Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 6

• 49 258
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Познала е, познала е! Simple Smile

# 91
Днес работя по въпроса☺️ За изследване за инсулинова резистентност съм.

# 92
  • София
Здравейте, момичета!
Искам да пожелая на всички хубава и успешна седмица.
На мен вчера цикълът ми дойде, всъщност след пункцията си ми дойде като часовник на деня, на който си ми идва. Аз съм с 26-дневен. За съжаление пропускаме месеца. Не може да се вместим в графика преди отпуските, то и другия ще пропуснем по същата причина и то като гледам ще дойде време за фонда.
Ще се борим сега натурално.
Не знам, все си мисля, че ако има читава яйцеклетка, ще се оплоди и там, където й е мястото, ако няма други обективни причини, като запушени тръби например. Чудо е да стане спонтанно, но пък вярвам в чудесата, те са навсякъде около нас, а и съм на мнение като вярващ в своя си Бог човек, че за Господ невъзможно няма.
Ще съм щастлива това прекрасно чудо отново да ме с походи.

# 93
  • София
Здравейте! И аз съм в тукашната група. На 40 ще правя първи опит за инвитро.

Днес бях при лекарката - 4ти ден от МЦ. Беше казала да отида на 2ри или 3ти, за да започнем лека стимулация на естествен цикъл, но при прегледа се установи, че един фоликул е тръгнал да нараства и вече е изпуснат момента за този месец.

Предписа ми Фемостон 2/10. Цикълът ми е съвсем редовен и твърде обилен с много болки. Чета упътването и разбирам, че това е ХЗТ за жени със спрял или нередовен цикъл, или пък ниски нива на Е2. Аз в момента нямам нито особено висок ФСХ, нито някога съм имала нисъм Е2...

Малко съм объркана, но ще го пия.

Да ви попитам - като пия Фемостон - как се очаква да ми дойде цикълът? След свършване на опаковката или по планираното време - на 28мия ден от както ми е дошло предходния?

Благодаря предварително за отговорите и успех на всички бъдещи мами в темата! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 94
  • тук-там
Добре дошла! Колко ти е ФСХ и колко голям беше Ф? Каква е дължината на цикъла ти? Не че съм спец, ама ако има повече инфо, ще има база за разсъждения. Късмет!

# 95
  • София
Здравей МТЗ!

Цикълът е към 28 дни. Обикновено точен. Фоликулът не каза колко е голям, каза само, че бил по-голям от нужното, за да може да се започне стимулация. Изпуснали сме момента.

Ето резултати от днес - 4ти ден:
Lab. Number: 3765044 - 7/2/2018 10:47:38 AM
Test/analyte    Result    Units    LL    UL    Pato
GENDER HORMONES
FSH (follicle stimulating hormone)    12.3    mIU/ml          
FSH (follicle stimulating hormone) - Фоликуларна фаза    -       3.5    12.5    
FSH (follicle stimulating hormone) - Овулаторна фаза    -       4.7    21.5    
FSH (follicle stimulating hormone) - Лутенизираща фаза    -       1.7    7.7    
FSH (follicle stimulating hormone) - Мено пауза    -       25.8    134.8    
Estradiol    300.0    pmol/l          
Estradiol - Фоликуларна фаза    -       46    607    
Estradiol - Овулаторна фаза    -       315    1828    
Estradiol - Лутенизираща фаза    -       161    774    
Estradiol - Мено пауза    -       18.4    201    

И от миналия месец - 2ри ден:

Хормони/HORMONES
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод   
Тестостерон/Testosteron       1.6       nmol/l     M 8,36 - 29; Ж 0,29 - 2,64     

Прогестерон/Progesteron       3.04       nmol/l     ж. фол.ф. 0.6 - 4.7; ову.ф. 2.4 - 9,40; лут.ф. 5.3 - 86,0; менопауза 0,3 - 2,5; мъже 0,7 - 4.3      

Естрадиол/Estradiol       468.8       pmol/l     жени-фол.ф. 46- 607; овул.ф. 315-1828; лут.ф.161 - 7746; менопауза до 201; м. до 28-156     

FSH       11.1       mIU/ml     жени фол.ф. 2.5-10.2; овул.ф. 3,4 - 33,4; лут.ф.1.5 - 9,1; бременни 0,0 - 0,9; менопауза 23 - 116,3; мъже 1.4 -18.0     

LH       5.5       mlU/ml     ж. фол.фаза2.4-12,6 ; овул.фаза14.0 -96; лут.ф. 0,5-16,9; бременни 0,1 - 1,5; менопауза 15,9 - 54,0; мъже 1,5 - 9,3     

