Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 288
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
То и 9 също не е много ниско. Аз съм така м/у 9 и 18.
Салинда, а ти от кога и за колко време пи противозачатъчни?
Пухче, има резон в това. Какви ползва ти? Решила съм от този цикъл да ги почвам.

# 586
Вики, от януари започнах с една опаковка Жанги, като не подейства на фоликула и го смениха с Ясмин, към края на опаковката. На 20 март го пунктираха, допих си последните 6 хапчета от опаковката, но не стартирахме стимулацията на трети ден, защото фоликула персистира в жълто тяло и ми се качи прогестерона. До пети ден, всеки ден ходех да проверяваме прогестерона дали ще падне, имаше вероятност да отложим процедурата, което ме подлуди, защото ме беше страх, че пак ще се появи задържан фоликул и ще стане омагьосан кръг, но на петия последен възможен ден, за старт на стимулацията, падна и започнахме. Стимулацията беше с 225UL менопур за 7 дни. Разчитахме на два фоликула в ляво, на петия ден бяха тръгнали 5-6 фоликула и в дясно, но нямаше как да ги изравним с другите два. Извадихме две зрели яйцеклетки и двете се оплодиха и трансфера беше на втори ден, по препоръка на ембриолога. Тя каза, че са толкова добри, че ако аз искам е готова да ги чака до пети ден, но все пак най-доброто място за тях е да са в майката. Доверих и се. На мен ми правеха пункциите на 34 час от тригера, защото имам две пункции на 36 час и всичко се беше спускало. Сега година и половина след раждането, почти не съм имала нормален цикъл, почти всеки месец задържам фоликул и цикъл имам, само ако пия прогестерон, с една дума направо хванах последния влак с тази на пръв поглед обречена процедура.

# 587
  • In transit
Мики, може ли да кажеш, какви ензими пиеш и по колко, кога и как?
Серапептаза, Бромелаин и Натокиназа. Пият се 3 пъти на ден по 1 таблетка два часа след храна и 1 час преди храна.Може първите няколко дни да започнеш с 2 приема на ден. Докато свикнеш. Пият се поне 2-3 месеца. После почивка. ( Въпреки, че родителите на ММ ги пиеха без почивка почти година, много са доволни, но те за други болежки.) Изглежда сложно, но не е. Примерно аз ги пиех сутрин като се събудя, още в леглото около 7. Към 8 закусвам. Следващия прием е в 11 часа. Обядвам към 13 обикновено. Третия прием е в 16-17 часа и вечерям към 19. А може да започнеш с предиобедния прием и последния да ти е 2 часа след вечеря. Както ти е по-удобно. Между другото много хубаво се спи от тях(без да влияят пряко на съня). Simple Smile

Момичета, проблемът при ИЯР са високите стойности на ФСХ и ЛХ по принцип. Затова трудно се поддаваме на стимулации, ако въобще се поддадем. Според мен при ФСХ и ЛХ над 25 само на естествен цикъл има смисъл да се дебне яйцеклетка. Но разбира се това е мое мнение Simple Smile
Не мисля, че е задължително. При мен и ФСХ и ЛХ са около 5-7, но пак нямам изобилие от Я. Simple Smile При мен стимулацията беше с 150 Гонал и 150 Мериоферт (последните два дни само с конски дози мериоферт) и изкараха две Я, едната от които с отлично качество, другата презряла.

# 588
Вики, докторът ми казваше Ясмин, може би защото са най-познати на българските пациенти. Но като го питах дали може да пия други, каза, че може. Първия път в аптеката нямаше Ясмин и ми дадоха други, не ги помня. После една съфорумка ми препоръча Ginera на Bayer ( тя имала зацапвания с Ясмин), и си купих тях. 

# 589
Вики, благодаря за пожеланието! Hug
Нямам никакво време тези дни да седна на лаптопа,
не можах да прочета и постовете, че са много,
обаче за противозачатъчните е много строго индивидуално,
на мен ми влияят много зле, хормоните ми не само че не влизат в норма,
ами напълно се объркват, или вдигам ФСХ на 40, или сега пък от Ясмина го свалих
под долната граница, Естрадиолът също, повече въобще няма да ги пия,
лекарят каза, че има и малка група жени, на която така се отразява,
аз го предупредих, още преди да ги пия, но реших да опитам,
защото нямам опит зад гърба си, видя се, че не са за мен.
Бях ти писала преди за 2 момичета, които започнаха стимулация с кисти,
защото Естрадиолът е нисък и при това положение можело, е казал докторът.
Запознах се лично с едното, а другото влезе за хистероскопия,
та и двете ги срещнах предния път, всичко се е развило по най-добрия начин за тях,
замразили са доста ембриони, кистите не са попречили на опита.
После са ги махнали, едно момиче 3-4 месеца са го разигравали в Щереви за тази киста,
която там са наричали задържан ф., накрая докторът й казал да дойде в ТР, нищо, че има з.ф.
И ето че веднага са се получили нещата. Явно има много решения на проблема.
Аз слава богу, само този проблем нямам!
Стискам ти силно палци! Hug
Кате, аз знам, че Гоналът е Мерцедесът сред хормоналните.
На мен обикновено само него ми изписват, ако вървят ф. добре.
Мерионалът го изписват, ако не растат ф., но и аз мисля, че скапва я., поне при мен.
Успех! Hug
Гуглиш, аз за твоето ФСХ не мога дори да мечтая, моето варира от 41 до 18.
В ТР казват, че под 12 е хубаво. Успех! Hug
Късмет ви желая на всички, момичета! Hug Flowers Four Leaf Clover

# 590
Сиси345, а какво предприемаш при FSH 40? Варира без причина и добавки, или? Аз преди година и половина бях с FSH 4 и след 2 хистерорезекции сега е вече над 40. Уплашиха ме, че това е единственият хормон, на който няма връщане назад. С AMH 0.05 съм, затова влязох и във вашата тема (преди да навърша 37) Disappointed Relieved

# 591
  • тук-там
Аз както съм писала неведнъж съм с FSH и LH между 4 и 6 - перфектни според док. С гонал 150 5 дни извади 5 фоликула, 4 Я и 4 ембрита бластоцисти. Ама резултат 0

Последна редакция: сб, 21 юли 2018, 11:14 от mtz

# 592
Гуглиш, Мики, значи не сте с ИЯР Wink При ИЯР ФСХ расте доста, тъй като организма се опитва да изкара Я, а то няма вече толкова останали.  Покрай ФСХ обаче се качва и ЛХ и това е причината за ранна овулация и скъсяване на цикъла като следствие. Започват да си почиват яйчниците също така - работят през месец примерно - организма се стреми да се саморегулира и да продължи да произвежда Я.

мтз, ембрион се прави от 2-ма, а и качество и количество са различни понятия. Дори с ФСХ 40 може да се случи естествено и успешно забременяване, но няма как да се стимулират яйчниците с високи стойности.

# 593
  • тук-там
Въпреки добрите стойности на двата хормона, от няколко години съм със скъсен цикъл - 24 дни.

# 594
А и нека не забравяме, че има доста случаи на жени с липсващ цикъл, които забременяват без да го очакват. Та аналогията между големия взрив и забременяването е доста добра Simple Smile

# 595
И аз съм с ФСХ - между 4 и 5, но ето на, не се получават нещата Sad.

Последна редакция: сб, 21 юли 2018, 18:47 от bubalini

# 596
Но имаш реален шанс да се случат. Всъщност всички ние имаме реален шанс да ни се получат нещата, но по различен начин. Hug

# 597
Да кажа нещо ни в клин, ни в ръкав.
Вече ви се оплаках по-рано, че напоследък хич не съм в ред с нервите-всички ме дразнят, хора не искам покрай мен .  Реших утре да отида да ми леят куршум, да видя дали ще изкара част от този натрупан стрес. Вие какво мислите за подобни неща? Според мен, ако не помогне, поне нява да ми навреди

# 598
Споко, Пухче! Аз пък вчера си мислех за Киприанови молитви Head Band
Тъй чее, може пък да има ефект леенето на куршум. Ако не друго, то поне малко да се успокоиш. Аз съв за всичко, което би могло да внуши положителни мисли. Всички имаме нужда от тях. Само внимавай при кого ходиш, да не те вкарат в някакви филми за разваляне на магии. Ако ти кажат нещо такова, по-добре наистина да ти прочетат едни Киприанови молитви в църквата.
Аз пак да попитам - какво точно значи "антрални" фоликули?

# 599
  • София
Аз пък днес на един тест успях да различа една втора черта, ама на определена светлина.
Кръвен не мога да пусна, че сме на гости в един малък град.
Та до понеделник ще си се чудя.пак.
Що не пуснах тия дни кръвен и аз не знам. Отписах нещата.

Общи условия

Активация на акаунт