Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 727
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,нова съм в групата,но много ми е приятно ,че ви има! Термина ми е на 31.01.,но ще родя по-рано ,защото ще съм секцио. Втора бременност,на 35
Здравей Марина ,
Добре дошла при нас Simple Smile
Около 2 седмици по-рано ли се плануват операциите , далече сме от този момент , но ми стана интересно тъй като и аз ще съм секцио Simple Smile

Не, от 7 до 10 дни преди термина

# 286
Благодаря,Giorgana,
На моменти са режещи,все едно нещо се опъва рязко в мен и взех да се паникьосвам , ако не отихнат ще бягам и аз на лекар .
Поне за наше успокоение, нали така.BlushВече напредваме , разтягат се сухожилия, връзки.Другото, което е, ако си слабичка, като мен с тесен таз, също го има момента с напрежението долу.На мен все пак ми казаха да пия 1 седмица нош па 3 ×2.Почивка и без тежко, но това всички го казват.И мен ме опъва, забелязала съм при резки движения.Опитай да намалиш ритъма за ден, два и ако не те успокоява, бягай да ви видят с бебчо.Поне да си спокойна, знам, какво е да го мислиш и да се притесняваш.

# 287
По-опитните мами казаха, че нараства матката, нормално е да има такива усещания на разтягане, опъване и т.н.

https://www.arsmedica.bg/bremennost/razmeri-na-matkata-po-vreme-bremennostta

# 288
Благодаря,Giorgana,
На моменти са режещи,все едно нещо се опъва рязко в мен и взех да се паникьосвам , ако не отихнат ще бягам и аз на лекар .
И аз ги имам спокойно.Особено вечер от двете страни .Отдавам ги на сраствания от две операции ,които заради наместването вътре на органи и разтягане на връзките на матката ,най-вероятно се късат.Но и всеки организъм ги прави и без операция.Когато си гледах видеото от лапарото изпаднах в ужас .

# 289
  • София
А при вас по медицински причини ли се налага секцио или по ваше желание?
За тези с термин в самото начало на януари като мен, чудя се какво ще правим по празниците, ако тръгнем да раждаме, а лекарите ни празнуват извън София. Или пък, ако се налага секцио, вероятно ние ще си празнуваме в болницата Smile Късмет...
Не се бях замислила за празниците през януари,аз имам двама именника един след друг на 6 и 7.Но се надявам,че ще си изкарам до термин а може би и два дни след него,до сега с двете ми раждания така се получаваше.И по мои сметки,ще трябва докторите да са изтрезнели вече😂😂😂Най важното всичко да е наред и всичко да си е с хубавото.
Няма страшно раждаме си се и по празниците. Аз съм родена на 25.12, а майка ми е влезнала на 24ти през нощта, но ей ме на яка, здрава българка Joy
Добре дошли на новите мами!
mimisiu и аз смятам, че различни подръпвания са нормални, но ако много се притесняваш отиди да те види лекар, защото си е много важно да си спокойна Hug

# 290
Аз пък имам страшни болки при кихане от двете страни. Но знам, че е нормално ...опит все пак. Simple Smile
Трето дете ще ми е, но има ли някакво съмнение или притеснение в мен тичам на преглед на секундата! Преди малко бях. Слава богу, всичко е наред. Имам колит и ми създава притеснения откакто забременях. Но за да съм сигурна, че е от него, а не от бебето ...преглед. Такава съм си ...
За експигмента някой ме беше питал. В турските аптеки го има и излиза около 5лв. Тук го продават по 15, 17 ... Има в вего някакво вещество, което не е много за предпочитане по време на бременност ...изключих как се казва. Извинявам се, че заавих отговора.

# 291
  • Бургас
Благодаря, момичета,аз просто с първото си дете нямах такива болки.Родих секцио ,винаги съм била прекалено слаба,сега напълнях,може и да е от това Hug

# 292
Благодаря, момичета,аз просто с първото си дете нямах такива болки.Родих секцио ,винаги съм била прекалено слаба,сега напълнях,може и да е от това Hug
Може да е следствие от секциото.От болницата ми обясниха ,че организма има някаква защитна реакция при операции,секцио и т.н и образува адхезии т.н сраствания.Може би затова първия път не си усещала подобни смущения .

# 293
Здравейте момичета!
Добре дошли на новите мами и леко бременеене.
Моят термин е 13 януари, втора бременност, на 34 години съм.
Вчера бях на лекар и половин час го дебнахме това бебе и се криеше упорито.
Каза, че според нея е момиче, но да изчакам до следващия път да се потвърди. И то предполага, че е момиче, защото при това половин часово следене все нещо щяло да изкочи ако е момче.
И аз имам леки придърпвания и болки ниско долу при кихане, но не им обръщам особено внимание. Първия път така се бях вторачила, че постоянно бях на лекар и ме гледаха за разкритие. Имах много силни контракции още от пети месец, но накрая родих на термин.

Хубав и слънчев ден на всички!

# 294
  • София
Здравейте, момичета.
Мина моята фетална морфология. Чакаме си още едно момченце Blush .
Всичко изглежда наред. Лекарката каза, че ако няма нищо притеснително от биохимичния скрийнинг няма да ми звънят. Гледам, че и двата резултата са в нормите, но изобщо не мога да се ориентирам.
Надявам се, че всичко е наред.

# 295
О и аз имах бодежи и опъвания и то доста. Но док каза, че са от разпъването на органите и наместването им.Нямало нищо страшно, ако не са продължителни.На мен пък от няколко дни сякаш нерв ми е засегнат и само ми вибрира... А пия магнезий

# 296
Здравейте момичета , днес мина и моята ФМ (12+1г.с) Всичко е наред , а бебчо изпъваше краченца и мърдаше с ръчички , напълни ни душичката с таткото.Остава си проблема ми с моята свръх чувствителна матка , пия 2×1 нош па но не се е подобрило положението , днес ми изписаха и Биолектра , дано да помогне.
Много съм щастлива , още ми в пред очите как шава моят бебок. Пак ми казаха момченце , но не на 100 %.
Термин 30.01 за сега.

# 297
  • София
Браво на всички с хубави новини и разконспириран цвят на гащите Grinning И аз да се похваля съм с добър резултат от БХС - с нисък риск съм, но на прегледа преди взимането на кръв дума не можеше да стане за пол, явно ще трябва да позачакаме още Grinning

# 298
Много е сладко как мърдат бебоците на прегледа. Като си представиш колко са малки в момента, направо страх да те хване. Grinning Моите щерки непрекъснано разпитват кога ще видят бебето и си мисля дали да ги заведа на втората фетална. Малко се притеснявам дали ще се държат възпитано в кабинета. А също и, ако се види нещо лошо, как да им обяснявам на място. Има време за мислене, де.

И аз имам срязваща болка при по-рязко движение, кихане и подобни. Прилича леко на крампа, но мисля, че е нормално. Даже по това първо предположих, че съм бременна. Не помня обаче да ми се е случвало преди.

# 299
Много ми е приятно , че всички сме с много добри резултати от БСХ , дано и предстоящите прегледи минат така и пак се похвалим 🍀🤗
Бях попитала с какъв видеозон ви наблюдават , ФМ беше с вагинален при мен и следващия ми преглед е края на месеца и тогава ще съм 16 г.с и незнам с какъв видеозон ще е и дали е нормално постоянно прегледите да са с вагинален , даже мисля да попитам док. за коремен за следващия преглед. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт