Коледно

  • 72 400
  • 349
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 4 589
И за мен понеделник е добре. А за другите?

# 151
  • София
  • Мнения: 775
На мен понеделник ми е ок /след обяд/. А относно количеството - мога да взема максимум 2 кг, въпреки че не знам какво ще го правя толкова много. Ако се съберем повечко ще взема само 1кг.

# 152
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
понеже тук се заформиха 2 групи за фондан- за София и за Варна, то аз ще открия нова тема за Варна, замо дано модераторите не решат ,че не и е тук мястото.

# 153
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Направих още едни сладки. За пръв път пека толкова рано , дано наистина издържат, много хора , които са го правили ме уверяват, че нищо им няма, дано да е така, че иначе труд на вятъра.Това са кошнички със сладко и орехи.
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911& … D=974672&ob=0

# 154
  • София
  • Мнения: 775
Изглеждат страхотно.Чак ми се доядоха като ги гледам. Simple Smile

# 155
  • Мнения: 1 431
За фондана, какво стана. Ако някоя от вас има кантарче може тя да го вземе с един двама помощници и да го разфасоват. Мога и аз, с някой помощник другата седмица, но нямам кантарче и меренето, ще е на око Thinking 

И кантарче имам, и желание - също. Давай да се организираме Simple Smile

Речено- сторено!
Хайде казвайте пак, може и на ЛС, кой колко фондан иска и да се разберем как да си го получи. Да не стане така, че ние с nami да си го делим на две! Laughing Не за друго, ма малко много ша ми до'ди. Пък и нали съм бременна, сладкото ми е абсолютно забранено! Crazy
И аз 2 кг., но ако се наложи да взема и 3, няма да развалям организацията ни Simple Smile

# 156
  • Мнения: 1 431
И за мен понеделник е добре. А за другите?
Става и за мен. Само кажете място и час.

# 157
  • Мнения: 2 142
И за мен понеделник е удобно, но след обяд. И аз искам два килограма, но ако се съберем повече хора, мисля, че и един ще ми свърши работа. Там имало и различни украси, може да си харесаме и нещо друго.

# 158
  • sofia
  • Мнения: 219
И за мен понеделник е удобно, но след обяд. И аз искам два килограма, но ако се съберем повече хора, мисля, че и един ще ми свърши работа. Там имало и различни украси, може да си харесаме и нещо друго.

Ми тогава да се видим примерно в 13.00 часа, но къде?

# 159
  • Мнения: 4 589
Гледах адреса ул. Кадемлия 6 в bgmaps.com
Май че е близко до спирката на 9-ката веднага щом завие. Там спират и 313 и 413. Има спирки и на трамвай 20. Не знам дали наблизо има някое кафене или сладкарница.
Май до тук сме 5: nami, michel, online, Pupsi, Stryper

 

# 160
  • Мнения: 1 431
И за мен понеделник е удобно, но след обяд. И аз искам два килограма, но ако се съберем повече хора, мисля, че и един ще ми свърши работа. Там имало и различни украси, може да си харесаме и нещо друго.

Ми тогава да се видим примерно в 13.00 часа, но къде?
Направо на Кадемлия 6 в 13:00?

# 161
  • Мнения: 3 927
Така значи, искам да питам наистина ли меденките по рецептата от 2 яйца, 1 чч олио, 1 кч мед, 1 чч захар, канела, 1 1/2 чл сода и брашно до твърдо тесто омекват от само себе си след като престоят достатъчно време?
Моля, някой да ми гарантира, защото аз от същата рецепта правя кръгли меденки, които след изпичане са твърди като подметки (това ми е думата за тях Wink), а омекват и стават за ядене едва след слепване с мармалад ето така:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o632691209291093750.jpg

Ако някой си заложи честта ще пробвам Wink Simple Smile


# 162
  • Мнения: 2 818
Момичета, бройте и мен за фондана (София), но утре нямам възможност да дойда  Sad  Ако все пак се окаже, че мога, ще дойда, където се уговорите. Rolling Eyes  Ще следя темата  bouquet

# 163
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Тане, до сега и аз съм ги слепвала само. Но сега ги направих единични , показах ги по нагоре. Сложих ги в метална кутия и вчера проверих-вече са меки. Само че кутията я държа на студено и самите меденки ги изпякох по-светли, в никакъв случай не препечени.Абе честта не знма дали бих си заложила, защото една и съща рецепта при различни домакини става различно, но все пак мисля че можеш да пробваш. Не са чак толкова много продуктите, че да не ги прежалиш. А и още нещо, което вече казах по-нагоре, в кутията слагам парченце ябълка.

# 164
  • Мнения: 3 927
Там е работата, че тестото е много сполучливо и със слепването винаги са се получавали страхотни меденки - колко съм я раздавала тая рецепта Simple Smile

Изчела съм всичко по-нагоре, и за ябълката, и снимките видях, значи ще пробвам Simple Smile  chef

Общи условия

Активация на акаунт