С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 159
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
Повечето ни синове живеят сами и все се справят.   

# 316
Голяма глупост! Какво значи щастлива се обадила и чакала да й благодарят? За какво? Как така някой,без значение кой,ще ми се обади да ми каже че резервирал нещо за моето дете?

Откога бабата на едно дете,е просто "някой"?
Айде зарзаватчийката от пазара,разбирам,че попада в тази категория,ама родната баба?

Като чета тази тема и все сещам за лафа на шопите.."и сам да съм в трамвая,пак ще се бутам"...

# 317
  • при късмета
А, казваш, че стават глупаци и не добре възпитани, само кота се появи проекто снаха? До като са сами са най-оправните, изведнъж собствената им майка допуска, че е не е възпитала както трябва, един глупак

Голяма глупост! Какво значи щастлива се обадила и чакала да й благодарят? За какво? Как така някой,без значение кой,ще ми се обади да ми каже че резервирал нещо за моето дете?

Айде зарзаватчийката от пазара,разбирам,че попада в тази категория,ама родната баба?

Като чета тази тема и все сещам за лафа на шопите.."и сам да съм в трамвая,пак ще се бутам"...
Ако си позволява еднолични решения относно детето, наистина и бабата ще стане просто някой. В повечето случаи

# 318
А, казваш, че стават глупаци и не добре възпитани, само кота се появи проекто снаха? До като са сами са най-оправните, изведнъж собствената им майка допуска, че е не е възпитала както трябва, един глупак

Зависи от снахата. Ако смята, че е намерила златното руно и цял живот ще лежи на него.

# 319
Или да не го води никъде внучето Sunglasses

За жалост и тя така почна да мисли, че е по-добре, защото я е страх и да не го разболее на басейн и пак да й се карат. Пък не може и на своя глава да го лекува, защото снахата не дава лекарства. Само разходки в града и на кино.

Каква мръсна и долна снаха! Не дава лекарства, а само ходи по улиците или лежи по диваните. Горкото братче/ синче, няма кой да му лекува детенцето, щото той работи много.

Направо ми се къса сърцето...

# 320
  • Blondeville
Решението кой колко да работи, колко да харчат, колко им стига, и как да са разпределени средствата си е на семейството.

Ние например плащаме на свекърите всички сметки, но въпреки това никога не сме държали сметка на свекърва ми в периодите, в които е била по-дълго без работа.

Разбирателството е двупосочен процес, и за мен всеки средно интелигентен и възпитан човек може да постигне нормални отношения. Ако някой от участниците обаче е кофти личност, е тогава е тегаво.

Но за разни битовизми да се самонавиваме и да се дразним някому е супер излишно. Всеки може да намери черти във всеки един друг човек, които  да не му допадат, но не виждам причина да се дразни и да си търси поводи за спорове. И да се харесваме, и да не се, пак можем да се разбираме човешки.

Правилната комуникация и настройка за мен са решаващи.

# 321
  • София
Повечето ни синове живеят сами и все се справят.   
Ами то по тази локига да си живеят цял живот самички, щом са си самодостатъчни, с любезното съдействие на мама разбира се. bowuu Не че няма и такива де.

# 322
.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 12:01 от __Magi

# 323
  • София

Зависи от снахата. Ако смята, че е намерила златното руно и цял живот ще лежи на него.
А синчето ако намери за цял живот безплатна готвачка, чистачка, жена която пере и глади и детегледачка - може? Така ли?

# 324
  • при късмета

Нали стана ясно, че сина ги взима тези решения? И защо се смята, че снахата го е намерила, а ако е обратното и сина я е избрал, независимо от критериите на майка си? Или казваш само тогава установяваш пропуските във възпитанието ти и го обявяваш за глупак? Че то, ако се съди по теб е вярно, че свекървата не хареса снахат още преди да сее появила

# 325

Каква мръсна и долна снаха! Не дава лекарства, а само ходи по улиците или лежи по диваните. Горкото братче/ синче, няма кой да му лекува детенцето, щото той работи много.

Направо ми се къса сърцето...

Не, бе, щом е снаха, винаги е идеална.

# 326
  • София
Не съм майката, обаче за мое съжаление конфликтите са ескалирали и достигат и до мен под формата на оплаквания от страна на майка ми. Не им стигат парите. Той прави каквото може, но явно не е достатъчно. Ами майката не е съгласна цялата отговорност да е на плещите на единия в семейството, пък и го притискат да взима кредити. Нейното разбиране е, че "трябва да се живее според чергата". И много и е неприятно, че единия не смогва, а насреща получава само упреци.  Тя с баща ми е била в много красива връзка, с много любов, взаимопомощ и сега си го представя, че че така трябва да е в семействата на децата й. Струва й се, че е редно и жената да я е грижа за мъжа, да не се преуморява, да имат време да са заедно, да си помагат, че с две думи - да се обичат и да са щастливи. А синът е наясно с недостатъците на жена си, но няма да я изгони, че не работи. Той иска да си отгледат детето, пък тя има и положителни черти и си я обича и се старае. Лошото, че така като си нямат доверие за детето тя не смее да го води на неща, които са рисковани - басейн може да настине, на катерене може да падне, на конна езда може да падне, коколандия също не става, скачане на батути също... Само театър, кино и разходки.

# 327
Бе направо да я гони тая...майка ви ще гледа детето, явно има по- добри възможности.

# 328

Някой е да. Влиза в тази графа автоматично,щом се държи невъзпитано ,нахално и нагло да ми съобщава кога и къде ще води моето дете!  Извинете много ама си е наглост! Значи тя си мисли,че може да планира личното си време,а не мисли че и другите могат,така ли? Е... Много моля... Явно не са близки,не ги познава,че очаква и благодарности.  И моята майка да беше,пак бих реагирала така. С подобно държание,нищо чудно че са далечни.

# 329
  • София
Еми далечни, но се налага да общуват. И не, не е целта на никой да маха който и да било, но разбирателството би било от полза и за двете страни. И много ми е странно така бурно като някой изкоментира - да я махаме снахата, бабата да го гледа като много знае. Нито бабата се изживява като майка, нито смята снахата за лоша майка. Напротив, притеснява се, че не може да отговори на високите изисквания на майката и да не сбърка нещо и да се случи нещо с детето.

Общи условия

Активация на акаунт