Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 639
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Все ми се струва, че не хапвам толкова много, със сигурност не се тъпча пък откъде идват тия кг, направо недоумявам?!? Shannel би ли споделила диетата с извара? Blush

# 571
Все ми се струва, че не хапвам толкова много, със сигурност не се тъпча пък откъде идват тия кг, направо недоумявам?!? Shannel би ли споделила диетата с извара? Blush
Около 600 г извара разпределена на 3 хранения.Сутрин 200 г извара с любим плод -диня,грозде или подобни сезонни плодове -задължително .На обяд 200 г извара със месце някакво немазно -пилешко филе ,телешко ,пуешко или риба(нз какво обичате).Вечерта 200 г извара със сезонни зеленчуци  направено на салатка.Важното е да се ограничи до 0 консумацията на въглехидрати .На бебетата сега не им трябва филии и банички Simple Smile .Ограничих ги до минимум.

# 572
Около 600 г извара разпределена на 3 хранения.Сутрин 200 г извара с любим плод -диня,грозде или подобни сезонни плодове -задължително .На обяд 200 г извара със месце някакво немазно -пилешко филе ,телешко ,пуешко или риба(нз какво обичате).Вечерта 200 г извара със сезонни зеленчуци  направено на салатка.Важното е да се ограничи до 0 консумацията на въглехидрати .На бебетата сега не им трябва филии и банички Simple Smile .Ограничих ги до минимум.
Благодаря много! Ще действам и аз в тази посока Blush

# 573
  • София
До тук +5 кг от началото. Но аз си трупнах около 5 още със стимулацията, бременността и спирането на цигарите Ноември-Януари, та на практика съм +10 от обичайното ми тегло.
Вече ги усещам, което хич не ми харесва предвид колко още ще се качват Disappointed

# 574
Аз пък от както забременя не Искам и да чуя за месо
Аз също съм така.Обаче, ако не проядем скоро ще е кофти.Хемоглобина на мен значително ми  е паднал.Лекаря ми каза , че, ако продължавам така ще се налага да пия протеин.Месото макар и малко е задължително.Аз направо в момента не мога да го понасям:weary:

# 575
  • София
При мен килограмите играят нагоре надолу. Последната година качих 5 кг. Първите два месеца от бременноста свалих 2кг. Постоянно ми се гадеше, а и все още е така, но по-леко. В момента наддадох отново 4 кг. Не се ограничавам.
Месо не мога да ям. Става ми лошо от него.
С първата бременност наддадох 25 килограма, но бързо свалих 20 след раждането без диета.
Правих сутринта всички тестове за щитовидната жлеза и да се похваля. Излезнаха преди малко резултатите и TSH е паднало от 6.65 на 5.31. FT3 и FT4 в норма, около средните стойности. Тези два показателя са най-важни за плода, а те са добре. МАТ на долна граница. ТАТ е завишен, но и той пада.

# 576
  • София
Аз варирам, но да съм качила най-много 1 кг. И по-добре, защото стартовото ми тегло си е огромно. За по-слабите жени е нормално да качат повече. При предната бременност първо свалих 15, после ги върнах като спрях да повръщам и качих 10-12, от които повечето останаха в болницата при раждането.
Надявам се и сега да не качвам повече от 10, които да са основно от бебето и околоплодни води, защото съм с доста наднормено тегло Stuck Out Tongue Winking Eye.
Ям каквото ми се яде, което за съжаление е доста картофено-хлебно-въглехидратно, но и по някой плод и салатки. Не си представям да ям извара, ако не ми се яде. Просто в момента вкусовете ми са доста променени и много неща не искам и да ги чувам - като месо и риба.
Предполагам, че предстои да се качва по-интензивно сега като попреминава гаденето и като бебето започва по-интензивно да расте.

# 577
  • София
Месо не мога да погледна, качила съм 2кг до сега, а си хапвам доста  имам огромен апетит, дано малко позаслабне. Предния път качих 12, но повечето последните 3 месеца и малко след като родих ги свалих много бързо + още 10 от нормалното ми тегло. Винаги съм била около 61кг, родих 73 някаде и месец и нещо след това бях 53, до преди да забременея не можах да кача и килограм, ама сега  наваксам.

# 578
Аз съм с около половин килограм нагоре. Бях свалила 1,5 по време на гаденето, но после с огромен апетит си върнах, че и 0,5от горе и за сега съм така. Ям си нормално вече. Много месо ми се хапва и си хапвам месо и зеленчуци. За закуска пък ям по филия с кашкавал.

# 579
Аз съм +4 кг. Имам огромен апетит, предимно за всякакви тестени изделия и месо. Трябва да се поспра малко, че после трудно се свалят.
С първата ми бременност качих 20 кг. До 6-я месец нищо и после ударно, но тогава поглъщах по една торта “Неделя” на седмица. Свалих ги без диета бързо след раждането.
С втората ми бременност отново качих 20 кг. Всеки месец по 2 кг. Свалянето беше много трудно- постигнах го чрез изготвен хранителен режим за мен. Имаше борба, но успях.
Сега не ми се иска да качвам много, защото за трети път ще ми е трудно да ги сваля, но и не мога да устоя на храната....

# 580
Аз съм +1,5, дето се хвалих наскоро, че нищо не съм качила... А вкъщи много уважаваме изварата, особено зимата. Не е мазна и въглехидратна, но пък е богата на протеин, което е много добре. Обикновено я правя като разядка.
В понеделник съм на преглед, не сме виждали мъничето вече повече от месец и нямам търпение, дано потвърдят и пола (таткото има рд тогава, голям подарък ще е). От около седмица насам го усетих няколко пъти, но само легнала или седнала, както и на спокойно място. Иначе постоянно усещам разни неща, но не мога да регистрирам бебе ли е, черва ли са Simple Smile

# 581
На 10 ми беше последния преглед и не бях качила кг. 60 кг съм/бях според доктора, според моят кантар 63, но няма значение. Вече може и да съм качила.

Вече си ям нормално, месото не ми е вкусно, насилвам се и то само няколко хапки. Рядко ми харесва. Храня се по 3 пъти на ден и апетита не е голям (може и много повече 😊) но ако храненето ми е било нередовно и нещо бързо после все съм си гладна. Наблягам на плодовете между храненията.

# 582
Охх, аз съм качила 6кг Sad Много ми е трудно да свикна , че дебелея.По принцип хората казват, чя бях многооо слаба преди да забременея. Ама според мен си бях добре. Уж се ограничавам, ама като не пуша, след храна хапвам сладко, сладолед😀 При мен е проблем, че не се движа много, много. Ама се стягам и започвам с разходките.

# 583
Аз съм качила 7 кг. което е доста, отдавам го на това, че още в първите седмици излязох в болничен имах кафяво зяцапване заради което трябваше да лежа, също и спирането на цигарите и всички медикаменти изписани ми след трансфера. Хапвах и доста тестяно и сладко, сега ги ограничих и дано не кача прекалено много, не само заради естетиката, но казват че и много тежът килограмите и в последните месеци е много тежко...

# 584
  • София
Аз съм качила 300гр хаха. Пия pregnacare max, феро-фолгама, феротон и пробиотик. Хемоглобинът ми е 113, ям мн малко месо и не обичам спанак, коприва.

Общи условия

Активация на акаунт