Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 6 886
 Заповядайте в новата тема   Flowers HibiscusFlowers ChiliFlowers PineappleFlowers RoseFlowers TulipFlowers StrawberryFlowers WatermelonFlowers EggplantFlowers GrapesFlowers BouquetFlowers AppleFlowers Cherries   в очакване на Коледа и Нова година

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 122



Старата тема, ако някой  чака отговор там http://www.bg-mamma.com/?topic=1075226.720

31 декември в магазина:
- Значи... Дайте ми половин кило филе Елена, половин кило пастърма, тая пита синьо сирене, гауда половин кило и този ементал ми дайте... Шампанско, италианско, мани я тая Искра... Три бутилки уиски, четири бутилки водка...
На 4 януари:
- Е, как 78 стотинки, веее?! Че тая сол до ония ден беше по 73 стотинки...

# 1
  • София
  • Мнения: 7 450
Благодаря, Пепи!  bouquet
Много я харесвам тази тема.

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 2 689
Благодаря за темата!
Нахлувам със спешен въпрос, ако сте коментирали вече - извинявам се.
Искам да залепя принтирани картинки върху вафлена хартия върху маслени бисквити и меденки.
Мога ли да използвам сладко?

# 3
  • София
  • Мнения: 7 450
Благодаря за темата!
Нахлувам със спешен въпрос, ако сте коментирали вече - извинявам се.
Искам да залепя принтирани картинки върху вафлена хартия върху маслени бисквити и меденки.
Мога ли да използвам сладко?
Нямаш ли белтък, не съм правила, но чета че с белтък ги залепят.

# 4
  • Мнения: 6 886
не, вафлените се лепят с кристалина - една желирана сладка маса е това. Ако нямаш - ползвай кайсиево сладко ,  разредено с мъъъничко вода.  Ако нямаш кайсиево - някое друго желе, но светло, че вафлената хартия е тънка. Друг път поръчвай фонданова хартия, много по-лесна за употреба е

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 2 689
Благодаря! Ще знам за следващия път.
Ако пробвам да си направя някакво желе или гъст захарен сироп?

# 6
  • София
  • Мнения: 1 481
И аз благодаря за темата!

В предишната тема питаха за маслени сладки. Ето някои рецепти:

Виенски ванилени сладки

*Слънчеви* сладки

Сладки с боровинки

Сладки със сметана

Сладки с кафява захар и глазура

# 7
  • Мнения: 6 886
Благодаря! Ще знам за следващия път.
Ако пробвам да си направя някакво желе или гъст захарен сироп?


не, няма да стане.  Мокрят се. Ако имаш глюкоза, или светъл мед - съвсеем леко разреди и мажи тънко. Виж какви са прозрачни  тия хартии, като се намокрят макар и леко https://4.bp.blogspot.com/-I-Nn0f_3FEw/VF_bnikeotI/AAAAAAAAMco/c … Picture%2B332.jpg

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 44
И аз с едно въпросче, искам да направя панирани сиренца, но да не са пържени, някой правил ли е на фурна, да каже тайната, че мин.година ми се разтекаха малко?

# 9
  • под тепетата
  • Мнения: 2 825
Благодаря, пеп-4о, както за новата празнична тема, така и за изчерпателния отговор! В момента имам от всичко, само пенливото вино не е отворено, затова съм така подробна. Ще сложа бирата!
 И пак с въпрос - на Никулден заложих от хайвера да зрее и верно го забравих в хладилника. Обаче от лакомия май съм сложила повечко хайвер и на места е оранжев, на места - не. Да изчопля неоранжевото, да изхвърля целия ( че ме е страх да не се заседим в ОО), или да го разбъркам и да преседи още в хладилника?

# 10
  • Мнения: 1 279
Моля за помощ с изпитана рецепта. Сготвих боба за довечера, но нещо не ми харесва. Стои такъв един умит. Преди години направих боб на фурна. Спомням си, че го сготвих както обичайно и го запеках. Много вкусен стана. Слагаше се и брашно, но как и кога.. Стана хубава коричка. Не намирам рецептата, която съм ползвала.

# 11
  • под тепетата
  • Мнения: 2 825
Виж поста на Фукла, по нея го правя.
 http://www.bg-mamma.com/?topic=447465.105

# 12
  • Мнения: 1 279
Благодаря. Какво разбраш под щедро? 2-3 супени лъжици?

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 12 920
Фурми пълнени със синьо сирене вкусно ли е?
В руска салата слага ли се варено яйце?

# 14
  • под тепетата
  • Мнения: 2 825
W, ръся с шепата да покрие тънък слой отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт