Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 645
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Само да кажа, че за мен това е безсмислено изследване. С тази бременност го направих в два поредни дни. Първото във Фемина ( изпращат пробите в Майчин дом), на следващия ден в Щерев. Там си изследват и кръвта. Резултатът от майчин дом беше 1:910, а от Щерев 1:11350. Абсолютно безумие. Затова пренатест и си знаеш Simple Smile
И аз така прецених за БХС. Още повече, че говорих с доста АГ ( включително и такива, практикуващи в чужбина) за различните фирми, предлагащи неинвазивни пренатални тестове и повечето твърдят, че на всички по-големи имена можеш да се довериш. Цените за нашия стандарт са солени, дано паднат или ЗК да започне да поема някаква част, особено за рискови бременности и/или по-възрастни родилки.
И пак, 700 лв нищо не са, за да знаеш, че детето няма Даун. Отколкото 150 лв, за да ти кажат, че една от 10 000 жени с твоите показатели, ще роди дете с Даун ...🤔

# 526
Мамите някоя от вас вече знае ли пола на бебето? Аз още не,а ми е любопитно.

# 527
От ФМ доктора беше казал , че е момченце понеделник пак ще видим живот и здраве и аз имам усещане че е момченце , но най важното е да е живо и здраво 💙
При мен излезна комбиниран риск 1:9700,
Биохимичен скрининг риск 1:1400, а възрастовия 1:1400 и каза , че няма нужда от други тестове т.к. рискът е твърде малък почти 1:10 000 . Дано да е така 🙏

# 528

Аз знам пола защото още в10 седмица направих неинванзивен пренатален тест - Момче ще бъде:heart:

# 529
  • София
Моят лекар каза, че е почти сигурен,  че е момче, ама ще съм сигурна на втората ФМ

# 530
При нас също не се вижда , умело стискаме крачета 😃

# 531
  • София
На мен в 12 седмица ми казаха момиче. Правих пренатален тест - лекарката беше познала. Gift Heart

# 532
  • София
Още на първата фетална във Фемина ни казаха, че 90% ще е момче. Ние така си и чувствахме. Та сега мислим мъжки имена.

# 533
  • София
Относно пренаталните тестове, ние много проучвахме. Дори имаше вариант да направим най-разширения пакет на Пренатест в Солун, тъй като е наполовин цена спрямо България. В Германия даже е 300 евро( дори се в доста от случаите е безплатен), а при нас 2000лв.
От Щерев ни препоръчаха Верасити, тъй като по тяхни наблюдения е един от най-точните за момента. Направихме най-разширения пакет 1150лв. От Щерев ни препоръчаха основния пакет и даже само него бяхме платили и чакахме резулат. Междувременно направихме преглед при д-р Марков и той ни убеди, ако е възможно да доплатиме за най-разширения пакет. Звънях в Кипър и ги помолих да разширят пакета. Звънях и в Щерев и в последния момент се оказа, че може да се вземе най-разширения пакет, като от болницата ми съдействаха за това.

Относно щитовидната жлеза съм със смесени чуства след прегледа. Минах и на ехограф- нямам възли и кисти на щитовидната жлеза. Има леки дифузни структурни промени, които за възраста ми били напълно нормални.
Само на база ТСХ изследване от преди месец ми се предписа Еутирокс 50 мкг.
Настоях за нови изследвания, преди да започна хормонала терапия и утре ще пускам TSH, T4,T3, TAT, MAT.
От както разбрах, че имам високо ТСХ започнах да пия натурални добавки и да приемам някои храни, които стимулират по-голям процент T4, да се превръща в Т3 и предполагам утрешните резултати ще са по-добри.
Питах докторката дали е проблем да не приемам хормона и тя обясни следното. Бебето до 21 седмица не произвежда този хормон. При моята стойност  ТСХ 6.65, моята жлеза работи и му осигурява хормона, но не се знае дали е достатъчно. Имала е пациентка с ТСХ 100, която без проблеми забременяла и износила здраво дете, но това според нея са изключения.

# 534
Stela_B, стискам палци да си успяла с добавки и храни да смъкнеш ТСХ в норма! Мини да кажеш как са новите изследвания. Ако все пак отново е над 2,5, бих те посъветвала да не се чудиш дълго и да почнеш хормона. Всъщност той не е кой знае какво, синтетика е, но само ще подпомогне твоята собствена жлеза. Не искам да те плаша с подробности, но и сама можеш да намериш какви може да са последствията за плода при дефицит на ТСХ.

Аз вчера бях на преглед и всъщност новините са много добри. Бебчо е добре, цели 160 гр. Heart Exl Шийката също е ок и засега не се налага серклаж. Пъпната връв беше застанала точно между крачетата и нямам 100% потвърждение, но докторката е почти сигурна, че е момиче. Цялата рода се надяваме на момиче! Още ме е страх да се зарадвам, че може да се е било скрило нещо зад пъпната, но сме много щастливи! Relaxed

# 535
Вече ми е спокойно,записах се на ЖК,при др.Дякова работи в МЦ Кристал,Красно село.Доволна съм от първата ни среща,отзевчива обяснява и е много мила.Във вторник,ще пусна изследванията.Гледа бебчо,каза на 90% момиче 💓.С таткото се надявахме на момченце ама живо и здраво само.Всичко е наред,с таткото му се зарадвахме много,как си шаваше и дори го видяхме да се почесва по ушето.😍По ехограф и мерки ,термина ми показва 4.01 и каза,че като трето може и по рано,на мен не ми се вярва по скоро си мисля,че ще си е на 11.01 та може и два-три дни след тази дата.Живи здрави само!!

# 536
Ъъ да ви се оплача девойки, че от както влезнах в 14 г.с. ме  нападнаха симптомите на типичната бременност-гадене, отпадналост и т.н. До сега не се чувствах бременна дори...Това ще да е мъчение май...май

# 537
здравейте,ще се радвам да бъда една от вас термина ми е на 25 януари,днес бях на БХС във Фемина при доктор Цолова много съм доволна

# 538
Здравей Мария! И аз бях на БХС във Фемина при д-р Карагьозова, останах много доволна, резултатите са добри, но ми препоръчаха да повторя изследването отново в 20 г. с. Confused

# 539
  • Sofia
здравейте,ще се радвам да бъда една от вас термина ми е на 25 януари,днес бях на БХС във Фемина при доктор Цолова много съм доволна
И аз съм при нея и с четирите бременности 😊

Общи условия

Активация на акаунт