С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 175
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
Редно е, да, но при уредено вече пътуване, да се провали само заради надцакването на двете жени е повече от тъпо. Аз бих дала съгласие, просто бих предупредила, следващия път да ме/ни питат предварително.
А сега какво! Детето ще пропусне весело пътуване с баба си, ще скучае 1 седмица повече в града и ще диша мръсния му въздух, майката няма да може да си почине поне малко, а бабата повече няма и да помисли да организира нещо.
Има и нещо друго - понякога решението за резервиране трябва да се вземе на минутата. Ние така изпуснахме прекрасна оферта през пролетта, заради 1часово договаряне с приятели. Ама да ходим ли, да не ходим ли, свободни ли сме, устройва ли не и... кепенците хлопнаха Wink После хапехме лакти от яд. Сега същата почивка е с 300 лв по-скъпо на човек.

# 271
  • София
Ами тя щастлива се обадила да съобщи, че резервирала да заведе детето и очаквала да я зарадва и да й благодарят, обаче жестоко я наругали как си позволява без да пита и после се тресеше от нерви и ми звънеше по телефона, че не може да се успокои. Те не ходят на почивка и нямат планове, защото нямат много възможност финансово, мъжът работи и почивните дни, а тя никога в живота си не е работила и така вече 10 години. Но това си е тяхна работа -  семейно да си ги решават тези въпроси. Само мъжът й може да коментира с нея какво как да си подредят с доходите.

# 272
  • Blondeville
Аз доколкото разбрах,  не са отказали детето да иде все пак?

Не бих резервирала и звъннала след това, бих направила нещата в обратния ред и бих си спестила много главоболия. Независимо имам ли планове или не, редно е първо да ни попитат с мъжа ми, после да се резервира. Без значение дали го прави майка ми или свекърва ми.

Кофти отношението към снахата се усеща и от дамата, която споделя, явно им се прави сметка мъжът колко работи, а тя как не работи от доста време. Няма как да знаем толкова ли е пък чак лоша тази снаха, или просто е доста често обсъждана.

# 273
Едни неработещи свекърви доста се коментират, ама щом е снаха не може.

# 274
Какъв е проблемът да се откаже резервация, ако не става с нея.
Наистина голяма стрелба свекърви и снахи, а излиза, че са еднакви.

# 275
Ами тя щастлива се обадила да съобщи, че резервирала да заведе детето и очаквала да я зарадва и да й благодарят, обаче жестоко я наругали как си позволява без да пита и после се тресеше от нерви и ми звънеше по телефона, че не може да се успокои. Те не ходят на почивка и нямат планове, защото нямат много възможност финансово, мъжът работи и почивните дни, а тя никога в живота си не е работила и така вече 10 години. Но това си е тяхна работа -  семейно да си ги решават тези въпроси. Само мъжът й може да коментира с нея какво как да си подредят с доходите.
Именно.

Аз пак не виждам какво пречи да не се избързва с резервации. Няма да изпуснеш оферта в рамките на 3 мин. телефонен разговор.

# 276
  • Blondeville
Колкото е редно да се коментират едните, толкова и другите. Ако обаче свекървата/тъщата не работи, защото не желае, а е спонсорирана от младите, не е ок. Както и ако някой от младите не работи по своя воля, защото е спонсориран от мама също. Във всеки друг случай подпитванията са нетактични.

Едни неработещи свекърви доста се коментират, ама щом е снаха не може.

# 277
Е, следващият път бабата може да организира тайно парти-изненада за рождение ден на детето, след което любезно да уведоми родителите, че няма нужда да се тормозят с организацията, даже може и да присъстват за няколко минути и да снимат милата изненада.

# 278
И това толкова ли е страшно? Особено ако родителите нямат пари.

# 279
Голяма глупост! Какво значи щастлива се обадила и чакала да й благодарят? За какво? Как така някой,без значение кой,ще ми се обади да ми каже че резервирал нещо за моето дете? Е наглост е ,неуважение и липса на възпитание! Че и благодарности да чака... Да бе да! Да го запазят заедно в тайна от детето,за да бъде изненада е друго нещо. Ама да изненада мен,и що? На Малдивите мен ли ще води че да съм изненадана? Без значение коя майка е,моята или на мъжа ми,задължително се пита предварително! Да не говорим,че всяка майка има различно мнение къде да води децата си. Например ако е на басейн,а майката не удобрява? Каква реакция очаквате? Бурни аплодисменти и поклон?

# 280
майка ми иска да заведе внучката на почивка и резервира места в хотел през ваканцията, но снахата е недоволна, че не я питат преди това. Майка ми смята, че естествено е да са съгласни и няма какво толкова да пита.
Няма нищо естествено в това. Най-нормалното нещо е да попита, даже ми е странно, че някой би направил подобна организация преди да съобщи.
Упрекват свекървата, че не взима да гледа детето през уикенда и те да могат да си починат. Тя смята, че има право да планира живота си и понякога може и да им отказва.
Упрекванията са без коментар. Гледането на внук не е задължение.

# 281
За мен не  е същото парти за рожден ден и резервация, която може да се откаже.Може да  е неправилно съобщението за нея-да каже позволих си да резервирам ,но това не е окончателно ,вие  на какво мнение  сте по въпроса?А и парти може да стане, ако детето  е при баба в този ден.Парти с близки там ,пък да си правят официалното където искат ,то след една възраст се прави предимно с деца, не пречи два пъти.
И честно ,ако нямат довери е и трябва да се пита  и за дреболии, разстояние му е майката.Другото е опъване на нерви и досада.

# 282
Не е въпрос на пари. Нито е страшно. Просто не е нейна работа. Елементарно е- не е редно да взема решения от името на родителите и да ги поставя пред свършен факт, независимо какви мотиви има.

# 283
Не е страшно. Ако всички са съгласни. Най-вече тези, които са пряко отговорни за детето, а именно тези ъъ как бяха..мм, май не са бабите, а да... родителите!

Уиш, може и да му купи куче, например, самоед или питбул - то ще е супер яка изненада и всички ще са супер благодарни!

# 284
А като стане баба, Гугъл ще купува чинчили на внученцата.

Замислям се, като се ожени и размножи някой ден Говендър Мой, да изненадам внученцата с подарък- змия. Хем ще си имат домашен любимец, хем все едно баба е при тях. Майка им ше бъде очарована, нали?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт