Дискова херния - 17

• 147 185
  • 749
  •   4
Отговори
# 105
Май беше с мравчена киселина, хвърлих го и не мога да ти кажа със сигурност.

# 106
# 107
  • Другата България
Аз да споделя как са при нас нещата.
Никак. Tired Sad
До сряда почти целодневно го преглеждаха и правеха консулти /вкл. и скенер на гръбнак правиха там си, след два ЯМР-та ooooh!/ кое и как да се оперира. Накрая единодушно се реши,че проблема с изтръпването е от голямата херния в торакален отдел и тя е основния виновник за състоянието му, въпреки останалите други почти навсякъде. И че ще се маха само тя, като 50% виновник за нещата. Габровски ми се обади по телефона и ме информира, че специалистът по гръбнаците е сина му и той ще извърши операцията. Не ми стана много приятно, но какво да направя, вече сме платили, насрочена дата, кръводарители, скенери...казах добре и така. Изкоментирахме го със съпруга въпреки всичко, но той вече не искаше да чува за ново ходене някъде и нови прегледи, каза, че е питал, чел - добри са отзивите и за сина Габровски, и това е, решено е. И вчера го оперираха. Не е бил в реанимация, направо в стаята са си го докарали, лежи, няма и да става май до понеделник. Изредили са се при него почти всички - рехабилитатори, Поптодоров /който също е бил на операцията/, вкл. и стария Габровски, и всички са казали, че много бавно ще станат нещата. Аз вчера обаче намерих телефон на син Габровски и се обадих...казаното не ми хареса. Каза, че не дава голяма прогноза за прохождане, хернията е била много голяма и увреждането на гръбначния мозък много сериозно, имало е и кръвоизлив - каквото и да значи това. Изчистил е, разширил канала, каквото е трябвало да се направи е направено, сега остава да се чака. Предполагам - аз така си мисля, че ще трябва и рехабилитация на по-следващ етап. Но не спирам да си мисля дали ако бяхме отишли в Иван Рилски, щеше да е друго положението? Прекрасно разбирам, че пораженията са били сериозни и хирурга не е всемогъщ, но все пак.....
Четох и доста добри отзиви за доц. Росманов от Плевен, Свети Панталеймон, ако ще ходим на консулт след операцията сигурно ще е там.
И ако някой знае да ми каже какво е диамантен борер? Платили сме за него, а нямам и идея какво е и за какво се използва.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 14:04 от Merri_An

# 108
Никак. Tired Sad
До сряда почти целодневно го преглеждаха и правеха консулти /вкл. и скенер на гръбнак правиха там си, след два ЯМР-та ooooh!/ кое и как да се оперира. Накрая единодушно се реши,че проблема с изтръпването е от голямата херния в торакален отдел и тя е основния виновник за състоянието му, въпреки останалите други почти навсякъде. И че ще се маха само тя, като 50% виновник за нещата. Габровски ми се обади по телефона и ме информира, че специалистът по гръбнаците е сина му и той ще извърши операцията. Не ми стана много приятно, но какво да направя, вече сме платили, насрочена дата, кръводарители, скенери...казах добре и така. Изкоментирахме го със съпруга въпреки всичко, но той вече не искаше да чува за ново ходене някъде и нови прегледи, каза, че е питал, чел - добри са отзивите и за сина Габровски, и това е, решено е. И вчера го оперираха. Не е бил в реанимация, направо в стаята са си го докарали, лежи, няма и да става май до понеделник. Изредили са се при него почти всички - рехабилитатори, Поптодоров /който също е бил на операцията/, вкл. и стария Габровски, и всички са казали, че много бавно ще станат нещата. Аз вчера обаче намерих телефон на син Габровски и се обадих...казаното не ми хареса. Каза, че не дава голяма прогноза за прохождане, хернията е била много голяма и увреждането на гръбначния мозък много сериозно, имало е и кръвоизлив - каквото и да значи това. Изчистил е, разширил канала, каквото е трябвало да се направи е направено, сега остава да се чака. Предполагам - аз така си мисля, че ще трябва и рехабилитация на по-следващ етап. Но не спирам да си мисля дали ако бяхме отишли в Иван Рилски, щеше да е друго положението? Прекрасно разбирам, че пораженията са били сериозни и хирурга не е всемогъщ, но все пак.....
Четох и доста добри отзиви за доц. Росманов от Плевен, Свети Панталеймон, ако ще ходим на консулт след операцията сигурно ще е там.
И ако някой знае да ми каже какво е диамантен борер? Платили сме за него, а нямам и идея какво е и за какво се използва.
Извинете, че Ви питам, но само малко прочетох за Вашият случай на съпруга Ви. Как е той? Преди да го оперират, при него състоянието беше ли стигнало да не може изобщо да ходи, да не усеща леко боцкане с игла по върховете на пръстите и да се изпуска по малка нужда, питам Ви, защото това са нещата, които са ни казвали няколко хирурга и доайенът на неврохирурзите в Б-я - професор Къркиселян, който почина обаче преди няколко години - моят съпруг също го бяха нарочили за операция, 2 пъти направо го пресираха за такава на дискова херния, тежка е, беше стигнал повече да лежи, но накрая стана с няколко масажа и инат. Пак си има хернията, при нов МРТ отново гледащите го започнаха да го навиват на всяка цена за операция, но и той вече му дойде ума в главата и аз - не давам, като в най-краен случай е само, ако има по-горе изброените поражения.

Днес ми попадна информация в една книга-учебник за едни биорезонансни честоти, че липсата на КОЛАГЕН била една от причините за възникването на дискови хернии.
Аз ще пробвам и това за моя мъж, просто искам да споделя прочетеното.
Тепърва ще проверявам за това продава ли се колаген и какви цени са.

Пробвахме и по препоръка с хомеопатичните инжекции Дискус композитум, от тези с многото включени съставки, над 15, има ги още тук-там в Русия и поръчах на 2 места да ни купят, защото иначе продават вече само Дискус композитум с калмия, а тя вдига кръвното - лично изпитано, мъжът ми вдигна страхотно кръвното от тази калмия.
Така се получи, че сега и от 2-те места са ни ги взели и ни ги пратиха, и се оказахме с 1 път повече, отколкото ни е нужна за неговите терапии 2 пъти годишно. Ампулите са със срок на годност до 2021 г.
Ако на някой му трябват от Дискус композитум-а с тези многото съставки, ако иска да пише на лично - моля Ви, не мислете, че търгувам с тях, просто ни се оказаха много, имаме и за до края на срока им на годност да му ги бия 2 пъти годишно, и останаха да има и за още няколко курса, но те вече ни излизат в повече.
На нас Петко от аптека "Хера" ни каза за тях преди няколко години - около 2013-2014 - докато ги имаше ни ги купуваха от Гърция, от тогава правим 2 пъти годишно с тях курсове.
Даде ни такава схема - 5 дни по ред по 1 ампула. После 5 броя през ден се бият - мускулно. Това са 10 ампули. После по 2 пъти седмично още 6 ампули - това прави още 3 седмици и после по 1 ампула седмично още 4 седмици. Общо за целия курс 20 ампули.

# 109
  • Другата България
Ами аз съм писала няколко страници по-напред, да не се преповтарям отново. Ходеше от спалнята до тоалетната с две патерици, иначе в количка. Без болка, само изтръпване. Не се изпускаше, имаше чувствителност. Но при него проблемната херния е на торакални прешлени, с увреда на гръбначен мозък и кръвоизлив е имало.
Нямаше да стане с масажи само.

# 110
Тъкмо сме по темата знаете ли дали има Discus Compositum N mit Kalmia без тази съставка? калмия, тъй като от нея  май ми става зле? Благодаря за останалата информация. Ще си ги поръчвам оттук, цената е същата.

Има и друг Дискум композитум, който е предишното производство с над 15 съставки, без калмия. На Вас Ви става лошо от тях, защото те не са за хора, склонни към повишаване на кръвното, имахме с тях проблем при съпруга ми, направи ми сърдечна криза. И затова се разтърсихме и за да му продължа с курсовете с този Дискус без калмия, намерихме, че в Русия все още се намират със срок на годност до 2021 г. Писах по-горе - ще извинявате, че се повтарям - на 2 места ги поръчаха понеже и от двете места ни ги взеха и пратиха, сега имаме в повече от тях. Общо бях поръчала толкова ампули, че да имаме за по 2 курса годишно докато им е срока на годност - 40 на година общо ползваме - и като ни ги взеха и от двете места, сега се оказахме със 100 ампули в повече. Докато ги имаше в производство и се продаваха и в ЕС, ни ги купуваха и изпращаха от Гърция. Тогава плащахме за тях по 75 евро за 20 ампули. Те са по-скъпи заради повечето съставки, докато тези с Калмия са едва няколко и затова са доста по-евтини, сигурно и затова спряха другите, по-ефективните, с многото съставки, а сега произвеждат само тези с Калмия.
Извинявайте още веднъж, ако се прецени, че си правя някаква реклама, моля да ме извините, не съм дистрибутор или продавач на Дискус композитум - просто се оказахме с повече бройки от нужните ни - и затова пиша - ако се прецени, че не е на мястото си, нека да се изтрие поста ми.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 15:47 от хадзапи

