Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 642
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
и на мен ми казаха в 20 г.с да отида ,не 4е има проблем препоръ4ително е всеки да отиде

# 541
А на мен и в 17 г.с и в 21 г.с

# 542
Започнахте ли да усещате мъниците? В края на 16г.с съм и от няколко дена усещам нещо като балончета, пукане, незнам как да го обясня. Не са газове и тях си ги имам 😊 но са различно нещо. Първа бременност ми е и мислех, че ми е рано за това.

# 543
Добро утро, момичета! Аз още не го усещам мъничето, но предполагам, че скоро и това ще стане. Понякога имам разни странни усещания в корема, но изобщо не съм убедена, че е бебчето.
Аз съм малко притеснена, защото вчера ми излезе 2-рата микробиология. Първата беше чиста, но в тази има изолирани стафилококи епидермидис и единични ентерококи. Чудя се дали е възможно да е грешка, но и течение си имам... Имам антибиограма и вероятно ще се наложи да пия антибиотик, но се притеснявам дали е безопасно. Най-подходящ ми излиза Амоксиклав /вероятно и Аугументин, защото съставките им са идентични/, иначе има включени Ципрофлоксацин, Левофлоксацин и т.н., но разбрах, че те съвсем се избягват по време на бременност. На вас налагало ли ви се е да пиете антибиотик през тази или предишна бременност?
В понеделник ще се обадя на лекаря и ще видим какво ще каже, но предполагам, че няма да избегна антибиотика.
Утре влизам в 17 седмица, предстои ми или сега или в 18 седмица ФМ, лекаря ми е написал преглед между 16-18 седмица и много се надявам да разберем пола вече и ние.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 09:19 от Applegarden

# 544
Добро утро, момичета! Аз още не го усещам мъничето, но предполагам, че скоро и това ще стане. Понякога имам разни странни усещания в корема, но изобщо не съм убедена, че е бебчето.
Аз съм малко притеснена, защото вчера ми излезе 2-рата микробиология. Първата беше чиста, но в тази има изолирани стафилококи епидермидис и единични ентерококи. Чудя се дали е възможно да е грешка, но и течение си имам... Имам антибиограма и вероятно ще се наложи да пия антибиотик, но се притеснявам дали е безопасно. Най-подходящ ми излиза Амоксиклав /вероятно и Аугументин, защото съставките им са идентични/, иначе има включени Ципрофлоксацин, Левофлоксацин и т.н., но разбрах, че те съвсем се избягват по време на бременност. На вас налагало ли ви се е да пиете антибиотик през тази или предишна бременност?
В понеделник ще се обадя на лекаря и ще видим какво ще каже, но предполагам, че няма да избегна антибиотика.
Утре влизам в 17 седмица, предстои ми или сега или в 18 седмица ФМ, лекаря ми е написал преглед между 16-18 седмица и много се надявам да разберем пола вече и ние.
Не се тревожи. Пила съм антибиотик бременна с второто дете. По друг повод беше, но пих. Органогенезата вече е приключила.
Аз съм на консултация чак в четвъртък.
Първото си дете усетих 12 дни от четвъртия месец. Беше св.Валентин и гледап Спасители на плажа. Хахахаха. Второто го усетих три седмици от четвъртия месец. Вчера усетих по-добре и третото, но пак не е по начина, по който по помня с другите деца. Тази предна плацента много ме дразни ... Joy JoyJoy

# 545
S and M, благодаря за успокоението. Надявам се поне бързо да успея да ги изтрепя тези гадинки. Гъбички никога не съм имала, но бактерии си завъждам за втори път, първия просто не бях бременна и хич не се впечатлих много, пих си антибиотика и минаха сравнително бързо. Леко се успокоявам от това, че течението ми е от около 2 седмици, та поне не съм ги отглеждала прекалено дълго, дано не са упорити. Ако се налага ще пия антибиотик, едва ли е по-безопасно да си отглеждам бактерии, особено пък по време на бременност. Жалко, че не може да стане с вагинални глобули, но ще видим доктора какво ще каже.

# 546
  • Sofia
И аз съм пила антибиотик, с първата за цистит, с третата за стрептокок 10 дни преди раждането.

# 547
и аз от в4ера съм на аугументин и глобули,надявам се да е безопасно,лекарите си знаят работата.....притеснява ме ,4е откакто съм бременна имам една лоша кашлица,която не минава,не е настинка ,а особено като легна и усещам секретите от носа към гърлото.Слу4вало ми се е 4ак да се давя по време на сън,незнам какво е ,но със сигурност не е настинка

# 548
Благодаря за отговорите, момичета! Явно не е толкова страшно да се пие антибиотик през бременността, когато се налага. Надявам се, че може да почака до понеделник, защото не ми е удобно да звъня на АГ в почивните дни.
Мария, за кашлицата не ти ли дадоха нещо, което да облекчи положението? Възможно ли е да е алергия? 

# 549
ами изпих ве4е едно шише стодал,но не помогна,а в4ера доктор Цолова на скрийнинга ми каза 4е може от бременността да е,но само предположения, и незнам какъв специалист да посетя....

# 550
  • София
Мария, в тази ситуация задължително бих пуснала микробиология на секрет.

Просто за да си спестя пиенето на лекарства на сляпо. Просто предложение Simple Smile

Дано се окаже нещо елементарно и решите проблема бързо!

# 551
Момичета колко кг качихте до сега? Аз вече съм качила 8кг и се чудя дали е от витамините които пия от самото начало.

# 552
# 553
Аз май имам само 1 качен килограм, но и за него не съм сигурна, защото вървя между 48 и 49 кг. Корема ми вече е малко по-видим, но предимно вечер или пък когато сложа блуза, която е по тялото. Иначе всички дрехи ми стават все още.
Витамини и аз пия, до миналата седмица пиех и Утрогестан, но не ми се отразяват по никакъв начин до момента.

# 554
  • Sofia
Аз съм качила 3 кг досега.

Общи условия

Активация на акаунт