С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 211
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Така че.... нека се изслушваме.
И да четем, ако може. Потребителката с палачинките не спомена нито за лицемерен, нито за подигравателен тон, а за собственото си учудване, че всеки не може да прави палачинки и е възхитена от нейните.

# 136
Факт. Щото имаме реален семеен опит, не сме строили комунизма по заводи и предприятия.

Не че ще сме идеални, но имам тънкото усещане, че няма да го има това типично за хората от соц-а "дай аз да го направя, че съм разбирач". И на децата е ясно, че знания и умения вече не могат да се монополизират - всеки може да се научи на всичко доста лесно. Съответно няма как да заемеш позата на разбирач и да натрапваш компетентност.

Нещо, което е много типично за по-старото поколение: те, младите, няма да се оправят, ми дай ние старите да почваме да ги оправяме. Като се почне от снахичката - да ходатайстваме в родилното като през 74-та година, щото тя сама е само на 26 годинки и не може да си избере лекар и екип. И после да я смятаме за 100% некомпетентна с бебето, особено с Великото Къпане със Сапунче и Поливане...

# 137
Мен ми стига контакт като/ако идват в София да пазаруват (имат бизнес и зареждат консумативи) и по телефона на празници. НО незаинтересованост е когато очакваш внуче и цяла бремнност не попиташ нищо за него. В пети месец като полежах няколко дни в болница, свекървата се обади на мен и на мйка ми да ни разкаже как някаква нейна братовчедка умряла вследствие на спонтанен аборт в шести месец. Та да внимаваме, че пети и шести месец били най-опасни. Такива ми ти неща, мислех, че са ми минала, но щом ги разказвам и се ядосвам май не са. Послед другото извънредно обаждане беше малко преди да изляза в 45 дневния болничен. Мъжът ми не се бил обаждал скоро да ни види как сме. Щом съм ходела на работа, значи съм добре. Толкова. Това заинтересованост ли е по вашите критерии?

# 138
  • София
Като се изключи разказът за братовчедката, такава свекърва за мен е идеална.

# 139
Е, да питаш за неродено е странно. Не знам дали са в час с феталната морфология. Какво искаш да те пита- как му е BPD този месец и как расте бедрената кост...

# 140
По моите критерии си говоря със сина.Него питам и може да се вземе за незаинтересованост, но не  е така.
Някои  неща разбрах от чуденките си, но още не съм разбрала как хем да не се бъркат ,хем да се интересуват и къде е една граница, защото за всеки е различна.
С тази снаха я  докарахме донякъде ,чудя се когато и ако има втора как ще бъде.
То  и свекърва да не си.

# 141
По начина, който пишеш, wishmaster, ми стана ясно, че се заяждаш и вторият ти отговор към мен го доказа. Simple Smile
Жената пита за рецепта за палачинки не защото не ѝ се получават, а защото никога не е пробвала да направи и няма да го стори в бъдеще, което ми е странно. ЗА МЕН е учудващо да си на 50 и няколко години и да не си опитвал да сготвиш, дори за единственото си дете. Отново отбелязвам, че това е тема "С какво ви дразнят свекървите" и всеки има право да се дразни от някои неща. Или какво - не може да ме дразнят мърлявост, егоизъм? Не може да ме дразни, че звънеше по всяко време на денонощието? Че идваше по всяко време без предупреждение?

# 142
Ей изядохте го момичето за палачинките значи. :Д Може би просто не знае как да го изрази, в тая тема най-важното е жените да си споделят стреса от бабите, за да не си го таят в себе си ми се струва, не да се критикуваме взаимно. Все едно на вас не ви се е случвало някоя лицемерна вещица да ви прави фалшиви комплименти с амбивалентно значение. Ние сме хора и комуникираме и без думи-на емоционално ниво. Един поглед даже може да значи много.

На обяда с мойта бъдеща свекърва й направих подарък за рождения ден, а никое от децата й не й беше подарявало нищо досега (което не го знаех иначе нямаше да подаря нищо може би, за да не е неподходящо). Благодари ми с присвити очички и лицемерна усмивка и ми стисна ръката и ми създаде неприятно чувство. Ако го разкажа като факт ще ме разкъсате : Тя ми благодари с усмивка. Ама ако го разкажа от гледната точка на емоционално интелигентно същество: имаше разлика в начина по който се усмихва тя и един истински зарадвал се, благодарен човек.... просто това е субективно. Аз съм убедена, че тя беше само на 50 процента позитивно изненадана от моя подарък и я е срам от факта, че една 25 годишна "госпойца" :Д при тва и българка, я подрежда на мястото й.

Ще й мине.
Искам да ви мотивирам да се опълчим срещу старото поколение. Не може така, гледайте колко преждевременно ще остареем ако не ги поставим на мястото им. :Д

# 143
Кое ти е странно? Че никога не е правила палачинки и няма да пробва да направи? Е, и? Защо трябва ти да се дразниш от това? На теб с какво ти пречи, че не прави и няма да прави палачинки някаква жена, с която не живеете заедно? А елементарната учтивост от типа "Много хубави палачинки. Как ги правиш?" защо те дразни? Не е добре да си толкова раздразнителна.

# 144
Не мога да си кривя душата, има малко изцепки засега Simple Smile Може да питаш ако ти е интересно, стига да искаш, има и други баби около тях, тоест не са съвсем боси Wink

# 145
Скрит текст:
Мен ми стига контакт като/ако идват в София да пазаруват (имат бизнес и зареждат консумативи) и по телефона на празници. НО незаинтересованост е когато очакваш внуче и цяла бремнност не попиташ нищо за него. В пети месец като полежах няколко дни в болница, свекървата се обади на мен и на мйка ми да ни разкаже как някаква нейна братовчедка умряла вследствие на спонтанен аборт в шести месец. Та да внимаваме, че пети и шести месец били най-опасни. Такива ми ти неща, мислех, че са ми минала, но щом ги разказвам и се ядосвам май не са. Послед другото извънредно обаждане беше малко преди да изляза в 45 дневния болничен. Мъжът ми не се бил обаждал скоро да ни види как сме. Щом съм ходела на работа, значи съм добре. Толкова.
Това заинтересованост ли е по вашите критерии?
По моите лични критерии (като бъдеща свекърва), да.Напълно нормална заинтересованост.
Моята свекърва  е именно такава, идеална ми е.
На бременна жена, или на болен човек, не бих разправяла истории за болести и смърт.Ама то това е до възпитание и лични възприятия, не до заинтересованост.

# 146

На обяда с мойта бъдеща свекърва й направих подарък за рождения ден, а никое от децата й не й беше подарявало нищо досега (което не го знаех иначе нямаше да подаря нищо може би, за да не е неподходящо).

Мъжът ти не ти ли каза, че при тях не е прието да си правят подаръци.

# 147
  • София
Аз пък нямам търпение да видя реакция, защото засега липсва. Свекърите ми имат двама сина, а моя милост чака момиче (първо внуче). Засега няма заинтересованост. Майка ми е накупила доста неща, днес брат ми на връщане от морето ще мине да ги вземе всичките и да ми ги донесе, за да започна да ги подготвям за употреба. Та така, интересно ми е. Не може ли да има някакъв баланс, чета в темата и само крайности - или задушаваща (анти)грижа или абсолютен непукизъм и абдикиране?!
И при мойте свекъри нямаше заинтересованост. Никаква. Бегло ги познавах даже преди сватбата. Ела да видиш като не кръстих първото дете на Маминка, какъв скандал настана. Олелия до небето. При раждането. Едва ли не се биха пред родилното, циганска фамилия ще излезем Wink Аз бях в шок, но по интересното е че сина й, който е гледал цирковете на майка си от дете, и той беше силно изненадан, Че Маминка се отрече от сина си и го кле Simple Smile
( както казах името й е ужасно и не бих кръстила така ни дете, ни коте )

# 148
Прието е. За Коледа примерно си подаряват. Той беше съгласен да направя, а и аз исках д ай подаря нещо предвид нашите "искрености", затова той даже ми помогна да го избера.

Цветя и нещо малко.

Ако знаех, че ще реагира така, а и може би ако мъжт ми знаеше, че ще реагира толкова хладно, нямаше да подарим нищо. Той подаръка беше даже от двамата, но беше ясно, че аз съм го избрала.

# 149
Името се знае отдавна и всички го харесват. Всъщност само по една буква се различава от това на свекървата. Но тя не си харесва нейното, а на бъдещата госпожица много ѝ харесва. Твоята е доста по-хард, не искам да се конкурирам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт