Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 681
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Песимистични, но не за София.
В 2017 само в София са 17 000 бебета.
А местата в яслите, детските градини са по 5000. В училищата как ще ги натъпчат някой ден, не ми се мисли.

# 466
  • София
Малко черен хумор - но те до първи клас 1/3 емигрират Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 467
  • София
И аз се присъединявам към групата Simple Smile
Термина ми е на 22 Януари 2019.
Втора бременност.
На 44 години съм.
Естествено забременяване.
Поради по-напредналата възраст ходихме на 2 фетални морфологии- при д-р Чавеева- Щерев и  при д-р Марков.
Направихме и пренатален ДНК тест- Верасити.
За сега всичко е наред с бебока.
Знаеме и пола- момиченце и съм много щастилва Simple Smile Имам вече един батко, който е на 20 години и много ми се искаше момиченце, но все не се навивах за втора бременност. Но ето, че се случи...
Ще изпратя на лични и мейла ми, за да се присъединя и към фейсбук групата.

# 468
  • София
Спряли ли сте се на лекар и болница за раждането? Ще ходите ли на отворени врати на болниците?

# 469
Здравейте мами, присъединявам се и аз с термин 3 януари 🤗
Първа бременност, много вълнения и голяма доза страх, как е при вас, решили ли сте къде ще раждате? Simple Smile) И има ли някоя мама която се е насочил към Селената? 🤰🤰🤰

# 470
Намериха ми лекарка в МЦ Кристал,утре имам час за 18:00 след обяд.Ух,отдъхнах си и вече нямам търпение да стане утре.За раждането,не съм решила нищо четох за няколко болници в София,и се понаплаших.Май си трябва кеш,за да си спокоен,че ще родиш както трябва и да  те настанят в нормална стая.А мами от София какви насоки ще ми дадете,къде е най добре за раждане?Далече сме от там сега ама...

# 471
AniGaSt,  сигурно всеки ще ти препоръча мястото, където е раждал, още повече, че повечето си плащат за избор на екип. За "Надежда" има хубави отзиви, но не може да избираш лекар, освен ако не планирате секцио. Аз съм тяхна инвитро пациентка, но след проучване на специалисти и цени, се спрях на Окръжна болница. Не е от най-популярните избори за раждане, но родилното отделение е новичко, за д-р Жекова като специалист само хубави неща чух, а и изборът на екип + единична стая + упойка беше 2-3 пъти по-ниска от всички други обявени цени.  Самата Жекова на пръв поглед е леко груба, но това е само ... на пръв поглед Simple Smile Акушерката, която води раждането, беше страхотна и като цяло всички бяха мили. За това раждане даже и не го мисля - пак там планирам да раждам.

# 472
Аз ще раждам в Токуда, просто защото моята докторка е там. Но започнах да се интересувам за условията и всъщност ми се струва, че е доста добър избор. Казват, че там е една от най-добрите неонатологии и разполагат с доста модерна техника. За повечето лекари от отделението чувам все хубави неща. Откакто ги купиха турците има също доста промени в положителна посока като например ново родилно отделение, може да видите снимки, ако скролнете надолу тук - http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology.
Цената на раждането (без значение дали е естествено или секцио) е 1600 лв и включва избор на екип, упойка, престой + 600 лв (по желание) за неонатологичен пакет с всички важни прегледи на бебчето, както и обучение в грижи за новороденото и кърмене.
Има и тема, за който се интересува от повече подробности - http://www.bg-mamma.com/?topic=1050346

# 473
Здравейте мами, присъединявам се и аз с термин 3 януари 🤗
Първа бременност, много вълнения и голяма доза страх, как е при вас, решили ли сте къде ще раждате? Simple Smile) И има ли някоя мама която се е насочил към Селената? 🤰🤰🤰
Аз съм раждала там и пак ще бъда там заради доктора ми. Иначе отношението нещо много се е променило.

# 474
  • София
Аз живот и здраве мисля да раждам в Надежда. Последните две години ги прекарах там, чувствам се почти у дома си и някак не виждам смисъл да се следя другаде и да търся къде другаде да раждам тепърва.
Баткото съм го раждала в Шейново - без избор на екип. Без да дам един лев. Доволна съм. Единственият недостатък за мен беше наличието само на една тоалетно- баня за цял етаж жени, което си беше кошмар. Може вече да не е така. Минаха доста години.

# 475
Здравейте и добре дошли на новите мами! Много се радвам, че групата ни се увеличава! А може  и някоя от нас да роди първото бебе на 2019 Simple Smile. При първа възможност следващата седмица ще Ви добавя на първа страница с термините. Поздрави от морето! И усмихнат ден Simple Smile

# 476
AniGaSt,  сигурно всеки ще ти препоръча мястото, където е раждал, още повече, че повечето си плащат за избор на екип. За "Надежда" има хубави отзиви, но не може да избираш лекар, освен ако не планирате секцио. Аз съм тяхна инвитро пациентка, но след проучване на специалисти и цени, се спрях на Окръжна болница. Не е от най-популярните избори за раждане, но родилното отделение е новичко, за д-р Жекова като специалист само хубави неща чух, а и изборът на екип + единична стая + упойка беше 2-3 пъти по-ниска от всички други обявени цени.  Самата Жекова на пръв поглед е леко груба, но това е само ... на пръв поглед Simple Smile Акушерката, която води раждането, беше страхотна и като цяло всички бяха мили. За това раждане даже и не го мисля - пак там планирам да раждам.
Така е,нормално да се препоръча болницата в коята си раждал.И аз препоръчвам Окръжна болница,но в Пловдив.Без един лев да съм платила съм изключително доволна и от лекарите е от базата.Единствено имам лоши чувства от раждането в УМБАЛ св.Георги,Пловдив то не бяха студенти,въпроси раждаш и те гледат една тумба опулени младежи,махат ти конците и си опитно зайче на стажантки.Ужас просто не искам пак да го преживявам.Незнам ще се следи да видим къде,в крайна сметка ще се ражда слънчо 3.

# 477
Аз ако живеех в София щях да родя в Надежда .Много далеч ми е Sad Sad Sad .Ама какво да се прави ще раждам тук с Бургас.

# 478
Леле какво хубаво отделение на Токуда. То е като хотел направо. Тук ако знаете каква е мизерия в топ болницата им(Прага). Аз правих аборт там лелеле бях в шок как това е най-добрата болница. Те леглата са като от село. Ако си доплатиш за стая получаваш дървено легло от едно време и някакви стари диванчета. Соц почивна станция стил. А се записваш онлайн за там в 14седмица и отварят сайта в 8,а  след 2-3минути места няма. В Бг може да се плаща, но получаваш и обслужване за тези пари. Тук ако не родиш на термин закъснееш ти го предизвикват.

# 479
Мамита...имам въпрос-коремът трябва ли да ми е твърд? От сутрин до вечер е така..Все едно имам газове, а реално нямам...

Общи условия

Активация на акаунт