Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 193
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Миленски, петно /така и не разбрах от какво е/  на чантата ми просто закрих с изкуствено кожено цвете от кинкалерия. Намерих същия цвят,беше мъничко та даже я украси. Просто ти подхвърлям идея.

# 466
  • Велико Търново
Преди две години имах петна от ръжда по повечето ми бели дрехи, бях изпаднала в шок! Тогава пробвах Клири 2, научих от тук за него, и част от петната отстрани, но не всички. Пазя си го и аз за подобни ситуации.
Тогава проблема беше една тънка черна фиба, която беше останала във филтъра на пералнята, ръждясала си там и цапаше всичко. Оттогава ми е обеца на ухото (фиба в пералнята - стана израза за мен) да чистя филтъра всяка седмица.

# 467
Радвам се, чи Клири и на някой друг е помогнал, поне отчасти, защото се притесних, че съм подвела четящите тук! Неумишлено, разбира се! Дори не мога да изброя колко работи съм изчистила с него. Единственото, което не можах да премахна с Клири и съм писала затова в началото на темата, е отпечатък от дръжката на една чанта върху блузите ми.

# 468
  • София
Миленски, петно /така и не разбрах от какво е/  на чантата ми просто закрих с изкуствено кожено цвете от кинкалерия. Намерих същия цвят,беше мъничко та даже я украси. Просто ти подхвърлям идея.
Написала съм в поста си, че петното е от олио или нещо мазно. За украсата знам даже имам подходяща , но ми се иска да го изчистя , това в краен случай ако не стане с друго.

# 469
  • София
Някой с идея как да отпусна кецове? На обуване за няма и 2 часа ми правят страхотни мазоли. Много си ги харесвам, но не мога да ги нося, те за това са като нови, нищи че са от 10 години. Тип платненка са, нося ги на бос крак.

# 470
Някой с идея как да отпусна кецове? На обуване за няма и 2 часа ми правят страхотни мазоли. Много си ги харесвам, но не мога да ги нося, те за това са като нови, нищи че са от 10 години. Тип платненка са, нося ги на бос крак.
Опитай да ги носиш с терлички за кецове. Когато е бос крака се прилепва към платненката ти и така лесно се протрива кожата.

# 471
  • София
Опитай да ги носиш с терлички за кецове. Когато е бос крака се прилепва към платненката ти и така лесно се протрива кожата.
[/quote
Пролетно цвете, пишейки, че ги нося на бос крак точно за това се сети да опитам с терлички. Те ме смазват отзад над петата. Ще опитам.

# 472
[/quote
Пролетно цвете, пишейки, че ги нося на бос крак точно за това се сети да опитам с терлички. Те ме смазват отзад над петата. Ще опитам.
Това лято купих такива на сина ми. Той носи маратонките си с тях, никакви проблеми няма. От вътрешната страна на терличето  точно на петата има три лентички, като силиконови са и прилепват по кожата. Така няма възможност да се смъкне и кожата да остане гола и да се трие в маратонката му. Другото хубаво е, че не се виждат. Има подобни дамски, те покриват петата и само пръстите, подходящи са за по изрязани гуменки.

# 473
Да не забравите, че има  и спрей за отпускане на обувки.

# 474
  • София
Да не забравите, че има  и спрей за отпускане на обувки.

Не съм чувала за спрей за отпускане? Къде да потърся и как се ползва?

# 475
В Дайхман има и в други големи магазини за обувки. Но не мисля, че ще успее спрей да въздейства на кецове.

# 476
Да споделя изумих се от препарата на Астониш
Изчисти за минути обилно надраскване на дивана ( бежов) с химикал. Предполагам,че ще има ефект и с други замърсявания.
Днес детето ми надраска дивана ни с бежова на цвят текстилна дамаска със син химикал. Не успях да го изчистя с препаратите вкъщи. Сърдечно благодаря!

# 477
Аз с малко странен въпрос,но дано някой да знае. От няколко дни си правя домашно козе сирене,но тензуха,с който го цедя не се изпира. Понеже е топло и сиренето седи в този тензух,на места става коричка. После кисна,търкам,но не се маха,а ще ми трябва за още доста сирене. Та с какво да накисна и да изпера,че да паднат коричките? На ръка като ги чопля пак не става,че се къса тензуха. 😣 Не ми се купува нов през ден.

# 478
Дай насам една бучка от сиренето, и ще ти кажем Simple Smile
Пробва ли с накисване с топла вода, пране в пералня?

# 479
  • Тра-ла-ла
Имах неблагоразумието да си пръсна белина върху любимия ми тъмно син потник. 2 тънки пръски са. Някаква идея с какво да ги боядисам? Пробвах с флумастер Joy Но стои неестествено и при първото киснене се отми на 100%.  Чудя се с някакъв перманетен тънък писец по-фино да замаскирам или пък  да търся боя за дрехи?

Общи условия

Активация на акаунт