Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

• 120 793
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Montana, Bulgaria
Топла баничка от мен.

# 481
Вечерята ще бъде нещо като рататуй....

Последна редакция: ср, 08 авг 2018, 18:42 от denyil

# 482
Ето и нашата вечеря

# 483
  • Берлин
На мен ветрилото никога не ми се получава. 5 опита с нулев успех. Може би има някаква тънкост...

# 484
На мен ветрилото никога не ми се получава. 5 опита с нулев успех. Може би има някаква тънкост...
аз го правя за първи път и горе долу се получи но за всеки случай му сложих и по една клечка че да не се развали фацата

# 485

няма тънкост, лесно се получава - филиите патладжан не трябва да са дебели, а могат да се извият добре. И патладжана млад Simple Smile не стар.
Ето подробно съм го написала  преди n-години Grinning  http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_5395.html

# 486
  • Берлин
Благодаря. Ще пробвам пак и ще се отчета

# 487
И аз така се научих да меся.Първо течностите после сухите съставки, ако пробвам на кладенче правя нещо което може да се ползва в строителството.И един кекс от мен. и резенче
Рецепта за такъв кекс не мога да открия , аз не обичам домашни , по харесвам купените защото са някак ронливи с повече масло , каквито и рецепти да съм пробвала не става и това си е , но този грабна вниманието ми , изглежда много пухкав и като дунапрен (мъчих се такъв да правя с нишесте ама провал) , може ли рецептата Simple Smile

# 488
Крем карамел който стана на шупли  Rolling Eyes Дъщеря ми се "въртя" край фурната над час, лед слага във водата и накрая...абе изядохме го, но  
mama iasi - една хитринка, която научих преди години. (аз обожавам крем карамел и въобще не ми пречи да е на шупли, но за гости?!) Крем карамела го правя вечер, когато вече фурната на печката няма да се използва. Слагам тавата с наредените шоли в студена фурна, включвам на 150* БЕЗ вентилатор ииии забравям за следващите 1,5 - 2 часа. След 1,5 час попоглеждам и ако се е зачервил хубаво не чакам повече. Зависи от печката. Оставям да си изстине в тавата, в която се е пекъл и тогава прибирам в хладилника. Не се образуват въобще шупли.

........
Точно така го правихме, като единствено слагаше лед - уж да не заври водата. Това с леда е май "мода" от последните години, но то и млякото сега е едно  ooooh!

И ние печем на 150 и никога не е завирала водата , остави леда и го печи както казаха почти 2 часа и става много хубав Simple Smile

# 489
........

Точно така го правихме, като единствено слагаше лед - уж да не заври водата. Това с леда е май "мода" от последните години, но то и млякото сега е едно  ooooh!
Обичам крем-карамел и често го забърквам. Пускам една рецепта, която аз съм я приготвяла, на "Класическа френска рецепта за крем-карамел" - оригинална е ,  посочила съм източник,  и мога да кажа че винаги е с прекрасен резултат, но интересното е при нея, че водата за водната баня се налива гореща, едва ли не вряща вода. Така ѝ направих, точно спазих рецептата и с врящата вода и с точното време измерено по часовник, нито повече, нито по-малко . Не се правя на интересна, ни най-малко, защото не съм такава, просто чета това което ме интересува и съответно го прилагам, като спазвам винаги изключително точно рецептите, да правя мои допълнения е излишно, няма да открия топлата вода в кулинарията, те , хората са го измислили мнооого преди нас. Пробвай, на снимката която съм качила изглежда точно като стъклен, така и трябва, постигнах го, но да ти кажа в интерес на истината аз и с шуплички много го харесвам., няма да го върна, въпреки че точно накрая съм описала, какво не се харесва от френските кулинари и какво биха изхвърлили, защото според тях е провалена рецептата  Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-78120-Класическа_френска_рецепта_за_крем-карамел
Точно  newsm10 Често казвам че съм "кон с капаци" /повечето може  и да не знаят какво значи/ Щом така пише - грамажи, температура....значи така трябва да е  Peace
Ще го пробваме по този начин, благодаря ти. А сега кажи какво мляко вземаш  Praynig И още нещо - задължително ли трябва да стои 2 дни в хладилника, че кой ще изтрае  Rolling Eyes
Скрит текст:
В квартала идваше едно момче и започнахме да купуваме и квасим мляко когато дъщеря ми беше бременна, т.е. преди 6 години. Преди месец продал кравите и сега ми е едно... с това от кутийте  ooooh!

Млякото на Олимпус е хубаво(поне за мен) , аз обичам и чисто да пия и това за мен е млякото което има вкус на мляко а не на вода..

# 490
  • Калифорния, САЩ
Ориз със зеленчуци.

Дива сьомга със салата.

Наденички и салата.

Соба нудълс (от елдено брашно са) със зеленчуци.

Мини пенкейкс с батат.

Плодове за  закуска.

# 491
Ирче, гостуването при мама приключи ли? Искам всичко от твоите "манджи" Simple Smile
Мони, много апетитна баница!

бистра  кокоша супа с фиде http://pep-4o.blogspot.com/2018/07/blog-post.html ,

другото е ясно - онова черното при сирената е грозде, не маслини Simple Smile както първоначално решиха гостенчетата ми.

# 492
  • София
Много апетитни хапчици, Пепчо Heart Eyes
Аз лятото мога само такова да ям

Е, от време на време и такова Joy

# 493
Днес заведението предлага Grinning : ризото с пиле, гъби и зеленчуци Stew

Малко прилича на буламач, но е адски вкусно Smile Fork And Knife

# 494
всяко добро ризото малко прилича на бъркоч Simple Smile
Ирче, коментара с поканата ти го няма Grinning но ти отговарям - съжалявам, че преди години ми се отвори парашута и не дойдох там.
Ани, пържени пълнени чушки със сирене и аз мога да ям всеки ден Simple Smile Но снощи освен онези "сандвичи" Grinning имахме и крехки ребърца в пепси кола, гарнирани с картофи Simple Smile и проба на лилавите ми. http://pep-4o.blogspot.com/2018/02/blog-post.html

Общи условия

Активация на акаунт