Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

  • 120 777
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Честит празник!


И да почерпя - на днешния ден са покръстени моите деца.


От рецептата за "Кекс с мляко, стафиди и шоколад" излязоха точно 24 кексчета  Wink

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 08:14 от mama iasi

# 556
# 557
  • София
  • Мнения: 4 973
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ - здраве и сбъднати мечти


Днес у дома - сметанова торта за празника

Обяда ще го мисля после - но най-вероятно някаква мръвка и салата (че има още от вчерашната мусака)


Рецептата за сметановата торта може ли ?

# 558
  • Мнения: 9 485
гюзлеми  https://pep-4o.blogspot.com/2017/10/blog-post_15.html Simple Smile вечерята чака някой да я накълца Grinning



mama iasi, да са ти живи и здрави дечицата! Честит ви празник!
Честит имен ден на всички, празнуваши днес!
Лабрекс, доматите не остават ли сурови така в омлета, или в това му е чара? Много е пъстър Simple Smile

# 559
  • Мнения: 1 265
Днес у дома - сметанова торта за празника
Рецептата за сметановата торта може ли ?
Михаела - нищо особено - блатовете са по рецепта на Лабрекс - обикновен пандишпан, напоен със сироп.  А крема е по една от рецептите на Пепчо - смесвам два вида сметана и украсявам с каквото имам под ръка.
Скрит текст:
ПАНДИШПАНОВ БЛАТ   
3 яйца
3 супени лъжица вода
150 г брашно
100 г захар
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет (не се плашете, не се усеща, така става пухкав блат)
бакпулвер 10 гр
Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се водата и постепенно брашното, смесено с бакпулвера. Накрая се слагат олиoто и оцетът. Разбива се до хомогенна смес. Пече се в тава в предварително загрята на 220 градуса фурна с обдухване.
От дадените количества се получава един блат;
* аз пека в откопчаваща се форма с диам 28 см - ние обичаме тънки блатове; ако искаш малка торта, печи във малка форма и после разрежи блата на две
** блатовете ги правиш по свое усмотрение - бройка и дебелина; и в зависимост колко искаш да бъде висока тортата
Крем
175 гр сирене филаделфия
200 гр. заквасена сметана
200 мл. течна сладкарска сметана
5-6 с. л. пудра захар
150 гр. бадеми
1 ванилия
Заливам бадемите с гореща вода и ги оставям да покиснат 10-15 минути. Обелвам ги и леко ги запичам. След като поизстинат ги смилам в блендера, но не на брашно. Целта е да останат и малко по-едри парченца, които да се усещат и да придават хрупкавост.
Крем сиренето и захарта разбивам на ниска скорост с миксер; добавям заквасената сметана - бъркаме със шпатула и разбитата в отделна купа течна сметана. Бъркаме много бавно пак със шпатула Ако не ви е достатъчно сладко, добавете захар по ваш вкус. Накрая добавям бадемите и ванилията. Слагам в хладилника за една нощ.
**основният крем взет от Пепчо е без бадеми; но този основен съм го правила в толкова варианти?! че....
*** Този крем е за ДВА блата
Аз правих като допълнение днес таратор и

патладжан кебап - моля за извинение за тавата ми Frowning1

# 560
  • Мнения: 61
Не се притеснявай и моите са все такива - всяко готвене оставя белег Grinning Изглежда вкусно! ммм

# 561
  • Мнения: 1 804
Mного ме впечатлиха омлетът на labrex Yum и Патладжан кебапът на sem22. Сем, моля за разяснения

От мен за обяд -- таратор и наденица ("презентацията" е на детето)




Празнична вечеря - печено агнешко - директно от тавата


и така, между другото, пак пуках чушки - този път имаше и за бурканче


# 562
# 563
  • Русе
  • Мнения: 2 256
Отдавна не съм се появявала, но ви следа редовно! Много вкусотии видях! Браво! Hands Clap
Аз идвам с патладжани на тиган по китайски. Рецептата е на Илианка от Щъркелово гнездо. Много вкусни!
http://ilrai.blogspot.com/2016/10/blog-post_14.html


Една измишльотина - яйца в домат




Панакота с ментов аромат

# 564
  • Мнения: 8 032
Всички тук сте вълшебници,но се вЧеПетлих(както казваше "дребен") от "омлета на Лабрекс"и "измишльотината" на sve(само яйчице сурово в суров домат и се пече? или има друга "магия"?)

# 565
  • Мнения: 1 265
Mного ме впечатлиха омлетът на labrex Yum и Патладжан кебапът на sem22. Сем, моля за разяснения
Ц.... не давам аз рецепКа току така без обмен Smiley - мяташ едно парче от онова вкусно агнешко ако е останало и..... тогава Flowers Hibiscus  А рецептата е от блога на Пепчо - тя му е майстора
https://pep4o.blogspot.com/searchq=%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B … D0%B1%D0%B0%D0%BF

Днес аз пържих бяла риба, картофи и салата имаше към тях





# 566
  • Мнения: 9 485
ето  патладжан кебапа Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_13.html
А ние имаме за вечеря пъленни пържени чушки с яйце и сирене https://pep-4o.blogspot.com/2016/06/blog-post_27.html  и диня Simple Smile

# 567
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
гюзлеми  https://pep-4o.blogspot.com/2017/10/blog-post_15.html Simple Smile вечерята чака някой да я накълца Grinning



mama iasi, да са ти живи и здрави дечицата! Честит ви празник!
Честит имен ден на всички, празнуваши днес!
Лабрекс, доматите не остават ли сурови така в омлета, или в това му е чара? Много е пъстър Simple Smile

Ей, да не зачезне човек за малко, няма изглеждане на вкусотии!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes bouquet chef
пеп-4о, не е като суров, но самият омлет става много сочен, предполагам заради тях. Някак ми е лек на мен, аз не съм фенка на омлетите, малко тежки ми идват, но тоя ме устройва. Знам ли, вкусен ми е! Simple Smile ММ ми накупи патладжан, не знам дали нещо е намислил, но ще му предложа патладжан кебапа, тъкмо и кайма имаме. Peace bouquet

# 568
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
Здравейте, и аз се присламчвам, от години не влизам в групите тук, че все сме на диета, но накрая хем станахме по-дебели, хем не мога да си доставя удоволствието от готвенето. Благодаря на всички за вдъхновенията 😀 Показвам агнешка супа, от Лидъл бях взела агнешко, което децата не ядоха, с остатъка от печенето се наложи да направя нещо, та супа. Е, нея я хапнаха. Сладки с пресни червени боровинки, и накрая вратни пържоли с каймак.

# 569
  • Русе
  • Мнения: 2 256
Всички тук сте вълшебници,но се вЧеПетлих(както казваше "дребен") от "омлета на Лабрекс"и "измишльотината" на sve(само яйчице сурово в суров домат и се пече? или има друга "магия"?)
Няма, това е! Домат, изчистен от семките, чукнато сурово яйце вътре с малко сол, чер пипер и босилек. Беше импровизирано и набързо. Както предложи и пеп-4о, може да се сложи и малко сирене.

Общи условия

Активация на акаунт