Коледно

• 72 375
  • 349
  •   1
Отговори
# 285
някой знае ли как може да се поразреди тоя фондан, че да става за глазура? аз мислех утре да правя медените сладки и с него да украсявам, ама като се втвърдява толкова бързо почвам да се чудя newsm78

# 286
  • Балчик
Трябва да го държиш на водна баня, без да го махаш и да затваряш с капак, когато не работиш с него, за да не изстива и да не се втвърдява.

# 287
Здравейте, Джема и Стела,
то не е за хвалба, но снощи пробвах за първи път фондана, както и книжните формички. След като бях хвърлена в дълъг размисъл как да ги фиксирам, за да не се разтичат, и нищо не ми дойде на ум, наредих ги близо една до друга и се прежалих - е, наистина се разтича сместа, обаче формичките, в които сипах по-малко /не повече от половината височина/ станаха идеални. Напълних ги със сместа за chocolate crazy cake - онзи мързелив сладкиш от една тема тук - нещо като "бързо, лесно, евтино". След изпичането намазах с фондан - стана супер, и отгоре поръсих с червени звездички и зелена шок.посипка - стана много прилично. Ще го повторя и дано имам цифров апарат под ръка, ако стане пак.

# 288
Браво DDBD!
При теб, всичко, което взехме, вече влезе в употреба Wink
Моите припечени меденки днес вече са поомекнали Party - само в метална кутия, без парченца ябълка Simple Smile
djemma, фондана го държах на водна баня, но засъхва като взема да го мажа върху меденката.
Кажете как го нанасяте без да засъхне, аз ли съм най-схваната и туткава тук Rolling Eyes

# 289
  • Балчик
DDBD,браво и от мен. Аз още нищо не съм правила с фондана, но кактоказах- за Нова година. Laughing Чакаме с нетърпение снимка. Аз първия път книжните форми ги бях сложила в еднократни алуминиеви чашки за кремкарамел, от Метро.Не бяха май скъпи доколкото си спомням, но са сравнително твърди,толкова, колкото да не се деформират, а за изтичането, и аз съм на мнение,че до половината когато се пълнят стават по-добре, отколкото на 2/3.

Последна редакция: ср, 21 дек 2005, 10:21 от djemma

# 290
МЕДЕНИ ТОПЧЕТА

100 гр. мед
2 яйца
75 гр.маргарин
1 бакпулвер
100 гр.ядки
200 гр.сушени плодове
смокини от сладко
лимонова кора
брашно

Плодовете и смокините се нарязват на малки парченца.Всички продукти се смесван и се замесва средно меко тесто. Престояват 2 -3 часа в хладилник и се правят топчета. Пекат се върху хартия в умерена фурна.

# 291
djemma държа да се похваля,че направих меденки по твоята рецепта.Сега са в метална кутия да поомекнат и да видим какво съм направила,за първи път правя меденки. EmbarassedСамо че не съм ги украсявала като вас момичета ,а са натюр залепени с мармалад.Догодина ще украсявам,сага само събирах инфо.

# 292
Я и тук да се похваля с елхата си. Не помня момичето, което пусна рецептата, но мога да кажа, че я разпространявам усилено.
Благодаря за хубавата рецепта.

Последна редакция: чт, 22 дек 2005, 11:14 от Mamica

# 293
  • Балчик
Аз пуснах рецептата.И се радвам, че ви хареса.

# 294
  • In transit
Да предложа и аз една бърза и лесна рецептичка  Grinning Снощи я правихме с детето, той я кръсти така.

СНЕЖНИ ТОПКИ

Продукти: 1 1/2 пакет обикновенни бисквити (около 350 грама), 300 гр. прясно мляко, 2 есенции РОМ на Д-р Йоткер ( може и с коняк) , 3 с.л. нескуик ( или някакво какао) и 1 пакетче краве масло. Бисквитите се счукват с чукалото ( ако знаете друг бърз начин и той става Wink ) и всичко се омесва до получаване на хомогенна смес. Оставя се за 30 мин на топло да попият добре бисквитите и после с леко намокрени ръце се оформят топчета и се овалват в кокосови стърготини. Нареждат се в тавичка и се оставят да стегнат в хладилника. Да ви е сладко Simple Smile

# 295
Аз пуснах рецептата.И се радвам, че ви хареса.
Май не беше ти. Тази рецепта беше снимана от една тетрадка и пусната във форума.  Но допускам че греша.

# 296
  • Балчик
да, тетрадката е моя,но аз не претендирам за авторство на рецептата- намерих я навремето,много отдавна в едно списание ли беше, вестник ли беше. Laughing

# 297
да, тетрадката е моя,но аз не претендирам за авторство на рецептата- намерих я навремето,много отдавна в едно списание ли беше, вестник ли беше. Laughing
ЕЕЕЕ значи благофаря на теб:) Та значи да поправиш в тетрадката всички продукти на половина да са. Сега в хладилника имам за още е дна доза а ме мързиииииииии

# 298
  • Балчик
Аз не ползвам нея рецепта, дадох елхата само като идея за оформяне, а я правих от същото тесто, както и меденките,асъщо и къщата, понеже е изпитано многократно и много го харесваме на вкус,затова не смятам,че има нужда да ползвам друго тесто,важното че е медено. Grinning А тетрадката е тук, понеже беше писала преди, че не можеш да я намериш:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?t=544

# 299
djemma направих меденки и частите за къщичката от твоето тесто. Има много приятен вкус. Благодаря, че споделяш изпитаните си рецепти.
Преди 2 дена пробвах тестото на Анда, но според мен брашното и канелата е малко. Меденките станаха много мазни и не ми допанаха на вкус. С тях сега тренирам за слепването.

Общи условия

Активация на акаунт