Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 330
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте, момичета!
Успех на всички, които сте в процедури и всички, които чакате положителен резултат!
Моята овулация мина преди 5 дни. Каквото можахме и колкото ни позволяваше ситуацията и свободното време направихме, но не беше много. Колкото толкова и без това не възлагам големи надежди на евентуална спонтанна бременност. Получихме одобрение от фонда и вероятно ще си вземем заповедта септември.
Притеснено ми е, защото ме притискат много обстоятелства.
Как се справяте вие с работата си и процедурите.
Аз май споменах някъде, имам студио за красота, в което си правя всичко сама, фризьорство, козметика, маникюр, педикюр. Понякога ми е адски натоварено, но трудно се търси читав персонал.
Отделно, тъй като съм бивш офицер ми предстои възстановяване на служба в армията, отделно септември пак ученичка. Очертава се да работя първоначално и на двете работи, да гледам дете, да домакинствам и куп други неща. Не зная, дали ще се справя като започна с лекарства, стимулации и не дай Боже странични ефекти.
Вие как успявате? Пречи ли стимулацията на работния Ви процес, в смисъл имате ли достатъчно сили да работите, докато сте в процедура? Не ви ли се сърдят шефовете за болнични и отпуски? В армията е много тегаво, чакат ме като топъл хляб да започна, че няма кой да върши тази дейност, а тя е отговорна. Да си позволя месец и повече отпуск или болнични е абсолютно немислимо. Изобщо не знам какво ще се случва. Защо просто не може да стане от само-себе си това бебе? Уж съм оптимист, но така се завъртяха нещата, че как ще ги подредя по приоритети не знам, като всички са достатъчно приоритетни.

# 451
  • София
на мен стимулации и процедури не са ми пречели на работата.
в повечето случаи си вземах ден отпуск и го разделях на половинки.
инжекции не бия сама, ходя си в клиниката за всяка.
то са три-четири прегледа, пункция и трансфер.
по-сложно е ако процедурите са в друг град, тогава си трябва повечко време.

# 452
  • София
на мен стимулации и процедури не са ми пречели на работата.
в повечето случаи си вземах ден отпуск и го разделях на половинки.
инжекции не бия сама, ходя си в клиниката за всяка.
то са три-четири прегледа, пункция и трансфер.
по-сложно е ако процедурите са в друг град, тогава си трябва повечко време.

Е поне съм си в София и клиниката ми е що годе близо.

# 453
Катето, не се тревожи. Ако можеш да си биеш инжекциите сама, още по-независима ще си в целият прицес. Не е нужно да легнеш и да чакаш процеса да отмине. Можеш да си работиш пълноценно и да си вършиш с лекота всички ежедневни ангажименти каквито и да са те. Никой няма да забележи, освен ако ти самата не кажеш.

# 454
Вики, с рецепта се купуват повечето лекарства в ТР.
На нашата граница искат рецепта, ако вкарваш,
иначе ги конфискуват, на една жена, проверяваща, случих миналата година,
но само веднъж ми се е случвало. Смятам, че 6 Цетротида ще мога да взема.
Чакам тези дни цикъл и ако ФСХ е под 20, тръгвам. Ако не - другият месец, но не знам кога,
зависи кога ще ми дойде сега, аз ще ти пиша.

# 455
  • На остров
Тук не се дават болнични за процедури.
Инжекции съм си била сама то и няма как иначе. За а прегледи сме искали възможно най ранен час и въпреки че клиниката ни е на 120 км сме били там за да може после да се върнем на работа възможно най бързо. Цял ден ми е трябвало единственото за пункцията и половин ден за трансфер.
В армията все пак си на държавна работа и мрънкат не мрънкат ще те пускат, в частният сектор е по сложно според мен.

# 456
Аз държа под наем малък магазин и съм си сама. Ужасно ми е писнало от него, но си налягам парцалите точно, защото не се налага да питам никого,  когато имам работа. Естествено,  всяко затваряне си остава за моя сметка,  но нямам друг вариант. Например, вчера както ми се наложи веднага да тръгна за Ст. Загора,  просто заключих и тръгнах. Надявам се скоро да съм бременна и да се оттърва от магазина. Мечтая си за момента, когато ще сменям памперси вкъщи и ще наглеждам лично бъдещият батко-тинейджър!

# 457
  • тук-там
Аз пък и работа ще сменям на есен, а и процедура планирам тогава. Ще трябва да се оправя някак си. Свикнала съм да правя 100 неща наведнъж, така че ...

# 458
  • София
Благодаря ви, момичета за окуражаващите думи.
Не съм сама, то е ясно, че всички сме на един хал.
Като сме се хванали на хорото, ще го играем. Добре, че съм козирог и упоритостта ми граници няма. Господ здраве да ни дава и сили да се преборим и да успеем. Борбата за дете винаги е била тежка за мен и аз съм свикнала. То при мен нещата винаги стават по най-трудният начин, но понякога имам и сладки изненади. Когато се бориш пък после оценяваш реално онова, което имаш.

# 459
Аз пътувам за процедури, като си взимам отпуск и то пълен.  Не мога да си позволя лукса да си взимам по един или два дни, когато ми скимне. Отделно,болнични също не мога да взема, шефът не ги обича. Общо взето преди процедурите е цяла психическа драма, докато намеря сгоден случай да си поискам отпуск. Много ми пречи работата Sad на процедурите..., може би затова и още не съм успяла и остарях, защото не мога на 100% да се отдам на тях,  но пък и работата ми е добре платена, а трябва тези процедури, пътни,хотели по някакъв начин да се финансират от мен и съпруга ми... С други думи голям батак Sad....
Феноменът "неплатен отпуск" въобще не съществува Sad.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 15:57 от bubalini

# 460
  При нас от пункцията дават 5 дни болничен до трансфера,и няма проблем,тук като си в болничен эначи си болен и....точка,никой няма право да мрънка (т.е шефовете ).

# 461
  • София
то и тука имаш право, ама като разберат за какво си в болничен някои работодатели намират начин да те разкарат.
и бременни не обичат много.

# 462
то и тука имаш право, ама като разберат за какво си в болничен някои работодатели намират начин да те разкарат.
и бременни не обичат много.

Няма нужда да раэбират,аэ например помолих личния да ми напише друго в болничния,че не исках да энаят във фирмата эащо съм в болн.,нямаше проблем,но моя доктор е мн.раэбран човечец .

# 463
  • На остров
Аз не съм чула някъде някой работодател да обича бременни или родителите с малки деца. На всички им е ясно какво означава това.

# 464
  • София
може и нищо да не означава.
аз бях в майчинство една година точно, доколкото знам фирмата през това време е плащала по 20лв и нещо осигуровки на месец, това са около 250лв.
детето ми е на 5г, в болничен за него съм излизала два или три пъти по 3 дни.
не виждам с какво толкова се ощетяват от бременните?

Общи условия

Активация на акаунт