С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 896
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
Защо умаловажавате постъпката с ягодите? Жената ясно си каза, че е оставила свещената баба да дава шоколадчета, но просто не е очаквала, че ще пробута храна, за която е обяснено, че е опасна. И понеже някои баби са всезнаещи му е бутнала набързо ягодите, щото нали и тя деца е гледала, ама оная лошата си измисля.

# 196
Ако свекървата ми си позволи в бъдеще да прекрачи границата по отношение на деца или начин на живот както момичетата споделиха, да, ще я накажа. Ако си позволи да дава храни на децата, които са изрично забранени, ако си позволи да изисква да се казват като нея (за щастие тя е германка и тази малоумна традиция я няма тук) или децата да са с немски имена каквито на нея й харесват, ще я накажа по начина по който споделих-като й кажа, че постъпва грешно и й дам шанс да се поправи. Ако не се поправи с мъжа ми сме взели решение за такива случаи да я игнорираме от живота ни докато не се съвземе, че това не е нейно решение.

Все още нямаме деца, но сме си говорили за бъдещето. След като тя се намесва за въпроси къде трябвало да живеем и се държи по ужасен начин с мен въпреки, че се опитвам да поставя някакво добро начало между нас двете, да, тя заслужава превъзпитание.

Вие щом си пиете кафето заедно всяка събота означава, че нямате такива проблеми. Свекърва ти не е чудовище, радвай се. Аз не търся кусури, аз се справям с кусури. И по какъв наин се справям е моя работа. Мисля, че гореописаният наин е единственият, при който ще си запазя здравето и връзката. Понеже от наслояване на негативни емоции ако си мислите, че жената не ги пренася после вкъщи към мъжа си много се лъжете. Дори бях чела една статия в психологическо списание тук в една библиотека в Германия. Ставаше дума, че понякога майката от "ада" води към сплотяване на семейството, ако мъжът и жената са на една позиция, а жената не си таи проблемните емоции за себе си. Не е здравословно за никого да се мълчи, когато има ужасна несправедливост. Има го и обратния вариант-ако моето семейство се държеше по такъв интригантски начин с мъжа ми, щях да ги накажа. Ако смао си позволят да го смачкват по същия начин, ще ги отрежа докато не се съвземат и ако не се съвземат никога-значи ще ги отрежа завинаги. Как може такова нещо? Може, ако родителите имат болни виждания за живота и децата. Моите за щастие нямат болни виждания и мъжа ми е много доволен от тях. Странното е, че баща му много ме харесва, както и братята и сестрите му-с последните често правим грил или се виждаме за преход в планината, правим неща заедно и всички са ок.

Само майка му е злобна и се намесва където не й е работа. Това е болно.

# 197
bananadana, струва ми се, че тръгнеш ли да налагаш наказания, неминуемо ще ти се наслоят и негативни емоции. Ама имаш време занапред. Напълно съгласна съм с теб, че най-добрата комуникация е да говориш направо за проблема си, но не и да изискваш автоматично да се настроят на твоите изисквания - ето това, второто, ще ти образува доста негативни емоции и повярвай ми, от теб ще са, не от другите.

# 198
Снахата с ягодите - май някой се забавлява в темата и ни пуска потпури от насъбрани в темата оплаквания от реални и измислени свекървенски гафове.
Що се отнася до възпитаващата и наказваща кандидат-снаха, мисля си, че на 25 години човек трябва да е малко по-малко инфантилен и малко повече възпитан.

# 199
bananadana, няма значение дали познавам семейството ти.Ти достатъчно каза за него и отношенията ви.
И на база споделеното от теб, и предвид подхода, който мислиш за прилагаш, пак ще ти кажа, за последно:
Така ще постигнеш само една вечна война, трошене на нерви, сълзи и сополи, с една дума-омраза.Между теб и свекърва ти.Която след време ще помете и мъжа ти, но той няма да намрази майка си, а теб.
Имаш пълното право да се бориш за семейството си, просто не е това начинът.
Дали ще "чуеш"(прочетеш и осмислиш), не е мой проблем.Това си е твоят живот, твоята битка, твоят мъж.
Аз моите битки съм си ги спечелила.

# 200
Ами моите свекъри също не са от най-големите чистници, викат и беснеят за всякакви неща и измислят какви ли не бисери (като апартамента на чинчилата, тичането е вредно, защо сте еди къде си, защо нямате деца още, защо сте с ипотека, защо апартамента ви не е северен, което било много хубаво, защо ще живеете заедно, защо не сте си отделно бла бла бла...), че и им даваме пари, но имам усещането, че се дразня 3 пъти по-малко на всичко това, отколкото хора, чиито проблеми са, че свекървата се усмихнала и казала нещо си с неподходящия тон. Аз не бих обмисляла ничий тон. Не бих се сърдила на комплименти (втф??). Не мисля, че да си толкова дребнав носи някакви позитиви. И го казвам съвсем от сърце, между другото. По-полезно е човек да гледа по-спокойно на нещата и да не го обхващат драми за всяка дума, която му се е сторила накриво. Ако не се налага да общуваш често със свекърва си и като цяло не прави нищо, с което да ти трови нервите освен да хвърли някой поглед или да каже тъпотия, можеш да се радваш, че всичко е на 6. Сега, това си е мое мнение де. Ако имаш желание да се нервираш и дразниш за дреболии постоянно, може да се вторачваш в маникюра й, чорапите й, всеки неин поглед и да търсиш скрит смисъл във всяко изречение, никой не може да те спре.

За същия протокол, на 25 съм.

# 201
bananadana, струва ми се, че тръгнеш ли да налагаш наказания, неминуемо ще ти се наслоят и негативни емоции. Ама имаш време занапред. Напълно съгласна съм с теб, че най-добрата комуникация е да говориш направо за проблема си, но не и да изискваш автоматично да се настроят на твоите изисквания - ето това, второто, ще ти образува доста негативни емоции и повярвай ми, от теб ще са, не от другите.

Знам, луна. Както казах. Ще мине време и ще се радвам, че не съм мълчала за проблема. Да се говори за проблем никога не е приятно. Освен това аз й казах всичко по най-любезния начин и и дадох да разбере, че за мен е важно ние да общуваме, да споделяме неща от живота си, тя да ни посещава, да се радваме на общи неща. Но че няма да се получи, когато има неразбирателство в комуникацията.

Освен това знам, трябва си време да се смели тази информация и понеже тя видя, че разочарова сина си с поведението си (аз бих била МНОГО разочарована от майка ми ако така се държи с мъжа ми), спря. За в бъдеще не знам как ще е. Обясних по-горе.

# 202
  • Mediterraneo
О, нова звезда е изгряла! Направо с летящ старт е надминала Мамасита в нищоказване, изложено на чаршаф и половина! Браво, момиче, дерзай и ще прокопсаш в отношенията си с хората, гаранция! Освен ако не се окажеш сама с 5 котки, които на воля да превъзпитаваш.

# 203
Еее, Мамасита (сегашната Сирен, нали) има 2 брака и 3 деца, тази още нищо, освен голяма уста и категорична представа как точно всички трябва да й играят по гайдата, щото тя е най-великата, всезнаеща и всеможеща, с най-прекрасното семейство и най-страхотните тоалети... Mr. Green
(като знам как гледат на българките в чужбина точно заради такива едни "елегантни" и все на място облечени тоалети...)

# 204
Ами моите свекъри също не са от най-големите чистници, викат и беснеят за всякакви неща и измислят какви ли не бисери (като апартамента на чинчилата, тичането е вредно, защо сте еди къде си, защо нямате деца още, защо сте с ипотека, защо апартамента ви не е северен, което било много хубаво, защо ще живеете заедно, защо не сте си отделно бла бла бла...), че и им даваме пари, но имам усещането, че се дразня 3 пъти по-малко на всичко това, отколкото хора, чиито проблеми са, че свекървата се усмихнала и казала нещо си с неподходящия тон. Аз не бих обмисляла ничий тон. Не бих се сърдила на комплименти (втф??). Не мисля, че да си толкова дребнав носи някакви позитиви. И го казвам съвсем от сърце, между другото. По-полезно е човек да гледа по-спокойно на нещата и да не го обхващат драми за всяка дума, която му се е сторила накриво. Ако не се налага да общуваш често със свекърва си и като цяло не прави нищо, с което да ти трови нервите освен да хвърли някой поглед или да каже тъпотия, можеш да се радваш, че всичко е на 6. Сега, това си е мое мнение де. Ако имаш желание да се нервираш и дразниш за дреболии постоянно, може да се вторачваш в маникюра й, чорапите й, всеки неин поглед и да търсиш скрит смисъл във всяко изречение, никой не може да те спре.

Нещата, които ти изреди са си даже приятни шегички. :Д
Ако майка му почне да храни бъдещите ви деца с храни, към които са алергични или почне да казва как ще се казват или някакви други нахалности със сигурност няма да ти е все тая емоционално.
Но както и да е. Simple Smile
Ух, ужассс :Д След тази тема мисля, че ми трябва хапче за връщане в реалността. Егати театъра.

# 205
Ами моите свекъри също не са от най-големите чистници...
Това за комплимента за мен ли се отнасяше? Разбира се, че не съм се сърдила, за n-ти път обяснявам, че ми стана странно. Може би когато те е отгледала грижовна майка, както е в моя случай, сблъскването с другия тип е странно. Споделих ѝ рецептата за прословутите палачинки (мляко, брашно и яйца, wow!) и толкова. Не се караме, не се виждаме всеки ден (вече), мирна ми е главата, дано така и да остане. Мога само да съчувствам на жените, които живеят със свекървите, грубо намесващи се в делата на младите семейства, още повече ако имат и дечица.

