Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 120 557
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
За големите


За внучката - супа и любимите пилешки хапки - този път печени  Peace


Крем карамел който стана на шупли  Rolling Eyes Дъщеря ми се "въртя" край фурната над час, лед слага във водата и накрая...абе изядохме го, но  Crossing Arms

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 08:57 от mama iasi

# 91
  • Мнения: 1 265
Крем карамел който стана на шупли  Rolling Eyes Дъщеря ми се "въртя" край фурната над час, лед слага във водата и накрая...абе изядохме го, но 
mama iasi - една хитринка, която научих преди години. (аз обожавам крем карамел и въобще не ми пречи да е на шупли, но за гости?!) Крем карамела го правя вечер, когато вече фурната на печката няма да се използва. Слагам тавата с наредените шоли в студена фурна, включвам на 150* БЕЗ вентилатор ииии забравям за следващите 1,5 - 2 часа. След 1,5 час попоглеждам и ако се е зачервил хубаво не чакам повече. Зависи от печката. Оставям да си изстине в тавата, в която се е пекъл и тогава прибирам в хладилника. Не се образуват въобще шупли.

Днешното ни меню
 



# 92
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
Крем карамел който стана на шупли  Rolling Eyes Дъщеря ми се "въртя" край фурната над час, лед слага във водата и накрая...абе изядохме го, но  
mama iasi - една хитринка, която научих преди години. (аз обожавам крем карамел и въобще не ми пречи да е на шупли, но за гости?!) Крем карамела го правя вечер, когато вече фурната на печката няма да се използва. Слагам тавата с наредените шоли в студена фурна, включвам на 150* БЕЗ вентилатор ииии забравям за следващите 1,5 - 2 часа. След 1,5 час попоглеждам и ако се е зачервил хубаво не чакам повече. Зависи от печката. Оставям да си изстине в тавата, в която се е пекъл и тогава прибирам в хладилника. Не се образуват въобще шупли.

........
Точно така го правихме, като единствено слагаше лед - уж да не заври водата. Това с леда е май "мода" от последните години, но то и млякото сега е едно  ooooh!

# 93
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
При нас сезонни манджи - зелен фасул с яйца на фурна и пита с тиквички и домати

https://hranatazadushata.blogspot.com/2014/07/blog-post_24.html



https://hranatazadushata.blogspot.com/2018/07/blog-post_5.html

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 11:19 от Гуинет

# 94
  • София
  • Мнения: 12 217
........

Точно така го правихме, като единствено слагаше лед - уж да не заври водата. Това с леда е май "мода" от последните години, но то и млякото сега е едно  ooooh!
Обичам крем-карамел и често го забърквам. Пускам една рецепта, която аз съм я приготвяла, на "Класическа френска рецепта за крем-карамел" - оригинална е ,  посочила съм източник,  и мога да кажа че винаги е с прекрасен резултат, но интересното е при нея, че водата за водната баня се налива гореща, едва ли не вряща вода. Така ѝ направих, точно спазих рецептата и с врящата вода и с точното време измерено по часовник, нито повече, нито по-малко . Не се правя на интересна, ни най-малко, защото не съм такава, просто чета това което ме интересува и съответно го прилагам, като спазвам винаги изключително точно рецептите, да правя мои допълнения е излишно, няма да открия топлата вода в кулинарията, те , хората са го измислили мнооого преди нас. Пробвай, на снимката която съм качила изглежда точно като стъклен, така и трябва, постигнах го, но да ти кажа в интерес на истината аз и с шуплички много го харесвам., няма да го върна, въпреки че точно накрая съм описала, какво не се харесва от френските кулинари и какво биха изхвърлили, защото според тях е провалена рецептата  Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-78120-Класическа_френска_рецепта_за_крем-карамел

# 95
  • Мнения: 22 867

Гуинет, 1.30 е, как ще спя след твоите снимки!? Heart Eyes chef bouquet
Че и гевречета, кюфтаци, царски кейкове......а, не, бързо трябва да изчезвам, че инак ще досаждам на  хладилника. bouquet chef bouquet

Само лимонадените бухтички на Джема  bouquet от мен, че бързо стават и са много вкусни. Heart Eyes

# 96
  • Мнения: 40
Днес писах,че ще "спретна "мъфините на Сем.Още е днес,нали?
Отиват да се пекат
Нека,среднощТната закуска започне сега!


