Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 12

• 120 503
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ципура и кюфтенца в сос Бешамел, на фурна, с кашкавал отгоре.

# 676
Все е вкусно при теб, Тайне 💐.
Ммм, и едни ребърца мярнах,  онзи ден ядох и пак ми се приядоха
Ние бяхме на
Миди и салата със селски домати и домашно  козе прясно сирене

Свинска кавърма почти по рецептата на Пепи 💐, за пилешка такава

# 677
"Лесни мини мекичета"-превъзходни!Батето,благодаря за поредната ти вкусотия,която споделяш!
Свърши ми олиото докато ги пържих,и от останалото тесто стана много вкусна питчица тип тутманик

Млечна баница(с начупени кори Ф.)

Шпикована св.плешка и печени картофи

# 678
  • Варна
Езерни раци умъртвени в подобрена с бира и други хубости кипяща вода.

Скрит текст:
Мъжът ги купи пътьом около Търговище някъде. Той си я знае сергийката и не пропуска, когато имат стока. На мен направи впечатление, че СЕГА точно по това време на годината нещо се случва явно с обвивката им - мека е, крехка, и могат като семки да се чоплят, не трябват клещи, херкулесова сила и чукове за да им извадиш съдържимото (сякаш се подготвят за охранване преди зимуването хайванчетата). Та... нападайте... сега е момента на раците. Садистично е, но да допълня, че задължително трябва да са живи, само такива се купуват и само такива се готвят.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 06:11 от Spirit Crusher

# 679
Омлет, наденица на грил, кренвирши с кашкавал, салата, таратор... По желание на клиента Simple Smile

# 680
От обяд насам вали,гърми...есен  иде с топло зеле Simple Smile и една измишльотина(във фурната изпекох на шайби патладжан и домати,поразбърках ги и овкусих с чесън и магданоз)десерт-"мюсли тортата "

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 19:58 от denyil

# 681
Огнената смес https://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_9.html - оряховски специалитет е готова (тук преди стерилизирането)

последните бурканчета доматен сос.

И след него - патладжани в доматен сос http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_20.html всеки път се каня изключа ли фурната да извадя и тавата и всеки път зарабяв и пак соса е станал на доматена паста Disappointed RelievedFlushed добре поне, че препарат за загорели тави намерих скоро, дето само с пръскане пада.

# 682
  • Пловдив
Шакшука, която мъж ми нарича миш-маш. Ще ми обижда той яденето, ама ха 😀

# 683
  • София
От 100 години не бях взимала скумрия, та днес реших да я опитам пак.

# 684
Шакшука, която мъж ми нарича миш-маш. Ще ми обижда той яденето, ама ха 😀
Люба - Smiley смях се с глас (посред нощите) на второто ти изречение.
Пепи - пак си се вихрила през почивните дни Flowers Hibiscus (малко извън темата - дай картинка на тази спрей за загорелите тави, може и на ЛС)
Тайне - що така? Толкова години да не ядеш любимата ми риба? Сега хареса ли ти?
denyil - Ммм, апетитна филийка Smirk
Lucky_B разнообразие и при теб

У дома вчера (за днес още не знам) - пиле на грил, таратор, салата и едни бързи кокосови сладки

# 685
Може ли рецептата за кокосовите сладки! Много са апетитни!

# 686
  • там където има винаги вятър

Мезета, в компания на ...

домашен кашкавал  Wink

Поредната доза сладко от динени кори по рецептата на sem

Кашкавала го правих в неделя. По вашите рецепти, трябва да стои поне 2 дни преди да се яде  Rolling Eyes и лимонтузуто е доста повече от това което аз имам в тефтера  newsm78 /рецептата е сигурно над 20 годишна/

sem, не може така - и аз искам да видя препарата на пеп-4о за загорели съдове  Crossing Arms  Naughty

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 09:48 от mama iasi

# 687

Аз нали дадох рецептата на Жоро Бордовски за зелен фасул на фурна /някой питаше/, та не пропуснах да си го наприготвя, много вкусно ястие. Heart Eyes

# 688
  • ВАРНА
 Доммашно сирене
 Глазиран джолан с пикантен ябълков мармалад

# 689

sem, не може така - и аз искам да видя препарата на пеп-4о за загорели съдове  Crossing Arms  Naughty
препарата е А1, имат такава серия http://aromatic.bg/product-54- доволна съм както от този, така и от  този за банята и премахване на варовик. Този чисти по-добре от Меглиото - с него пак трябва малко търкане. Тук просто минавам с гъбата и пада.  И не гори ръцете като медикс за фурни (не спрей, мазило е), който  върши страхотна работа, но и пробива пръстите

Общи условия

Активация на акаунт