Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 292
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Момичета,искам да попитам някоя дали е запозната,има ли разлика между Гонал и Пурегон?Много се рових,но не намирам нищо.И вторият ми въпрос-за жени с намален,почти изчерпан яйчников резерв,защо се препоръчва основно Гонал(ФСХ препарат),а не Мерионал например?

# 571
Мерионала е отврат, скапва качеството в повечето случаи. А жени с изчерпан резерв съвсем са в рискова група за качество и без това. Теб какво те притеснява в Гонал?

Мики, полезни статии, изчетох ги. Всички диети и добавки пробвам и пробвах, просто ми е едно такова, все едно съм на път без изход. Мотаене в кръг. Бяха ме оперирали от ендометриозни кисти, като бях на 18г и тогава ми махнаха половината ляв яйчник. Сега от една година насам десният прави номера. Няма как да го опирират. Я са го барнали, я са го прецакали. Тъжно е малко.

# 572
Момичета има едно много интересно изказване на Айдън Мустафов в фейсбук тук:
https://www.facebook.com/groups/1906719996274119/permalink/2136809983265118/.
Става въпрос за АМХ. А този човек е уникален и е помогнал на много хора. Надявам се да съм била полезна.

# 573
Кате, това, което успях да изровя,е че Гонал съдържа само ФСХ, а Мерионал-а ФСХ + ЛХ. При ИЯР високото  ЛХ е проблем. Също така Гонала е от естествен източник, а Пурегона е химичен.

# 574
  • тук-там
Момичета има едно много интересно изказване на Айдън Мустафов в фейсбук тук:
https://www.facebook.com/groups/1906719996274119/permalink/2136809983265118/.
Става въпрос за АМХ. А този човек е уникален и е помогнал на много хора. Надявам се да съм била полезна.
Не мога да го видя, тъй като нямам фб. Може ли друг линк към темата? Благодаря!

# 575
  • In transit
Вики, тъжно е да. Sad На мен ЕМ ми я откриха на 41..дотогава не бях чувала за нея. След операцията имах силни режещи болки в двата яйчника... Минах две физиотерапии, ефект почти 0. Тогава изчетох де що намерих за ензимите и реших, че няма да ми навредят ако си направя един курс. Пих ги около 3-4 месеца. Още след първия месец всякакви болки в Я изчезнаха. Направо се родих. След половин година направих един курс и тая зима малко преди стимулацията още един. Даже по време на стимулацията си ги пих до трансфера. Страх ме е да не се върне ЕМ и мисля да продължавам периодично да ги пия.

# 576
Копирах текста. Става въпрос за качеството на яйциклетките.
Знаете ли, че...(Трета част)

Авокадото, въпреки че има високо съдържание на мазнини води до смъкване на холестерола.

Липовия цвят притежава 3 пъти по-силен ефект от Жълтия кантарион в лечението на депресия.

Доматите са много по-полезни за здравето на очите, отколкото морковите.

Жените, които страдат от липса на желязо по време на бременността, раждат деца, които в зряла възраст развиват хипертония.

Вероятността на една здрава жена, която е забременяла след 40 год. възраст да доживее до дълбока старост е много голяма.

Хората, които страдат от хипогликемия са в състояние да предотвратят кризите, ако си създадат навик да изяждат по един средно голям печен или варен картоф преди сутрешното и обедното хранене.

Жените могат да се предпазят от нежелана за тях бременност, ако приемат сутрин и вечер отвара от хибискус.

Съня е най-важното средство което подсилва имунната система!

Отварата от сушени смокини стимулира узряването на нови яйцеклетки, дори когато АМХ е 0.1 ng / ml и лекарите кажат: "Нищо повече не може да се направи"

Важно: Науката ни казва това, което важи за днес, но утре това може да се промени.Ако трябва да дам пример - моите родители са учили в училище, че най-малката неделима частица е атома, а днес вече не е така.Към момента учените са открили първото доказателство, че човешкият яйчник може да произвежда нови яйцеклетки в зряла възраст.

Както казах и по-рано...

Най-безпомощния човек на света е този, който е загубил вярата си в Бог и създадената от него - природа!

# 577
Мики, може ли да кажеш, какви ензими пиеш и по колко, кога и как?

# 578
Ами и аз не знам какво точно ме притеснява в Гонал-а.При стимулацията с Фемара и Гонал положението беше много зле-аз бях споделила-не растяха изобщо,после не растяха равномерно...Кофти работа.Сега доктора иска стимулация само с Гонал и  Цетротид.Не знам добре ли е,не е ли. 5 номер ин витро опит.....

# 579
Последната ми стимулация беше с Гонал Ф и HCG. Всеки ден еднократно и също Cetrotide последните 6 дни. Нищо не стана. Скапани ембриони. Била съм с Фолистим същата работа. С Мерионал беше тегава работа.Пълна нула тогава. Та имам един опит на ЕЦ с едни хапчета, забравих им името. От тях имах зверско главоболие. Май Фемара бяха. Пих ги 5 дни и само единствено тогава имахме бластоцист и трнсфер на 5 ден. Само тези хапчета пих, тригера и абсолютно нищо друго. Е, бременност не настъпи. Та незнам, какво да ти кажа с точност. Дано сработи при теб тази стимулация и да имате супер ембита. После ще го мислиш трансфера. най-добре ЗЕТ в нашият случай.

# 580
Момичета, проблемът при ИЯР са високите стойности на ФСХ и ЛХ по принцип. Затова трудно се поддаваме на стимулации, ако въобще се поддадем. Според мен при ФСХ и ЛХ над 25 само на естествен цикъл има смисъл да се дебне яйцеклетка. Но разбира се това е мое мнение Simple Smile

# 581
Аз първия път бях с 300 Гонал: 4 оплодени, 2 хубави тридневни ембриончета =БХ .  Втория път бях с 150 Мерионал + 150 Пурегон: пет оплодени, един бластоцист, който се оказа с аномалии. Та не виждам съществена разлика.
Много ми е гадно, като чета какви проблеми имат някои от вас!
Аз, за щастие,  нямам кисти, миоми, ендометриоза или проблеми с лигавицата. Ако наистина проблемът при мен е само, че яйцеклетките ми вече са скапани, би трябвало да се получи с ДЯ. Но винаги има риск от невидими подводни камъчета... Да не забравяме и МФ...

# 582
амх може да го изманипулирате ако изпратите друг вместо вас, лична карта не помня някога да са ми искали  Crazy
Това беше и моя план:)

# 583
Вики, аз започнах да правя по един два задържани фоликула, след като едно квартално АГ ме тъпка с клостил три месеца. Точно два месеца преди последната стимулация, направих киста. Два месеца пих без успех противозачатъчни, накрая я пунктираха и веднага стартирах стимулацията и опита беле успешен. Дали от противозачатъчните или след пунктирането, но сега си погледнах резултатите в деня преди старта на стимулацията ФСХ ми е 11.80, а по едно време беше 14, стигало е и до 18 и 20.

# 584
  • sofia
Мили момичета, как FSH над 15 или 25? Това нормално ли е? Мойто FSH се движи между 7 и 9,  но пак съм с ИЯР та незнам дали изобщо има връзка.

Последна редакция: сб, 21 юли 2018, 07:17 от googlish

Общи условия

Активация на акаунт