Здравей, може ли рецептата?

# 97
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
........

Точно така го правихме, като единствено слагаше лед - уж да не заври водата. Това с леда е май "мода" от последните години, но то и млякото сега е едно  ooooh!
Обичам крем-карамел и често го забърквам. Пускам една рецепта, която аз съм я приготвяла, на "Класическа френска рецепта за крем-карамел" - оригинална е ,  посочила съм източник,  и мога да кажа че винаги е с прекрасен резултат, но интересното е при нея, че водата за водната баня се налива гореща, едва ли не вряща вода. Така ѝ направих, точно спазих рецептата и с врящата вода и с точното време измерено по часовник, нито повече, нито по-малко . Не се правя на интересна, ни най-малко, защото не съм такава, просто чета това което ме интересува и съответно го прилагам, като спазвам винаги изключително точно рецептите, да правя мои допълнения е излишно, няма да открия топлата вода в кулинарията, те , хората са го измислили мнооого преди нас. Пробвай, на снимката която съм качила изглежда точно като стъклен, така и трябва, постигнах го, но да ти кажа в интерес на истината аз и с шуплички много го харесвам., няма да го върна, въпреки че точно накрая съм описала, какво не се харесва от френските кулинари и какво биха изхвърлили, защото според тях е провалена рецептата  Simple Smile

http://recepti.gotvach.bg/r-78120-Класическа_френска_рецепта_за_крем-карамел
Точно  newsm10 Често казвам че съм "кон с капаци" /повечето може  и да не знаят какво значи/ Щом така пише - грамажи, температура....значи така трябва да е  Peace
Ще го пробваме по този начин, благодаря ти. А сега кажи какво мляко вземаш  Praynig И още нещо - задължително ли трябва да стои 2 дни в хладилника, че кой ще изтрае  Rolling Eyes
Скрит текст:
В квартала идваше едно момче и започнахме да купуваме и квасим мляко когато дъщеря ми беше бременна, т.е. преди 6 години. Преди месец продал кравите и сега ми е едно... с това от кутийте  ooooh!

# 98
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
У нас продължаваме с "разделното" хранене  Grinning
пица за внучката

за мама и баба - пържен патладжан

и пържени тиквички по рецепта на Пепчо

Пепи имаш безброй  bouquet от дъщеря ми за хрупкавите тиквички. Уцелихме ги най-накрая  Hug

# 99
  • Русе
  • Мнения: 2 219
Гуинет, много апетитно!
marchеva14, sem22, labrex, пеп-4о, mama iasi, вкусно е при вас!
Аз да се запиша в темата с няколко неща от последната седмица-две.
Пилешки пържоли със салвия и зелен боб с копър и магданоз


Свинска вратна пържола с тъмен соев сос, мед, мента и маточина. Разни експерименти със зелени подправки, единадесет вида набрах от градината на родителите ми.


Паста, отново... много обичам!


Зеле със свинско


Заешко с лук,моркови и маслини


Кокосов сладкиш по рецепта на Йоли, малко препечен

# 100
  • Мнения: 6 105
Гуинет, бобчето изглежда много, много вкусно. Kissing Face

Сухи пасти с малинов крем без брашно и без захар



Спаначена запеканка




# 101
  • Варна
  • Мнения: 522
Може ли рецептата за пастичките?

# 102
  • София
  • Мнения: 3 921
У дома наденички с кашкавал, омлет и салатки (имаше и цвекло с моркови и ядки)



Скрит текст:

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 20:12 от AnyHr

# 103
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 052
 Кюфтета от тиквички

# 104
  • Мнения: 7 974
Днес писах,че ще "спретна "мъфините на Сем.Още е днес,нали?
Отиват да се пекат
Нека,среднощТната закуска започне сега!


Здравей, може ли рецептата?
Рецептата е на Сем(пост #29 в тази тема)
Благодарности към една от многото вълшебниците тук за печените пилешки кюфтенца Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт