Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 839
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте момичета днес бях на БХС, но чак в четвъртък съм на фетална морфология.... Излязоха резултатите от кръвните изследвания, но до четвъртък все това ще мисля и ми е много притеснено. За това да ви попитам някой имал ли е подобни резултати понеже не са дадени и никакви референтни стойности
Хормонален анализ
Биохимичен скрининг
PIGF (Плацентарен растежен фактор)-30.45pg/ml
PAPP-A-3561.0mIU/l
free βhCG-40.7IU/l
Не се притеснявай. Сами по себе си, тези резултати трудно могат да означават нещо. Информацията, която ще даде ултразвука е с по-голяма тежест при определянето на риска. Така че, чак след като мине морфологията в четвъртък в комбинация с кръвните резултати, ще може да се даде заключение. Simple Smile Всичко ще бъде наред.

# 121
Тъй като и аз постоянно се чудя на кой месец се равнява съответната г.с., намерих тази табличка. Може и на други да е полезна:

# 122
  • Sofia
Записах се на ЖК Simple Smile
Бебето е 56 мм, без краката 😁 Много мърдаше и всичко е наред. Утре е БХС, дано и там всичко да е точно Simple Smile

# 123
poliii1990, сравних резултатите ти с моите, но май не мога много да помогна, защото вероятно моите са в други мерни еденици (не ги пише обаче). PIGF нямам. Къде са го правили този БХС?
При мен също ултразвука беше първи и после изследване на кръв. Доколкото знам им трябват резултатите от ултразвука, за да направят някои от статистическите изчисления, но е възможно и в обратиня ред да става.

# 124
poliii1990, сравних резултатите ти с моите, но май не мога много да помогна, защото вероятно моите са в други мерни еденици (не ги пише обаче). PIGF нямам. Къде са го правили този БХС?
При мен също ултразвука беше първи и после изследване на кръв. Доколкото знам им трябват резултатите от ултразвука, за да направят някои от статистическите изчисления, но е възможно и в обратиня ред да става.
В клиниката на доктор Щерев ги правих моята лекарка там ми каза да си пусна изследваниятя два дена преди прегледа по фетална морфология.

# 125
Аз съм меко казано потресена. Вчера бях при специалист, който ми извърши ехографските замервания на бебока, отделно накрая ми го пусна мъничко на 4Д да го видя. Според него всичко е наред, даде ми снимки, документ, в който пише всичко, което е видял.
Отивам днес при АГ, койта ми води ЖК, понеже той категорично искаше да ме откаже да правя ехографа при специалист, а лично той да го направи. Без да му споделям, че вече съм си правила подробен преглед изчаках да видя какво ще ми каже и даде като документация. Изкара ме със седмица и половина над тази, която съм, с плод, който за по-малко от 24ч се е увеличил със сантиметър и половина. На едно хвърчащо листче ми написаха всички измервания. Отивам в Генетика да давам кръв и там лаборантките потресени, излиза, че съм минала времето за БХС, откриват, че почти всички замервания на листчето са преписани грешно. Обясних им аз вчера къде съм била и какво са ми казали, че там излизам в друга седмица и поискаха резултата и снимките от този преглед, а не от преглега при АГ. Честно казано се разочаровах много от АГ, още сутринта го попитах как преди седмица и половина съм била 11 седмица и няколко дни, а сега вместо в началото на 13, излиза, че съм в края на 14. Единствения му отговор беше, че не можел съвсем точно да измери...
П.П. За БХС не съм плащала нищо, платих си само 80лв. за ехографа при специалист вчера. Сега очаквам резултати до 7 работни дни.

# 126
poliii1990, явно в Щерев им е друга схемата. Може би някое от момичетата, които ходи там ще сподели.

Applegarden, различните лекари са подготвени на различно ниво да разчитат ехографа, пък и техниката си оказва голямо знаачение, по-модерната дава повече възможности. Според мен е нормално да има малки разлики, но ако при теб обаче разликите са твърде големи и нямаш доверие на втория лекар, можеш просто да го смениш. Стискам палци за БХС!

# 127
  • София
Момичета тази бременост не се напрягам хич ,не чакам с нетърпение да дойде преглед ,не се вълнувам денонощно ,не се питам всеки ден как е ,добре ли е и тн...просто съм приела ,че няма какво да му стане ,даже когато не ми е толква лошо ,забравям че съм бремена .Та ат вчера се мисля за напълно луда ,скоро ще влезна в 11гс,може да си мислите ,че не съм добре ,но усещам бебето или по скоро виждам,не са газове ,а си е то !Като легна по гръб и виждам как ми плува и надига съвсем незабележимо корема ,усещам го съвсем леко ,почти е невъзможно да го усещам в тази ранна седмица ,аз ли откачам или е възможно ?

# 128
Dara_30, благодаря ти! Съгласна съм с написаното от теб, след днешния преглед клоня към смяна на лекаря или ходене при още някого срещу заплащане. Факт, че техниката на АГ не е кой знае каква, но досега поне вярно показваше.

# 129
Момичета тази бременост не се напрягам хич ,не чакам с нетърпение да дойде преглед ,не се вълнувам денонощно ,не се питам всеки ден как е ,добре ли е и тн...просто съм приела ,че няма какво да му стане ,даже когато не ми е толква лошо ,забравям че съм бремена .Та ат вчера се мисля за напълно луда ,скоро ще влезна в 11гс,може да си мислите ,че не съм добре ,но усещам бебето или по скоро виждам,не са газове ,а си е то !Като легна по гръб и виждам как ми плува и надига съвсем незабележимо корема ,усещам го съвсем леко ,почти е невъзможно да го усещам в тази ранна седмица ,аз ли откачам или е възможно ?

Мисля си, че е доста рано, за да е бебето, особено за такъв тип движение,както го описваш. И при мен наблюдавам нещо като трептене и сякаш се движи нещо, но това са червата при мен със сигурност. Навсякъде казват,че при втора и следваща бременност най-рано към 13-14 та седмица. Ама при всеки е различно явно. Съвсем скоро ще започнем да се хвалим с ритащи човечета. ☺

# 130
  • София
Момичета, има ли такива, на които все още нищо не им личи. Тъкмо приключвам 13 г.с., а моят корем е издут единствено от храна Joy и съм сигурна в това, защото сутрин си е отново нормален.

# 131
Moodie,  и аз съм в 13 г.с.  и коремчето ми е леко закръглено. Мислех си, че е станало по- голямо от последния път като ме мериха преди 2 седмици...и днес бях на преглед- същото си е. Общо взето, за тези които не ме поЗнават, май си изглеждам просто подута/пълничка.... :😝 иначе от началото се е закръглило...

# 132
Moodie, аз също съм в 13 г.с. и не бих казала, че имам някакъв видим корем, освен след вечеря. Нямам качени килограми до момента, но аз не съм и много лакома, никога не съм била, хапвам си, когато и колкото ми се яде, но от години гледам да имам 4 хранения на ден, та и сега така си продължавам.
Малко ми е нисък хемоглобина и наблягам на месо, но ще видим, когато пусна отново изследването дали е имало ефект или ще се наложи да приемам нещо допълнително.

# 133
Здравейте, записвам се при вас чак сега, но ви чета отначало. С термин 05.01 съм. В момента съм 13 г.с. и 4 дни. Бременна съм в резултат на 7 г. борба и много спонтанни аборти, минах през извънматочна, синдром на Ашерман и какво ли още не. Момичета, вие уведомихте ли вече работодателя си? Чудя се кога да го направя, дали е минал вече критичния период? Нали казват след 12 г.с., че рискът намалява, но пък все още съм в 3ти месец.

# 134
Пухита, да ти кажа,че и аз се чувствам по същия начин. Утре влизам в 12 г.с., но от една седмица имам чувство, че и аз като легна по гръб и съвсем леко усещам бебчо. Интересно е, че след като го усетих за пръв път, на следващия ден бях на преглед, а то наистна не спря да се върти. Силно се надявам трепкането да е от ритничета Wink

Общи условия

Активация на акаунт