Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ранните симптоми на бременността, които майките споделят?
Какви са препоръките относно посещенията на басейни и морето по време на бременност?
Какви са мненията относно използването на гел-лак и боядисването на косата по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ранните симптоми на бременността, които майките споделят?
Симптомите на ранна бременност могат да включват често уриниране, лек дискомфорт ниско в корема, умора, гадене или сутрешно гадене (понякога наричано "сутрешно повръщане"), подут корем и кафеникаво зацапване. Някои жени също могат да почувстват разлика в корема си и може да имат чувство за различен външен вид. Симптомите на бременността могат да варират при всяка жена, но често включват промени в гърдите (напр. подут или чувствителен зърно), гадене, болезнени гърди, коремна болка, умора, повишена чувствителност на гърдите и главоболие. Някои жени също изпитват нервност, повишен апетит и по-често уриниране. Симптомите на ранна бременност могат да включват гадене, повръщане, повишен апетит, умора и чувство за тежест в корема. Може също така да има странно усещане около яйчниците и други подобни усещания. Важно е да се консултирате с лекар при всякакви необичайни симптоми.
-
Какви са препоръките относно посещенията на басейни и морето по време на бременност?
-
Какви са мненията относно използването на гел-лак и боядисването на косата по време на бременност?
-
Какви са препоръките за пътуване и почивка по време на бременност?
-
Какви са обичайните симптоми на бременността и какви са нормалните болки?
Изпитвам лек дискомфорт ниско вдясно(нещо като придърпване, тъпа болка, драскане на моменти), но мисля, че е нормално. Иначе като ранни симптоми на бременността забелязах честото уриниране и вида ми в огледалото. Виждах се някак различна и сестра ми, която беше за 10-тина дни в чужбина, идвайки си също го констатира.
Терминът според калкулаторите в нета ми е 2 март 2019 г.

Терминът ми е 05.03 според овулацията, защото беше малко късна или 02.03 според началото на последната менструация, запазила съм си час за 10.07, надявам се да имаме хубави новини тогава.