добре,а галено не е лесно да се измисли.

# 50
Росен !
Страхотно мъжко име.
Преди доста години го избрах заа племеника ми.

# 51
Рей , Радосвет;

# 52
Роман ми е едно от любимите имена.

# 53
С Р ми хaресвa мaй сaмо Рaйън. Но не съм сигурнa колко е подходящо зa Бългaрия.

Всякaкви Росеновци, Рaдослaвовци и Ростислaвовци сa ми много соц. Хорa с тези именa сегa трябвa дa сa родители нa тийнейджъри.
По оновa време съм срещaлa и името Ресен. Също толковa неподходящо ми звучи.

Според мен името, което дaвaте нa детето си, трябвa дa мa някaкво силно символно знaчение зa вaс. Дa знaчи нещо или дa го свързвaте с някого, когото цените. Кръщaвaне сaмо с първaтa буквa зa спортa и то без дa хaресвaте нито едно име с тaзи буквa, не си е рaботa.

Помислете зa нещо, което ви създaвa хубaвa aсоциaция.

# 54
Рафаил абсолютно Simple Smile в кръга на шегата- Росарио Grinning

# 55
  • София
Искам да ви кажа, че аз несимпатичен Росен не познавам. На всякакви възрасти, с различни произход, интереси - ама все симпатични.
За Райън, който наистина може се пише всякак, реакцията ми беше да си спомня миналото лято как щях са се задавя и едвам се здържах да не се разсмея на едно “Майкълеееееее, донеси ми джапанкитееее!” на плажа.

# 56
Е, не всички живеят в България. Има деца, които се прибират само за лятото, а иначе живеят някъде по широкия свят и могат да се казват както си искат.
Райън за България не е много уместно.
Но и аз съм чувала фрапиращи имена по морето. Няма да забравя един татко, предполагаемо от хасковско село, който викаше дъщеря си "Мелънье, Мелънье, излазяй от водата!"

# 57
  • Най-красивата страна
Не името е смешно,обръщението Майкъле е смешното.

Росен,Радослав,Радомир....-хубави стари славянски имена са,много добре звучат с българска фамилия и имат хубаво значение.
Роман  и Рафаел също ми харесват и макар да са чужди, ще звучат нормално в България и ще си паснат с бг фамилия.

# 58
Ами именно - в английския няма звателен падеж и затова на български звучи смешно. Никога не бих си кръстила детето Майкъл освен ако баща му не е от англоговоряща държава. Още повече че си имаме Михаил на български, което всъщност е същото име, но не звучи смешно в родината и в комбинация с бащино и фамилно име.

# 59
Точно поради тази причина и аз смятам, че чуждите имена не звучат добре в България.

Чух на една площадка даже името Джем.  newsm78

По темата: Росен, Румен, Радослав, Ростислав

Общи условия

Активация на акаунт