Коледно

  • 72 381
  • 349
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 202
Къде е рецептата за тези меденки, коя е най-сполучлива?

# 76
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
natalyna, прекрасни меденки ! Поздравления.  newsm10 smile3501 smile3501 smile3501
Вече си ги направила за Коледа ли? Не е ли рано? Как ги съхраняваш? В затворен съд на хладно или? Аз ги правя една седмица преди празника, но ми се ще вече да ги започна.

# 77
  • Мнения: 1 719
тези меденки не са ли за елхата? newsm78

# 78
  • Мнения: 2 142
online, ако някоя от нас разбере да свирка на другата, 

Да, питах вече и в готварския на дира. Дано изскочи от някъде информация!

Утре ще ми дадат адрес на една фирма за такива изделия в София.

nami, чакам с нетърпение!  Hug

# 79
  • sofia
  • Мнения: 219
Утре ще ми дадат адрес на една фирма за такива изделия в София.
nami, чакам с нетърпение!  Hug
Цитат

Фирма "Надежда Костадинова" захарна украса и аксесоари за сладкарството София, ул.
Кадемлия" 6, партер, тел. 944 20 53 или 0888 619 693

# 80
  • Мнения: 2 142
nami, златна си!  Hug   bouquet
Утре ще се обадя и ще разбера информация.

Момичета, извинявайте нищо не направих днес. Embarassed Така ме завъртя работата, че съвсем изключих. Сега си го отметнах като задача за утре, та белкем сколасам. Извинявайте, отново!

Последна редакция: чт, 08 дек 2005, 00:22 от michel

# 81
  • Мнения: 294
И чакаме подробности Wink
може да ес организираме и да отидем групово

# 82
  • Мнения: 1 683
Здравейте момичета:))

За меденките е най-добре да направите глазура с пудра захар, белтък и няколко капки лимон, както ви е казала Джема! Точното съотношение е:

140г пудра захар(пресята)
1 белтък
3-4 капки лимон

Белтъка се разбива на гъст сняг с капките лимон и към него постепенно се добавя пресятата захар. Прави се фунийка от оризова хартия(че е по-твърда), без отвор, напълва се с част от глазурата, запечатва се отгоре и чак тогава се реже с остра ножица отвор около 1мм. Глазурата трябва да е много гладка, за да не запушва фунийката.

Ето някои идеи за украсяване на меденките:http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=3643&AlbumId=31732

Направих меденките, но не знам препекох ли ги, малко повечко мед сложих и станаха толкова твърди.... зъботрошачки!
Дайте идеи какво да ги правя да поомекнат малко?!?!?

# 83
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Samsara, не се притеснявай - истинските меденки трябва след изпичането да бъдат малко твърди. Затова и се правят около месец преди Коледа, защото толкова им трябва за да омекнат. Могат спокойно да се сложат на елхата и да се хапват чак по време на Коледа а и след това. Нищо им няма, няма да се развалят. А ако не искате да ядете, можете да си ги съхраните и да ги използвате само като украса и следващата година. Ако искаш да омекнат по-бързо, опитай да ги сложиш в метална или пластмасова кутия с капак - може би ще омекнат по-бързо.

sneji, ако въпросът ти е отправен към мен - да, стават да се сложат на елхата и аз смятам да го направя, когато ще я украсяваме. Но както вече казах, стават и за ядене.

djemma, благодаря за поклона - аз просто вече ги правя 5 години и вече съм се усъвършенствала! Но като гледам и ти си майсторица, така че поклон и от мен. Иначе, вече отговорих на въпросите ти по-горе, така че ако си решила да ги правиш, сега е моментът. Успех!

Момичета, ако имате още въпроси - питайте, но аз ще мога да отговарям само вечер, когато децата заспят!

# 84
  • Мнения: 2 142
Samsara, не се притеснявай, точно такива трябвя да станат, ако ги прибереш в кутия, както ти е казала natalyna, ще омекнат по-бързо.

natalyna, наистина си голяма майсторка. Утре ще направя мойте, а като ги украся събота ще ви се похваля, ако има с какво Laughing

# 85
  • Мнения: 202
Все пак няма ли да кажете рецептата за меденките на нас неуките

# 86
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Самсара, точно както ти казаха и другите, прибираш ги в метална кутич и слагаш вътре резенче ябълка. От нея те поемат влагата и омекват.

Наталина, благодаря, ще ги направя още утре или днес ако ми остане време.

Моята рецепта за меденките е :
2 яйца,1 ч.ч захар,1 к.ч мед, 1 ч.ч. олио, 1 канела, 1 ч.л сода хлебна, брашно колкото поеме. Омесва се тесто , разточва се и се изрязват сладки. Пекат се при умерена температура. Прави ги по тази рецепта откакто бях още ученичка- от 88-89 г и само един случай имах , в който не омекнаха- когато използвах някакъв купен от магазина, фалшив мед. От тогава ползвам само истински мед.Слепвам ги две по две с мармалад , слагам си в метална кутия с резен ябълка и си омекват чудесно няколко дена преди Коледа. Така, че ако нямате време да правите сега. 2-3 дни преди това ще са достатъчни. Но неслепени няма да омекнат толкова бързо, затова наистина сега му е времето да се правят.

Последна редакция: ср, 07 дек 2005, 09:48 от djemma

# 87
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Нталина, разпечетах си твоите меденки, да ги имам пред мен като се хвана да украсявам моите. Grinning

# 88
  • Мнения: 202
Djemma благодаря много за рецептата

# 89
  • Мнения: 4 358
Направих меденките, но не знам препекох ли ги, малко повечко мед сложих и станаха толкова твърди.... зъботрошачки!
Дайте идеи какво да ги правя да поомекнат малко?!?!?
Аз нямам търпение да ги чакам да омекнат  Embarassed  и ги слепвам с шипков мармалад. До ден-два са станали мекички и се топят в устата   Yum

Общи условия

Активация на акаунт