С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 570
  • 765
  •   1
Отговори
# 630

luna аз не мисля че я е хванал и изхвърлил ,точно твоето становище подкрепям ,да покоже ясно, че семействоот му е важно и не  е ОК с намеса,той не е ОК.Иска спокойствие.
Синът ми отрано  ми каза, ще ти доведа момиче ,но да знаеш  че ТЯ ще бъде ,внимавай как се отнасяш с нея. Достатъчно беше,въпреки че имам грешки  и аз , въпреки някои  разногласия, казвам и мисля ,че те са едно цяло, аз съм периферия ,важна за него все пак.И ако ги искам в живота си трябва да му имам доверие в изборите и да не вървя наопъки.Грешките са нормални,старая  се да се уча от тях.

# 631
Скрит текст:
ViPBuNnY, а да ти е хрумвало, че на снахата няма да се налага да води каквито и да е разговори със свекървата, ако мъжа ѝ си беше изпълнил задълженията предварително? За да не чака изобщо да назрее какъвто и да е конфликт, който да решават помежду си?
Не смятаме, че мъжа трябва да се меси в спорове м/у майка си и жена си, а да предотврати такива. Нали намираш разлика? Не го смятаме за виновен за разправиите м/у тях, а само за единствения човек, който може да ги разреши. Или най-добре да не ги допуска. Той е този, който познава и двете страни и най-вече дали с майка му може да се разбере с разговори или по друг начин. Както и на жена си да обясни, какво ѝ е основна черта в характера и няма изгледи да се промени.
Разбира се биха останали някакви дребни битовизми за изясняване, дори и след това, но и тяхното разрешаване дори да е м/у снаха и свекърва, изцяло зависи от това, дали мъжа лично е обяснил на майка си къде точно е границата.
Затова всеобщата нагласа е такава
Няколко въпроса (макар че после вероятно ще съжалявам):
1. Кои смятамЕ?;
2. Защо считаш, че двама възрастни хора, каквито са и снахата, и свекървата, по презумпция са неспособни да се справят с проблем/и между тях и някой трябва да ги води за ръчичка?
Скрит текст:
3. И сама видях (не съм сляпа, все пак) прословутата основна черта на характера на свекъра ми. Това знание какво трябваше да промени?

Ами, тази тема е доказателство, че не могат да се разберат.Smile
Ако можеха да разговарят, да мислят, да се съобразяват, просто нямаше да има вековни конфликти снаха-свекърва.
Аз също не съм имала предвид, мъжа да се меси и да застава като арбитър при всяка свада между двете, а да вземе адекватно отношение, така че да пресече тези свади навреме.
Тук повечето оплакващи се, споделят за дългогодишен "тормоз" от страна на свекървата.Ами, явно не могат да се разберат двете.А и още по-явно, че мъжа си е "бил камшика" от тези отношения именно в стил "Ай не ме занимавайте с ваште женски тъпотии!".
Ами, сори, ама такъв мъж СИ е муньо.Да гледаш години наред как двете ти (уж) любими жени се хапят като пепелянки, или пък как майка ти навира постоянно жена ти в на "кучето ауспуха" (ако снахата е по-мека Мария) и да не ти пука....за мен си е малодушие, муньовщина, безхаберие, безхарактерност.

# 632
А често муните са баш тия дето не могат да си поделят короната на Златната кокошка, а господинчото си е рахат, че  ако не едната, то другата ще притича.

# 633
  • София
...
Ако можеха да разговарят, да мислят, да се съобразяват, просто нямаше да има вековни конфликти снаха-свекърва.
Аз също не съм имала предвид, мъжа да се меси и да застава като арбитър при всяка свада между двете, а да вземе адекватно отношение, така че да пресече тези свади навреме.
Тук повечето оплакващи се, споделят за дългогодишен "тормоз" от страна на свекървата.Ами, явно не могат да се разберат двете.А и още по-явно, че мъжа си е "бил камшика" от тези отношения именно в стил "Ай не ме занимавайте с ваште женски тъпотии!".
Ами, сори, ама такъв мъж СИ е муньо.Да гледаш години наред как двете ти (уж) любими жени се хапят като пепелянки, или пък как майка ти навира постоянно жена ти в на "кучето ауспуха" (ако снахата е по-мека Мария) и да не ти пука....за мен си е малодушие, муньовщина, безхаберие, безхарактерност.

Аз не твърдя, че няма жени, които не могат да се справят с проблемите си, напротив, напълно съм съгласна, че има такива и при тях мъжът им трябва да се намеси. Те са муньовци в ж.р. Твърдя, че не всички жени са такива по презумпция и че има жени, които също могат да пресичат проблема в зародиш.

# 634
Да си знаете, че всички сте прави. Grinning

# 635
  • София
Просто повечето по-тежки случаи на свекървища (тези, които наистина яко прекрачват границите) изобщо не се трогват от вълненията на снахата, защото гледат на нея като на по-малка, по-маловажна, въобще дреме им, че нещо не й е приятно. Друго си е златното яйце да покаже, че положението не му допада и така не може. То се слуша. Да не говорим, че си познава майката добре и знае как да подходи към нея, говори нейния език.
За дреболии не коментирам, само за сериозните случаи.

същото важи и за тъщата, и за тъста.
но, мъжете са по- широко скроени и не хукват да се надскачат без смисъл.
Рядко ще чуеш тъст с ехидна усмивка да обясни на зетя колко не разбира от нещо.
Но и рядко ще чуеш зет да демонстрира как не е съгласен с нищо от това, което тъста прави и казва.

Колкото и да скачат жените, че днес били еднакви с мъжете и поравно трябва да се прави всичко, трябва да не забравят, че това ВСИЧКО, е по техния начин, а не по начина, на който е учен през годините при майка си, мъжът.

Оттук и проблемите със свекървата- тя вижда, че се затрива всичко, на което е учила сина си, а снахата не дава дума да се каже срещу това, което я е научила мама.

Смешно е, когато и двете жени не си дават сметка колко еднакви са всъщност в борбата за надмощие над " милото". Mr. Green

# 636
Аз пък не мога да си обясня толкова ли са много бабите, дето мрат да се врат в живота на младите? Те нямат ли си работа, приятели, забавления, че са се емнали да раздават правосъдие в чужди къщи?
Аз нашите баби, като ги моля да гледат малката, им звъня поне седмица по- рано. Иначе шансът да са някъде по почивки е твърде голям. И те си имат планове, живеят си живота, не са примряли да тичат след тодлър. Естествено повечето пъти не ми отказват, но не мога да си представя, че толкова ще ги вълнува какво става в нашата къща, чисто ли е, мръсно ли е и какво ядем.
Иначе при прекаляване от страната на свекървата, ясно е, че синът трябва да очертае границите на своето семейство. Не е нужно всяка подробност да се снася на маминка.

# 637
Тази с ягодите за да звъни  да и изнесе снахата бъркани часове след скандала явно не е разбрала, че има скандал.И младото се ядосва, че нещата не стават ,иска мир и разбирателство.  

А според мен много добре е разбрала и е решила да си го върне на снахата, като я гърчи "уставно".
Да мъкне рано сутрин торби с продукти може, да си качи буркани от мазето не може? Да бе, да...  Laughing
Номерца играе бабетката, чуди се какво да измисли, за да гърчи снахата като старо куче – новобранец.
Иначе щеше да хване сина си – мъкненето на буркани от мазето е мъжка работа.

# 638
Аз не мога да си представя всъщност какъв голям стрес е да мразиш свекърва си и да си таиш как тя те мачка и мъжа ти да не те защити.  Аз бих развила физическа непоносимост към мъжа си,  особено ако си приличат с майка му.  Като го погледна бих я виждала нея хаха.  УЖАС.  Определено не бих могла да го целувам нито да спя с него,  ще имам чувството,  че тя е навсякъде.
В хипотетичния травматизиращ случай ест,  за щастие имам защитата му и имунизация срещу майчината й отрова. :Д

# 639
  • София
Аз пък не мога да си обясня толкова ли са много бабите, дето мрат да се врат в живота на младите? Те нямат ли си работа, приятели, забавления, че са се емнали да раздават правосъдие в чужди къщи?
Общо взето баби/деди стават все по-възрастни, съответно не всички имат чак толкова забавления и намаляващ брой приятели, а също така много вероятно да нямат финанси за нонстоп почивки.
Майка ми се пенсионира на 55, а аз засега на 64, но дотогава един Господ знае.
Липсата на желание е отделен въпрос.

# 640
Явно при нас късметът е, че са ни млади бабите и си гледат живота, не им се занимава с нашите битовизми и току- що проходило бебе.
Да са ми живи и здрави де, много им се радвам и считам, че така е редно.

# 641
  • при късмета
...

Аз не твърдя, че няма жени, които не могат да се справят с проблемите си, напротив, напълно съм съгласна, че има такива и при тях мъжът им трябва да се намеси. Те са муньовци в ж.р. Твърдя, че не всички жени са такива по презумпция и че има жени, които също могат да пресичат проблема в зародиш.
Също така си твърдяла многократно, че проблем на всеки са собствените му родители. Така, че пак излиза, че свекървата на когото и от двамата да се явява проблем, пак мъжа е този, който трябва да се заеме с него и снахата няма какво да решава със свекървата

# 642
  • София
Скрит текст:
...

[/spoiler]
Също така си твърдяла многократно, че проблем на всеки са собствените му родители. Така, че пак излиза, че свекървата на когото и от двамата да се явява проблем, пак мъжа е този, който трябва да се заеме с него и снахата няма какво да решава със свекървата
Да, когато става въпрос за гледане! И продължавам да го твърдя.

# 643
ма ко какви задължения има мъжът в отношенията спрямо снаха-свекърва ? Нали за това когато дадена връзка стане по сериозна и мъжът запознава бъдещата си жена с майка му ? Дава им се време на снаха-свекърва да се опознаят.Свекървата трябва да знае  че след заветното ДА,тя няма право на глас и да се меси и налага.Има изключение ако живеят всички заедно под един покрив,всеки дом си има правила и начин на живот.Трябва да има компромиси и от двете страни.Мъжа няма да се трогне от това дали жена му или майка му,му е сготвила и как го е направила,за него ще е важно да е вкусно.Докато двете жени като нищо могат да се хванат за косите,че едната има мислене от ерата на динозаврите,а другата се опитва да наложи модерното. Компромисите и разговорите са част от всеки живот и отношения между хората.Моята свеки е жив пример за това,че дори и синът си не слуша,каквото си е наумила това прави - ето ММ я изгони и каза да забрави за нас,а тя на следващият ден пак звъни че и нахална да и нося буркани от мазето..
Според мен проблема който се създава между снаха и свекърва от части може да се определи и като ревност от страна на майката.Тя вече не е номер 1 в живота на синът си,няма да и се обръща такова внимание каквото е било да речем преди 5-10 години.Детето и е пораснало,самостоятелно и все по рядко ще го вижда и чува.Повечето хора се дразнят да бъдат поучавани...до 18 години ти се налага мнение и действие от страна на родители,няколко годинки имаш свободата да вземаш решения и в момента в който се омъжиш и айде на ново налагане на мнение.Това се отнася и за снахите и за мъжете им.

# 644
  • София
Доста от децата, дори след като създадат собствено семейство, продължават да живеят при мама и тате, така че трудно могат да бъдат определени като "пораснали и самостоятелни".

Общи условия

Активация на акаунт