TSH       1.5       mU/l     0.35-5     

Пролактин/Prolactin       274.30       mU/l     127.2-633.88     

# 96
Не съм голям специалист в хормоните, но мисля че естрадиола ти доста висок за втори ден на цикъла, което може да говори за задържан фоликул. Най адекватно за хормоните може да се изкаже Денис, това е линка към темата за хормоните. http://www.bg-mamma.com/?topic=1045770.45

# 97
  • тук-там
ФСХ е висок според мен и в двата месеца. Но нека Денис да се изкаже.

# 98
  • София
Писах в темата с хормоните. Въпросът ми към вас тук беше най-вече свързан с Фемостон-а. И кога да очаквам да ми дойде следващата меснтруация като го пия от 5ти ден нататък?

# 99
Не е ясна картината съвсем. Фостимон изписват за вкарване на яйчниците в покой (нещо като изкуствена менапауза). На мен го бяха изписали за 6м и категорично отказах да го пия. Целта била яйчниците да го давали “тейк ит изии, мееен”. Така го “преведе” доктора за да ни стане ясно. Вместо ясно, ми стана смешно. Каква ви е предисторията за да стигнете до ин-витро? И защо лека стимулация? 

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 22:49 от ВикториА

# 100
  • София
Вики - намен ми изписаха Фемостон - не Фостимон Sad Но като чета какво е Фостимон, май ти наистина ми казваш за Фемостона... И аз не знам... Ще опитам да го пия пък...

# 101
Редактирах си мнението и ти зададох два въпроса. А може и аз да бъркам нещо хапчетата. Че то едно ли е!? Незнам в твоя случай какво се цели за толкова кратко време и как ще въздейства. Споделих моята история и не те ангажирам с мнението си по въпроса.

# 102
  • София
Не е ясна картината съвсем. Фостимон изписват за вкарване на яйчниците в покой (нещо като изкуствена менапауза). На мен го бяха изписали за 6м и категорично отказах да го пия. Целта била яйчниците да го давали “тейк ит изии, мееен”. Така го “преведе” доктора за да ни стане ясно. Вместо ясно, ми стана смешно. Каква ви е предисторията за да стигнете до ин-витро? И защо лека стимулация? 
Фостимон е инжекционен препарат за стимулация, който съдържа FSH!

# 103
Явно съм объркала несъзнателно наименованието... та имам предвид този за който се пита. (В главата са ми такива за стимулация)

# 104
Здравей, melinda11! Hug
Аз също не съм от най-компетентните,
но понеже имам хормонални проблеми, мога да ти кажа какво знам.
ФСХ не ти е високо, в норма е, в Турция са ми казвали, че до 12 е добре,
над 12 - високо, но не фатално. Познавам много момичета,
извадили кач. я. с 17-18. Едната ще роди всеки момент.
Аз с ФСХ 18 извадих зрели я., които се оплодиха.
Естрадиолът ти от този месец също е в норма, както виждам.
Трябва да е до 80 pg/ml или до 300  pmol/L.
Миналият месец обаче е бил висок. Всичко друго е о.к.
Сега не знам защо се е отказала лекарката от стимулацията,
особено, ако ще е лека. При мен чак на 8-9 ден сме включвали инжекции.
От момичета знам, че на 6-8-9 ден са им включвали лека стимулация.
А дори и да не е лека, може да се извади я. от големия фоликул,
а след няколко дена от останалите.
Миналият месец при едно момиче, от моята клиника,
така процедираха. Извадиха успешно я. от всички ф.
За Фемостона - аз съм пила Цикло-Прогинова, купена от Турция.
БГ вариантът е Фемостон и Климонорм, за тези двата знам.
Изписва се за сваляне на високо ФСХ, както и при жени, които нямат цикъл.
Целта е да стимулира яйчниците и да нормализира хормоните.
При мен имаше ефект, след приема на Цикло-Прогинова, извадихме я.
Познавам много момичета, постигнали отлични резултати след приема й.
При теб не виждам причина, поради която е изписана, хормоните са добре.
Освен, ако лекарката не иска да понижи още ФСХ, но едва ли има смисъл,
защото резултатът ще е еднакъв, поне така знам.
Не съм лекар, затова не мога да коментирам, тя си знае защо го е изписала,
но трябва да питаш за всичко и да си информирана, не да ти казва "ф. е голям".
Да каже колко точно е голям, питай! Това е твое право!
Цикълът трябва да ти дойде от 3-5 дена след приема на Фемостон.
При мен идва на 3 ден. Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт