Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 120 565
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
У нас сме на салатка

# 106
  • Мнения: 22 867

Напоследък съм голяма дружка с мързела, та затуй мързеливите пилешки бутчета на Просто Хари Heart Eyes,


баница


и кекс в полутранспортен вид.

# 107
  • иска ми се Варна през лятото
  • Мнения: 223
Не останаха,  печени чушки със сос и бутер кошнички, които не можах да напълня... с нищо

# 108
  • София
  • Мнения: 12 217
Пържоли с автентично-аржентинско Chimichurri + мини крокети на фурна

# 109
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 053
 Едни тутманичета за плажна закуска
 Бихте ли ми препоръчали изпитана рецепта за айвар?Понеже не съм имала и бегъл досег до западна България не съм опитвала тази разядка.Нямам представа,какъв вкус има.Четох разни сръбски рецепти-ама и те са различни.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 10:33 от иланг-иланг

# 110
  • София
  • Мнения: 15 825
Облачно и хладно, само за усъвършенстване на новопридобитите умения.
Скрит текст:


# 111
  • София
  • Мнения: 12 217
Hurricane Swiss Roll  - не мога да дам обяснение за заглавието на рецептата, защо е ураган швейцарски... не знам,   newsm78 но си е такова. - Suka Suka Amel Kupas Tumtas
Пълнеж от сметана и Дулсе де Лече, аз си го измислих.





има и още но по-късно.

# 112
  • София
  • Мнения: 635
Hurricane Swiss Roll  - не мога да дам обяснение за заглавието на рецептата, защо е ураган швейцарски... не знам,   newsm78 но си е такова. - Suka Suka Amel Kupas Tumtas
Пълнеж от сметана и Дулсе де Лече, аз си го измислих...

Моля, рецепта ? Може ли ?

# 113
  • София
  • Мнения: 3 924
Тази вечер имаме "празнично" меню

Ордьовър (пуешка шунка с извара и чесън, с хайвер и с катък)



Зелена салата с чери домати и сирене



и шишчета със зеленчуци



Има и 🍰, (не е мое дело, готова е)

# 114
  • Мнения: 2 374
Марчева, още преди да му прочета името, рулото ми заприлича на торнадо - кафявите линии са като торнадо, докосващо земята...Много ефектно се е получило. bouquet

# 115
  • Мнения: X
Марчева, с крема в рулото съвсем ме спечели.  Crazy Много добре се е получило.
 А за името:
Скрит текст:
Swiss role си е наименованието, което англоговорящите употребяват за руло, няма много общо със Швейцария. Нещо като нашата руска салата, която не е съвсем руска. Ягодово руло например е strawberry swiss role. А е ураган, защото наподобява ураган.  Wink 
Тайна, баницата изглежда божествено, не се и съмнявам, че и на вкус ще е такава.

# 116
  • София
  • Мнения: 15 825
Emelie, благодаря! Не знам каква е разликата в тестото на купешките и моите, най обикновено тесто си е моето, но самата баница става много крехка, а не жилава , като купешките.Няма нищо общо ни с купешките, ни с баниците с готови кори.Заслужава си да се пробва човек да си направи и разточи сам.

# 117
  • София
  • Мнения: 12 217
[................
Моля, рецепта ? Може ли ?
Може, разбира се, изчакай до утре, преди малко я качих, да не пиша отново , че е много дълга, не че е трудно, но аз давам винаги много обяснения.

Марчева, още преди да му прочета името, рулото ми заприлича на торнадо - кафявите линии са като торнадо, докосващо земята...Много ефектно се е получило. bouquet
Благодаря! На вкус е перфектно.

Марчева, още преди да му прочета името, рулото ми заприлича на торнадо - кафявите линии са като торнадо, докосващо земята...Много ефектно се е получило. bouquet
`Начи, добре, че ми обясни, силни благодарности.  bouquet Да, наистина съм го срещала къде ли не това  Swiss, но до момента не ми е правило впечатление, чета си - ягодово /боровинков руло и започвам, и разбира се , че ми е ясно за какво иде реч,  но тук защо така се обърках, не ми е ясно. Може би защото беше поставено на първо място и точно там все ми очото в това Swiss. Въртях ли къде ли не , за да си го обясня, усещах, че нещо не е точно, защо аджеба е швейцарско и какво пък толкова му е швейцарското,  и... нищо не разбрах и съответно написах глупости под рецептата, обяснявах се аз,  Mr. Green защо така, защо иначе, глупости на търкалета.  Banghead Изтрих го и ползвах бележките ти. Още веднъж благодаря, че ми обърна внимание.
......... и още от днес
Малко Кантучини със сухи плодове, че една моя слабост вкъщи днес ми примляца за тях



и още Португалска пица - тя е за вегетарианци, мръФки - няма. С пълнеж е от чушки и яйца. Много интересно се прави, и е лесна.





И за тези които ядат мръФки - Млечно телешко с картофи, опитах го, добре е. В комплект с таратор, направо - класика в жанра. изобщо не обичам таратор, краставица с вода...но друг обича.



Стига толкова, край!

Тайна,  жестока баница си спpетнала, но изобщо няма да те питам как се пpавил, няма меpки пpи теб, съжалявям, ей, не ме научи и това си е  Wink

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 02:34 от marchеva14

# 118
  • София
  • Мнения: 15 825
Нали знаеш, че на мен тези с мерките хич не ми се получават. Joy Joy Joy А днешното тесто специално стана направо мечта, гладко, еластично, нелепнещо, може би защото сложих олиото в топлата вода, а не в брашното.Аз все съм наопъки, другите сипват брашното, после добавят водата и другите неща, аз сипвам първо водата , после другите неща.

# 119
  • София
  • Мнения: 12 217
Нали знаеш, че на мен тези с мерките хич не ми се получават. Joy Joy Joy А днешното тесто специално стана направо мечта, гладко, еластично, нелепнещо, ....................
Продължавай да ме дразниш, криеш си нещата, зная те аз, зная... Wink  Joy

Общи условия

Активация на акаунт