С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 881
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
  • при късмета
Ама те на чинчилата на гости бе Гугъл, как пък реши, че на теб ще идват на гости Joy

# 211
Мога само да съчувствам на жените, които живеят със свекървите, грубо намесващи се в делата на младите семейства, още повече ако имат и дечица.

В тези случаи снахата живее в къщата на свекървата, май тя трябва да се съобразява, като си има нейн дом, там с нея ще се съобразяват. Така го разбирам аз де..

# 212
  • при късмета
Наистина ли смяташ, че ако живеете при свекървата, тя има право да определя как да се гледа бебето например? Или да държи сметка защо кара мъжа си да помага за къпане, хранене, преобуване и т.н., че не е негова работа? Какво и как ядат? Кога излизат и за какво се карат?
Аз сто пъти съм казвала, че съм на мнение, че при това положение свекървата може да каже къде да стои солницата, но абсолютно нищо не ѝ дава право на контрол, дори само на мнение пи горните примери. Дори името ѝ в нотариалния акт на имота в който живеят младите, не ѝ дава такива права

# 213
Ама те на чинчилата на гости бе Гугъл, как пък реши, че на теб ще идват на гости Joy
Joy
Еми да, все пак тя е стопанката.

bananadana, това, което разказваш е неприятно и говори за селски манталитет, но на твое място а) не бих отишла на кораб само със свекърва си Grinning Защо въобще се е стигнало дотам? Сина й не можа ли да й тропне с крак, че сте двамата и да бъде с вас, за да я озаптява да не ти надува главата? б) бих пропускала покрай ушите си и бих повтаряла "Ами ние сме си преценили, ние сме си решили, ние говорихме и решихме", бих оставяла дълги паузи, в които да се чувства некомфортно и това е. Нали в крайна сметка няма да стане на нейната? Нека си дудне. Щом реално не може/не прави нищо, да не ти дреме.
Нашите навиваха МП да НЕ живее с мен, а да си седи при тях, за да им плащал сметките и за какво сме щяли да живеем заедно. Дразнещо е - да, проблем - ми не. Нека си драматизират.

ПП. Това с нездравословното учене ме разсмя. Joy Кажи й, че е заради липсата на сладко, докато ограничаваш сина й - мозъка ти няма глюкоза и те така. Grinning

# 214
Тая немска свекърва, като гледам, е тръгнала на бой за Финално Решение. Национална черта, к'во да се прави:)

# 215
Гугъл, аз битката на кораба с нея я спечелих с усмивка и най-много я дразнеше всъщност, че аз искам да сме приятелки, а тя все ми търсеше кусур, с който да ме обяви за неподходяща. Има още МНОГО примери, все пак 6 часа?!? Представяш ли си колко много сме си говорили.
Освен това за кораба беше много нахално. Тя ни дойде на гости в новото жилище и остана (на хотел, макар че имамае стая за гости) за 3 дена. Това беше, когато мъжът ми трябваше да работи, а аз имах само да уча за последния изпит и ме бяха освободили от работа. Та тя ми беше купила вече билет за кораба да ходим заедно и гаджето ми като й каза "Дана има да учи" тя се изсмя и каза "Е не можеш ли да си вземеп 6 часа почивка". Аз не исках по никакъв начин д аобиждам майка му, знам, че може той да ме намрази, ако се държа зле с нея без причина. Защо да не отида с нея след като е купила билет, отидох..... Преди този случай му беше говорила само хвалби за мен колко съм красива, умна и "заслужаваща любов". По смс хаха :Д Но както и да е, мислех, е наистина ме харесва, аз се държах и тогава и сега добре с нея.
Та нямаше как да се откаже....

Иначе всичките тактики за "ние" ги прилагах, но все едно си говорех със стената. Правих й комплименти, как сина й прилича на нея по голямото й сърце (намерих някакви сходства според работата й и възгледите на мъжа ми и наистина го мислех до преди кораба хаха). Пак нищо....Дори й казах, че семейството ми винаги е отворено за тях и че винаги са поканени в България, дори само за няколко дена.... Пак разговора за големия град. Имало ли е в СОфия наистина много цигани и просяци както тя била чела. То навсякъде по големите градове имало криминалност и просяци и тя не обичала да ходи по такива места...

Освен това да, тя има страшен селски манталитет. Разказваше ми за нейната връзка с нейната свекърва как била ужасна, защото са живеели в една къща на село на различни етажи и как когато имало по-голямо растояние връзката била по-добра. Разказваше ми за нейното семейство и сравняваше дъщерите си със сестра ми и брат ми. По успехи и по характер. Когато слезнахме от кораба видя магазин на Гучи и каза "О не, в големите градове има само такива извращения като това и посочи магазина в един луксозен търговски център. Говореше как никога не би яла сладолед от главната улица на еди кой си голям град, смао защото бил 3 евро и синът й бил на същото мнение. (Той не е.)

Когато избирахме ресторант за вечеря в деня преди кораба, мъжът ми беше леко отекчен и каза нека да отидем в този, били сме там и ни харесва. Аз казах пред тях"Е, може на родителите ти да не хареса, нека да разгледаме още малко". И майка му "Ааааа щом на моят син му харесва, значи и на мен ще хареса всичко, което на него му харесва."

Еми някак си тогава след последното изречение няма логика да се държи толкова отвратително с мен. :Д Освен ако не го третира като маминото зайче и ме мрази по условие, че съм му приятелка. Тези номера ги е правила и с предното му гадже, разпитах го как се е държала с други момичета.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 16:40 от bananadana

# 216

За това, че му забранявам да играе футбол в нейните очи и че не му давам да яде сладко няма да говоря. 6 часа на кораб. Даже няма и къде да избягаш. На 2рата среща!

Забраняваш му футбол и сладко?!
И той слушка,а?

А после викат,че не било вярно,че си избираме партньори по модела на родителите ни.. Whistling

# 217
  • София
Аааа не, тук не съм съгласна. За мен е правопропорционална зависимостта между това да живееш и разчиташ на старите и тяхното вмешателство. Изобщо по начало не разбирам схемата живот при свекъри или тъстове. Ама, ако това се наложи, и така стане, ще ги слушаш ! И това е ! Не само за солницата. Да, нямат право да се налагат грубо. Така е. Но имат право на мнение, че и да нямат право, пак ще го дават това мнение. Та все тая дали имат право. Щом си там ще се съобразяваш. Кат не ти изнася се изнасяш.  Grinning Тогава вече  и при положение че не разичтам на тях за нищо,  да ми се включват с тъпотти,  няма да стане . Thinking

# 218
Хаха, магазинът за интриги заключи. :Д

Аз на никого нищо не забранявам. Тя е решила, че аз му забранявам, понеже от както ме познава тренира усилено фитнес, а не футбол (има медицинска забрана за това след травма) :Д и се храни според неговите си виждания без сладко в момента.

Та.... Simple Smile

Мисля да спра да ви забавлявам с личния си живот. :Д
То беше грешка от началото де, но мислех, че просто не съм останала разбрана, а не, че средното ниво на интелигентност в темата е колкото в кръчмата на село. :Д

# 219
  • при късмета
Аааа не, тук не съм съгласна. За мен е правопропорционална зависимостта между това да живееш и разчиташ на старите и тяхното вмешателство. Изобщо по начало не разбирам схемата живот при свекъри или тъстове. Ама, ако това се наложи, и така стане, ще ги слушаш ! И това е ! Не само за солницата. Да, нямат право да се налагат грубо. Така е. Но имат право на мнение, че и да нямат право, пак ще го дават това мнение. Та все тая дали имат право. Щом си там ще се съобразяваш. Кат не ти изнася се изнасяш.  Grinning Тогава вече  и при положение че не разичтам на тях за нищо,  да ми се включват с тъпотти,  няма да стане . Thinking
Как местожителстовото определя правото на родителите да решават как да се гледа детето? По кой закон става? Т.е те имат право да го решават, ако живеят отделно, но това им право се отнема, ако живеят при свекървата? Ти сериозно ли?

# 220
Е, не всички живеем в Германия и учим право Simple Smile
Далеч ще стигнеш с тези изказвания, пръщиш от интелигентност. Както казват в селската кръчма- "Ти пък си много хубава"

ма ко, да, мисля, че трябва да се съобразяваш. Който ми живее в къщата се съобразява с мен, било то за солницата или капака на тоалетната. Като иска да се съобразяват с неговите желания и виждания - пътя, ипотечката и така...

п.п. не става въпрос за решения за отглеждането на детето, а за виждания, ако не ти се слуша мнението на свеки - не живей със свеки.

# 221
  • София
Как местожителстовото определя правото на родителите да решават как да се гледа детето? По кой закон става? Т.е те имат право да го решават, ако живеят отделно, но това им право се отнема, ако живеят при свекървата? Ти сериозно ли?
Естествено че е така. Това е Бг действителност от най - ужасните.  Flushed Ще живея у старите, ще им оставям децата час по час, ще викам мама да помогне за това или онова. Ще се съобразяват те с мен ( отгледали са ме, аз съм на 25- 30 години със семейство и още съм там, че съм довлякла съпруг и съпруга, че и челяд) И ще викам Трай ! Кога?
Ми къщата си е тяхна. Да си направя моя, или квартира, да си отварям устата. Кат знам много !

Моя брат така, майка ми и баща ми да отлитат да му гледат детето, че и него самия, като дойде време за нещо:
Вие не ми се бъркайте !
Правилото е просто, този който отлита и още ти бърше дупето. Поне има право на мнение ! А ?
Това казвам и го мисля !

# 222
Не съм адвокат на свекървите, ама момичета бива ли такива неща да ви дразнят? "Дразни ме, че у тях е мръсно", "дразни ме, че не може да прави палачинки", "дразни ме селският ѝ манталитет", "дразни ме, че е дебела", "дразни ме облеклото ѝ". Питам аз какво общо има това с вас и защо толкова ви "дреме"? Не съм много по-голяма от вас, моята свекърва също не е голяма чистотница, прави крем карамел без карамел, говори на силен диалект, не е особено умна ама това мен изобщо не ме интересува и не ми пречи. В нейната къща да си готви и живее както иска. Или щом е свекърва по подразбиране трябва да все да дразни и все да се оплакваме.

# 223
Аз си спомням как се дразних на бабата на МП, когато идваше без предупреждение и започваше да раздава акъл как да си направим интериора в квартирата. Grinning Знаех, че само си говори и е ясно, че няма да стане на нейната, ама се дразнех, че се бърка. За какво съм преигравала толкова, в момента не ми е ясно. Като почина ми беше ужасно болно и тъжно, че съм фучала и съм се нервирала на бабешкото й желание да даде съвет. Пък макар и неадекватен.

# 224
Ако си в собствен дом, е по-лесно да си шеташ на изискванията и претенциите и да отсвирваш нечии чужди.
Ако си в дома на свекървата, не, няма право да се меси в решенията, които би следвало да се вземат от сина и снахата, засягащи неща от личния им живот... ама е по-трудно да противостоиш. Grinning
Разликата е в степента на леснотия или трудност само на отстояване на личното пространство, личните решения и недопускането на намеса, не в правото или липсата на такова някой да ти налага. Няма такива права.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт