С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 902
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
  • при късмета

От поста ти мисля, че си над 45 години. Прости ми, ако не е вярно. :Д Просто звучиш като поколението хора, които очакват младите да си мълчат и да бъдат смачквани и да нямат самочувствие, само защото са прекарали няколко Коледи по-малко на планетата Земя. Имам високо самочувствие и за щастие мога по всяко време да затворя прозореца на браузъра и да спра забавлението си в извънредно свободния ми петък.

Очакваме само да са малко по-добре възпитани. И за щастие, намират се и такива.
Точно ти си доказала многократно, че под "възпитание" разбираш мълчене и послушание
Чета, чета и се чудя, колко дребнави и сноби млади жени има. Вторачили са се в някакви старчески особености на характера или изменения. Коя какво казала, с какъв тон и отношение. Седите и се самонавивате за простотии. Помислете, че и вие си имате родители, които се падат тъщи и свекърви на някой, или пък, че ще станете такива. Така ли искате да се държат с вас. Все едно сте малоумни? Малко емпатия и гледане отгоре-отгоре на нещата няма  да навредят. Коментари, как ще превъзпитате възрастен човек... Много ми е смешно да чета подобни словоизлияния. Успех.
Ти си поредното доказателство, че ако мъжа е мижитурка, само и единствено тогава се налага на снахата да се справя сама с майка му. А какъв ѝ е начина зависи от какво разбира отсрещната страна

За панаира за името на бебето и аз няма какво да добавя

# 181
Мъжът ми е силно разочарован от нея.
Сигурно е така.....или пък това демонстрира пред теб, защото още те "гледа с влюбен поглед".
Но все пак, тя му е майка.И ако не е от най-най-най-трагичните и фрапиращи случаи, за които сме чели, ще дойде момент, когато ще му писне от вашите "любовни наказания", без значение кой кого наказва:ти нея или тя теб.И ще почне да си го изкарва на теб.
Вариант, при който вие двете сте цял живот във вечна война, а той и след N брой години все така те обича и се разбирате, не съществува.
Освен, както писах, ако тя не е била абсолютна вещица и отровна майка още от раждането му.
Ако преди да срещне теб, са имали съвсем нормални и човешки отношения, очаквай неочакваното от него.Гаранция.
И да, темата не е за него, а за вашите отношения със свекърва ти, които винаги ще "минават" през него.

Само се замисли ти как би се чувствала, ако мъжът ти прилага "наказания с любов" спрямо майка ти в следващите 10-20 или повече години.....И дали би го обичала, след като постоянно виждаш как тормози жената, която те е създала и отгледала?

Нещата не са само черни или бели:Свекървата не "слуша", значи ще я превъзпитаме/накажем.Има много нюанси...И умния човек обикновено оглежда проблема от всички страни, вижда няколко решения и избира това, което е максимално щадящо всички замесени в конфликта.

# 182
Хора, моля не се бъркайте в отношенията между мен и мъжа ми Simple Smile Аз с него съм си водила всичките тези разговори и темата не е за любовните ми предизвикателства. Мъжът ми е разочарован от нея. Аз търся винаги добър контакт към нея и той ми каза, че ако тя се държи зле, той ще я игнорира. Тя не ми се обажда на мен, всичко минава през него-ние сме взели общо решение по този въпрос и не възманерявам да с еобяснявам тук само защото подобни жени ме нападнаха и станах на прицел.

Аз споделих как се чувствам в темата за свекървите. Точка? Simple Smile

# 183
Хора, моля не се бъркайте в отношенията между мен и мъжа ми Simple Smile
Скрит текст:
Аз с него съм си водила всичките тези разговори и темата не е за любовните ми предизвикателства. Мъжът ми е разочарован от нея. Аз споделих как се чувствам в темата за свекървите. Точка? Simple Smile
Кой се бърка?
Няма как да има конфликт снаха-свекърва, и той да не засегне и вашите отношения, или отношенията с децата/бъдещите такива.
Такъв конфликт не е изолиран в пространството в някаква капсула, а около нея животът да си върви необременен и щастлив.....подобен конфликт засяга и се отразява на всички замесени.Защото, без значение дали синът взима отношение или не, той все пак е замесен.
Дали за добро или лошо, зависи от вида намеса.

# 184
А ти защо изхождаш от това, че аз само със свекървата си общувам и мъжът ми не знае за това или не е намесен? Мъжът ми е взел позиция и ме е защитил. Той винаги се е дразнел от начина, по който тя сравнява всеки със всеки. Те нямат кой знае каква комуникация. Не желая да се обяснявам. Мисля, че турските сериали започват в 17 ч, явно са ти малко. Не се обиждай, но нищиш чужда тема и се намесваш без информираност. Simple Smile Моите отношения с мъжа ми са си супер и ако ти се надяваш да се развалят някой ден, за да има драмата, която си обяснила по-горе, ще те успокоя и ще ти кажа ами може и да си права, ама засега всичко е топ. :Д
Кво повече?

# 185
  • София
Еее, последните истории къртят. Едната ще превъзпитавала свекървата JoyJoy
Другата пък свекърва набулата ПОНЕ ПЕТ ягоди в устата на детето и то едва не се задушило. Е, преувеличавате като че ли.

Ако детето е алергично към ягоди ,няма право да му дава,защото кой знае какво може да му стане.Това не е шега.Опасно си е.

Имах предвид бройката. Как ли пък няма да повярвам, че му е набутала 5 наведнъж, че детето да се задуши.

# 186
  • Най-красивата страна
Не можеш да ги спреш да идват, радват се хората. Още повече щом и майка ти идва редовно. Просто няма да го будите детето, за да му гледат очичките (и заспалото дете и сладичко), няма да им правиш кафета и сладоледи и така.

Аз позволявах да идват роднини да видят бебето.
Обаче когато бебето спи ,не позволявах никой,дори майка ми или мъжа ми да го събужда.
И свеки един път се беше засилила да събуди бебето,защото нямала време да го чака да се събуди.Ми не я пуснах в стаята.Казах ,,Не може.Като нямаш време сега ,ще дойдеш в друг ден.,, .В началото се сърдеха,после свикнаха,но мъжа ми ме подкрепяше.
За захранването -казвах на свеки,че каквото каже педиатъра ,това ще става.И толкоз.Тя млъкваше.

# 187
  • София

Имах предвид бройката. Как ли пък няма да повчрвам, че му е набутала 5 наведнъж, че детето да се задуши.

И 1на да е. Детето е алергично. А и да не е - майката не дава детето да яде ягоди. Наистина ли разбирате?
Този случай мен направо ме остави без дъх.

# 188
  • София
Аз разбирам, но пък и майката твърди, че е станало в нейно присъствие. Е това вече не го разбирам как ще стане. Освен петте ягоди. Само си представям как бута бута да ги набута всичките. Преувеличено е. Това казах и в първия си коментар по темата.

# 189
А ти защо изхождаш от това, че аз само със свекървата си общувам и мъжът ми не знае за това или не е намесен?
Скрит текст:
Мъжът ми е взел позиция и ме е защитил. Той винаги се е дразнел от начина, по който тя сравнява всеки със всеки. Те нямат кой знае каква комуникация. Не желая да се обяснявам. Мисля, че турските сериали започват в 17 ч, явно са ти малко. Не се обиждай, но нищиш чужда тема и се намесваш без информираност. Simple Smile Моите отношения с мъжа ми са си супер и ако ти се надяваш да се развалят някой ден, за да има драмата, която си обяснила по-горе, ще те успокоя и ще ти кажа ами може и да си права, ама засега всичко е топ. :Д
Кво повече?
Нищо не си разбрала.Ама, простено ти е, млада и глупава си още....Мислиш, че всичко що хвърчи, се яде.   Smiley
Нищо, то това е красотата на младостта.
Като те поочука животът, ще минеш от "другата страна".Доброволно и без любовните наказания от свекърва ти.
Нищо повече.   Smiley

# 190
Е, значи съм била права, дами. Simple Smile

Всъщност, не. Мишелинчето е доста ПОД 45. Затова е добре човек да не прави прибързани изводи. Малко мисъл никога не вреди.

Относно ягодите, няма значение дали е присъствала майката или не. Даже по-лошо, акое станало в нейно просъствие- не само се неглижира безопасността на детето, но демонстративно се показва тотално незачитане към майката. На мястото на тази майка, бих отрязала достъпа до детето моментално, без преговори.

# 191
А ти защо изхождаш от това, че аз само със свекървата си общувам и мъжът ми не знае за това или не е намесен?
Скрит текст:
Мъжът ми е взел позиция и ме е защитил. Той винаги се е дразнел от начина, по който тя сравнява всеки със всеки. Те нямат кой знае каква комуникация. Не желая да се обяснявам. Мисля, че турските сериали започват в 17 ч, явно са ти малко. Не се обиждай, но нищиш чужда тема и се намесваш без информираност. Simple Smile Моите отношения с мъжа ми са си супер и ако ти се надяваш да се развалят някой ден, за да има драмата, която си обяснила по-горе, ще те успокоя и ще ти кажа ами може и да си права, ама засега всичко е топ. :Д
Кво повече?
Нищо не си разбрала.Ама, простено ти е, млада и глупава си още....Мислиш, че всичко що хвърчи, се яде.   Smiley
Нищо, то това е красотата на младостта.
Като те поочука животът, ще минеш от "другата страна".Доброволно и без любовните наказания от свекърва ти.
Нищо повече.   Smiley

Амоур, ако си искала да ми дадеш съвет, а не просто да коментираш клюкарски и да се намесваш-благодаря ти. Но! Той е излишен предвид факта, че си губим времето в бг мама и не ме познаваш достатъчно, а и семейството ми.

Вероятно ти поради зрялата си възраст си по-умна. Възможно е. :Д
Радвам се, че изгубих един час в сеирите на бг мама, а не само в тренировъчните теми. Отвъд тренировките и темите за косите, всъщност става дума за клюкарник и няма д аповторя посещението си в подобна тема Simple Smile

Пожелавам ви от сърце наистина успех във вашите отношения.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 14:48 от bananadana

# 192
Аз за свекървата нищо лошо не мога да кажа, гледам да не търся кусури, за да не търси и тя, пием си кафето заедно в събота сутрин и ми е мирна главата.
От горната снаха обаче, бих си скъсала дрехите, ще превъзпитава, ще наказва..  освен негативи, друго няма да извлечеш от поведението си. Пък и приятелят ти няма вечно да е прясно влюбен, в един момент ще си отвори очите.
Да казвам ли, че с теб сме на едни години? Доста ме учуди с подхода си, честно.

# 193
И на мен ми дойде в повече..
Наказания,превъзпитания??
За протокола на 26 съм.

# 194
Аз не мога да си представя, че някой ще дойде в собствената ми къща и ще тръгне да буди бебето ми, защото така му било кеф. Слава Богу, с подобни дебили не контактувам.
А ако случайно на някой от роднините ми му хрумне подобна тъпотия, директно му оставям бебето и излизам, умникът да се оправя с недоспало и кисело хлапе.
Относно яденето - за мен винаги трябва да се пита майката какво яде или не детето. С една ягода могат да станат големи бели. Когато аз оставям дребната на бабите и, оставям и храна. А и двете са достатъчно разумни, та мога да разчитам, че няма да я тъпчат със захар или сокчета.

Общи условия

Активация на акаунт