Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

• 120 805
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Най-обикновена картофена супичка

# 436
# 437
За закуска сутринта - мини омлети с гъби и кашкавал. Забравих да пиша - без брашно.

# 438
Кекс с ябълки и шоколадова заливка

# 439
Още веднъж да кажа - ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ В ГРУПАТА  Flowers Bouquet  Sparkling Heart
Вече писах едно "Добре дошли", но виждам все повече НОВИ списващи и това е много радващо за всички нас. Групата расте, разнообразието от предложените ясия и десерти също. А това означава, че и нашето ежедневно меню става много по-разнообразно; винаги има откъде да "откраднеш" идея Smile Flowers Hibiscus

Мда, и моята отпуска от кухнята свърши. И така, днес приготвих:
* милинки по рецепта на Батето която предизвика фурор. (Бате, благодаря от името на снахата; рецепКата биде прилежно записана и ще иде за разпространяване отвъд океана)

Скрит текст:
* чебуреки - печено във фурната (че само милинките щяха да са малко за закуска)

* гъбена крем супа

* Кисело зеле в гИвеча с разни мръвки - пиле, пуйка и прасе Smiley (по желание на младежта) Да е жива и здрава Пеп4о за идеята с бурканите Flowers Blossom

* едно много обичано ястие у дома "Кокорас ме хильопитес"
Скрит текст:
това е на гръцки; а по български е петел или кокошка сварена и във бульона се варят тези "хильопитес" - нямам идея как се казват на български, но са нещо като нарязани на ребни квадратчета лингуини. Само че тестото за тях се меси по доста особен начин; съставките също не са като за обикновените пасти. Но става една фантазия - поне според нас 

* десерта днес освен плодове е крем карамел в тава, с мнооого карамел

* за следобедното кафе - сиренени топчета, че не всички искат сладко

* и една баклава заляхме сутринта - дано се напои до следобяда (че кой ли ще я чака....)

А сега ми е време за почивка. Приятни почивни дни момичета и момчета Tropical Drink

# 440
  • София
Леле, Sem, направо си избухнала в кухнята. Hug

От мен нещо мн. любимо- пържени чушки и син домат с доматен сос

Отивам да спретвам обяд, че то следобяд стана Blush

# 441
sem22 понеже аз съм от новите, благодаря за любезното посрещане Blush
Да не остане празен поста - едни гювечета тип "разчистих хладилника" - в случая с картофи, кренвирши, лютеница, сирене, суджук, кисели краставички, царевица, доматен сок и яйце

# 442
От мен грах

Гъбена чорба

Салата от краставици, китайски гъби и сусам

Хумус - този път сложих слънчогледов тахан вместо сусамов, но не хи хареса, стана тежък.

И поредната порция пукани чушки - нямаме наяждане на такива Smile

# 443
sem22, много вкусотии, явно ще наваксваш след почивката! Heart Eyes bouquet chef
Dara888, кексът е ммм! Heart Eyes bouquet chef
При всички е лятно вкусно, но най-залепнах за грахчето на  pip4i! Heart Eyes bouquet Колкото го обичам, толкова домашните не щЪт да го опитат.Ама ще набъркам една тенджера грах и който иска - да яде, който не ще, да кара на гладна диета. Simple Smile

У нас патладжанки за мъжката част, за мен тиквички с млечно-чеснов сос без снимка и

не мога да не се похваля със силта от вишни, разкошен се е получил, леко желиран, с една дума върху сладолед е чудесен! Heart Eyes

# 444
Ммммм,отново красоти и вкусотии!Поздравявам всички,не поименно,че ще пропусна някоя вълшебница!
Лабрекс,днес си мислех за твоя силт-дали ще стане с праскови?Правила съм го с няколко вида сливи и е бил супер.Имам прасковки,които напоследък само в сладкишчета слагам,щото така не ги искат,та се чудех за силта...Благодаря, ти!
Печени в тавичка-картофки,моркови и мръФки

Кюфтенца с дом.сос на фурна

# 445
Пилешко месо с лук и гъби

# 446
Ммммм,отново красоти и вкусотии!Поздравявам всички,не поименно,че ще пропусна някоя вълшебница!
Лабрекс,днес си мислех за твоя силт-дали ще стане с праскови?Правила съм го с няколко вида сливи и е бил супер.Имам прасковки,които напоследък само в сладкишчета слагам,щото така не ги искат,та се чудех за силта...Благодаря, ти!
Скрит текст:
Печени в тавичка-картофки,моркови и мръФки

Кюфтенца с дом.сос на фурна

denyil, и аз взех да се чудя newsm78, но май не съм го правила с праскови. С кайсии правих......по принцип става с меки плодове. Погледнах в руската тема, една дама пише, че е правила от праскови, вкусно станало, гъсто, но нямало цвят и се били поразварили. Най-много да взема да пробвам, то и от сливи, като правя, ми се поразваряват. Друга дама пише, че пюрира прасковите, като ги сложи да се варят и така и харесва, а трета пише, че е просто шедьовър от прасковите, така че трябва да се пробва, явно е въпрос на вкус. Peace

# 447
Безкрайно ти благодаря за бързия отговор!Отзивчива,както винаги Flowers Bouquet Тези дни ще пробвам и ще споделя.Благодаря!

# 448
Пържени картофи

Салата от макарони, варени яйца и риба тон

Салата от печен патладжан, сирене, майонеза, закв. сметана, чесън и орехи

Грозна снимка на кюфтета и салам, "пържени" на уреда с горещ въздух.

# 449
  • София
Неотразими сте до една, нямате грешка, за разлика от мен която цял ден мързелува с книга в ръка.

Лабрекс, какво и това "силти от вишни", за първи път чувам, покажи ми, моля ти се, благодаря! Освен от вишни с какво друго може да се приготви, защото искам да сваря сладко от малини, то ми е важно заради коледните сладки.

Общи условия

Активация на акаунт