И за протокола - винаги съм се държала уважително към моята свекърва, дори когато ме е дразнела неистово.

# 206

(като знам как гледат на българките в чужбина точно заради такива едни "елегантни" и все на място облечени тоалети...)

А аз като знам българските чалгарки как се обличат... :Д

# 207

Ако майка му почне да храни бъдещите ви деца с храни, към които са алергични или почне да казва как ще се казват или някакви други нахалности със сигурност няма да ти е все тая емоционално.
Ух, ужассс :Д След тази тема мисля, че ми трябва хапче за връщане в реалността. Егати театъра.
Аз и затова писах още назад, че в темата има И реални проблеми - като да даваш ягоди на алергично към тях дете или да правиш скандал с клетви пред родилното за едно име. Ама нечий тон, маникюр и кофти поглед са нищо.
wastedsunset, твоята вече разбрахме, че е имала и реални проявления - аз също бих се изприщила, ако ми звънят през 5 мин и ми идват на гости изненадващо.

# 208
А, аз вече драми за свекърви нямам, това е за новобранците. С два брака и три деца - не съм новобранец, а тюлен, и никой не смее да ми набива канчето. Просто им секват репликите по средата:)

Номерът е семейството да си изгради екосистема. Проблемът всъщност е, че още не са си изградили новите източници на спокойствие и удоволствие. Дори на 30, все още на човек му говори детството, все още търси там да си зарежда батериите. Обаче идва един момент, като "прогледне сляпото" и се чудиш с какво точно са те шантажирали старото поколение. Та така, като дойдат в силата си, ще се усетят. Няколко години, докато жената стане опитна майка, на мъжа му порасне работата и стане успешен - и вече няма да се тешат с маминки и ще сменят баланса на силите.

# 209

Аз и затова писах още назад, че в темата има И реални проблеми - като да даваш ягоди на алергично към тях дете или да правиш скандал с клетви пред родилното за едно име. Ама нечий тон, маникюр и кофти поглед са нищо.
wastedsunset, твоята вече разбрахме, че е имала и реални проявления - аз също бих се изприщила, ако ми звънят през 5 мин и ми идват на гости изненадващо.

Е аз за какво говорех?
Моят проблем е реален след като 6 часа бях на кораб със свекърва ми и през цялото време ми обясняваше как тя не можела да си представи сина й да живее в еди кой си голям град, как не можела да разбере причините поради които аз съм искала да го накарам да живееме в големия град как 10 пъти ме пита и прекъсваше докато й показвах снимки на семейството ми, за да включа позитивна тема-ама защо искаш да живееш в големия град. И тн... след това тя каза: Ще видиш, той се чувства най-добре в малкия град, той обича природата, обича да ходи в гората от малък. След няколко седмици му праща книга по пощата за тоя малкия град, че правел щастлив. Нна кораба ми казва : "Аз желая да го виждам на всеки 4 седмици." И аз: "Ами ок, когато той има време." , "На 4 седмици с кимане на глава", "Не сме на пазара да се караме за сина ти :Д Питай го когато иска да дойде, той винаги ще дойде, аз нямам проблем с това, даже се радвам".
Хора това ако не е противно.....
Освен това ме обвини в нездравословно учене и как да си взема пример от нейната дъщеря, която учела по 3 часа на ден за нейното следване като агроном и се справяла. Аз завърших право-там се учи повече от 3 часа на ден и ме пита: Ти имаш ли време за сина ми като учиш толкова много? Излизате ли, разхождате ли се? Какво правите събота и неделя? Това е само 1/10та от цялата й нахалност от кораба. Кръстосан разпит дали съм подходяща. И не, не съм от българките в чужбина, които се обличат като за чалга дискотека. Завърших право, юрист съм и съм си с всичкия.

За това, че му забранявам да играе футбол в нейните очи и че не му давам да яде сладко няма да говоря. 6 часа на кораб. Даже няма и къде да избягаш. На 2рата среща!

За наказанията, че вече ми писна да обяснявам: такава жена още в ранен стадий на отношенията ме кара да се страхувам, че ще е от отровните свекърви. Ако отношението й ескалира-което предивд инквизицията се очаква-тя няма как да не получи просто наказание-някакъв знак, че не НИ е приятно да се държи така. Че даже не и от мен. Гаджето ми не беше щастливо от въпросите и нещата, които ми е говорила. Кой мъж няма да се почувства като мамино синче, ако майка му го защитава така превантивно от жената, която той е избрал да е до себе си?

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 15:52 от bananadana

Общи условия

Активация на акаунт