# 111
Ами аз съм писала няколко страници по-напред, да не се преповтарям отново. Ходеше от спалнята до тоалетната с две патерици, иначе в количка. Без болка, само изтръпване. Не се изпускаше, имаше чувствителност. Но при него проблемната херния е на торакални прешлени, с увреда на гръбначен мозък и кръвоизлив е имало.
Нямаше да стане с масажи само.
На моя мъж е също тежка торакална херния. Професор Къркиселян му беше казал, да не се пипа изобщо там, че било много стар проблем и ако се пипне, може би повече нямало да може да ходи.
При Вас е било много по-тежко с изтръпването, моят М също имаше такова на единия крак, но някак си имаше късмета да се вдигне.
Успешно да е при съпруга Ви Ви желая.

# 112
  • Другата България
Там е работата, че не дават гаранция, а нас толкова ни се искаше да се получи...време трябвало, дано поне след време стане. Но със сигурност ще идем за още едно мнение, предполагам в Плевен, сега ми писаха за Райнов, но той е основно в чужбина и когато идва в Плевен, е доста трудно да се доредиш.

# 113
Там е работата, че не дават гаранция, а нас толкова ни се искаше да се получи...време трябвало, дано поне след време стане. Но със сигурност ще идем за още едно мнение, предполагам в Плевен, сега ми писаха за Райнов, но той е основно в чужбина и когато идва в Плевен, е доста трудно да се доредиш.
Да, оперират, но в повечето случаи гаранция няма. Наша позната беше с няколко операции и накрая я докара с тях до вече да не може да става и е на количка Sad
С мъжа ми много се изпокарахме, когато беше решил да се оперира, аз против, той се натиска, и добре, че след няколко още консултации се отказа.
Натискаха го за операция в болницата на Мазнейков и в "София мед", така му рисуваха картината, че едва ли не още при разговора с тях, ще спре да се движи, ако те не го оперират. И този в "София мед", който му прави МРТ, ние отидохме да му се прави на шиен отдел, те му видели, че има и дискова херния и му направили и на гърба отново - поне за това не ни поискаха допълнително средства, бяхме по Здравна каса, за първи път, дотогава си плащахме, явно за това - и след разчитането на резултата, единият неврохирург буквално го обсади и уговаряше, подиграваше се, че и той бил ученик на проф. Къркиселян и че професора преди да почине вече бил откачил и нищо не разбирал, не бил на себе си.... и само това му беше в главата - операция, че операция.
При невроложката, която ни беше дала за МРТ, като го завесохме й разказахме всичко - тя беше, която ни беше пратила при Къркиселян - още веднъж основно го прегледа и каза - да не пипаме нищо, да вярваме в казаното от професора, че стар проблем торакален не се пипа, освен в изброените вече по-горе случаи.

Само съм чувала добри отзиви за неврохирурзи в б-ца "Ив. Рилски" в София, но не мога да кажа конкретно име.

# 114
От това, което съм попрочела /а то не е малко/ и видяла - примери до мен от хора, които познавам се оказва, че операцията е крайната мярка, до която следва да се приложи. Куриозно е, че една и също операция - в случая смяна на тазобедрена става - с едни и същи материали и извършена от един и същи екип лекари през една година е с различен резултат. Първата операция на моя комшийка беше успешна и тя реши да смени и втората става на следващата година - за съжаление неуспешна и сега едва се движи с две патерици. Още преди много-много години проф. Джеров в Горна баня /бивш ректор и на МА - невероятен човек и хирург/ ми каза, че никой не може да даде 100 % гаранция за каквато и да е било операция. Преди две години и друг уважаван от мен доцент-хирург при консултация ми каза, че препоръчваната ми от доста лекари кифопластика не е сигурно дали ще ми помогне, тъй като по-голяма вероятност да е успешно е докато травмата е по-прясна, а не като при мен на година и повече.
Така, че засега не съм ориентирана към операции - въпреки ужасната криза, на която бях подложена последните 2 седмици. Пия 2 пъти дневно Диклофенак Дуо и 3 пъти Милгама Н. Поне малко от малко ме пооблегчи, макар че си ходя с патеричката и си охкам.
И сега една добра вест за Дискус композитума - днес разговарях с любезната г-жа Данчева, която е официален представител на компанията Хеел и най-вероятно Дискус композитум - с многобройните съставки до края на годината ще се продава в аптеките в България официално.
Тъй като на мен лично ми донесоха от Германия Дискус композитум с калмията, г-жа Данчева ме посъветва да го съчетая с Траумил - общо наведнъж - през ден. Вторият медикамент е пак на същата компания. И още нещо, че мога паралелно да пия хаповете - Диклофенак Дуо и  Милгама Н, за да мога да се движа поне до поликлиниката. Сега е въпросът кой да ми слага инжекциите - при сестрата на джипито /дано не са в отпуск/ или в манипулационен кабинет - която сестра сваря? Не съм наясно как се процедира. Каква е и цената за поставяне на инжекция? Силно се надявам да ми помогнат тези пусти инжекции, че от болки, вече почнах да се превивам ...

# 115
  • София
Никак. Tired Sad
..............................Габровски ми се обади по телефона и ме информира, че специалистът по гръбнаците е сина му и той ще извърши операцията. Не ми стана много приятно, но какво да направя, вече сме платили, насрочена дата, кръводарители, скенери...казах добре и .................
Мери, да имате късмет, това ще ти кажа, друго...няма.
Това което прочетох по-горе , което си написала, не ми стана приятно да прочета, просто ми се вгади!   Sick  Не ми е ясно как , тук някой сподели,  точно преди два месеца е опериран от проф. Габровски - баща  точно от гръбначно заболяване или от ДХ, и сега ново двайсет - това не ми е специалността, дрън, дрън ярина, се казва на това. Също така, преди няколко години лично той оперира моята зълва, сестра на ММ, която, милата, счупи два ли бяха, три ли бяха прешлени точно в лумбална област, не, те даже не бяха счупени, а направо премазани,  защото беше паднала зловещо в/у заледени стъпала, кой я оперира тогава - сина, НЕ!, а бащата -  проф. Габровски я пое. Иска ми се да го разбера, защото и аз съм родител, че на него му се иска да толерира сина си, но не мога да го разбера, след като му е представен толкова тежък случай, както при вас и че той след необходимата консултация и предполагам всякакви уговорки, че той ще го поеме и накрая....непочтено отношение отново се сблъскваме, ние всички. Това не може да се случи никъде, ама наистина никъде,  освен в българската медицина.  Даже е възмутително!
От както го написа, всеки ден отварях и отново и отново го прочитах и накрая се реших, че ще го напиша това, което силно ме възмути в отношението му и пак ще се повторя, в такъв сложен и заплетен случай, както при вас. Как да им вярвам.......къде им е лекарската етика....
Нищо, минало е, ама ние все така си казваме,..." нищо, мина вече". Само предполагам как и колко все още сте уплашени и стресирани, но силно се надявам всичко да е безпроблемно, силно се надявам да е отминало!!
Това е.

# 116
  • Другата България
 marchеva14, много ти благодаря за съпричастността, наистина! bouquet Hug
Аз да ти кажа приех вече факта, че сина Габровски извърши операцията - и аз, и ММ много четохме и питахме и поне за професионализма му лоши отзиви не получихме. Втора седмица ММ е в отделението, казва, че всекидневно пред кабинета му е лудница от народ - и оперирани, и желаещи за преглед. Отделно от това всеки ден и операциите са му една след друга, време никакво няма. За нас това е важно единствено и само - да е направено всичко както трябва.
Това, което по-скоро мен ме дразни и възмущава е факта, че вече 7 дни след операцията той /сина/ не дойде при ММ и с 2-3 думи да му каже как е минала тя, какво е направено, как е направено, какво се очаква, кога се очаква....и такива неща. Предвид огромната му натовареност, за която писах по-горе донякъде е разбираемо, но все пак - сложен и тежък случай, тежка операция, поне за мен е нормално да дойде операторът и да поговори с пациента. Стария Габровски идва всеки ден иначе, окуражава го, повтаря, че бавно ще станат нещата, но инфо от първа ръка нямаме - единствено това, за което писах. Иначе продължава с раздвижването, много доволен е от рехабилитатора, който го раздвижва, казва, че и той му е дал надежда, че ще проходи, но наистина трябва да мине време и много физиотерапия.
Та така, няма връщане назад, чакаме да го изпишат и да видим какво ще кажат за това как и къде да продължи физиотерапията. Надявам се и да прочета сама в епикризата какво и как е направено.
Записах и час при проф. Райнов в Плевен, за септември. Ще направим нов ЯМР след операцията и ще отидем за консулт. Ей така, за още едно мнение. Доста добри отзиви прочетох за него, иска ми се да го погледне.

# 117
Мери аз това съм чела за Габровски син, че не обръща внимание на пациентите след операцията.
Дано всичко вече да е наред с мъжа ти. 👌👍

# 118
  • Другата България
За съжаление го потвърждавам, от първа ръка. Дано само я е направил както трябва, пък нека си се надува. Praynig
Благодаря ти. Hug

# 119
Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт